Home » Beste Miele Stofzuiger

Beste Miele Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Als er een merk is dat er tussenuit springt met krachtige stofzuigers, is het wel Miele. Miele timmert al tientallen jaren aan de weg als het beste merk voor stofzuigers. Voor diverse toepassingen heeft het merk dan ook een aantal modellen. De grote vraag is dan ook: wat is nu de beste Miele stofzuiger?

Ik heb populaire Miele stofzuigers uitgebreid getest op de meest belangrijke factoren. Vanwege het feit dat de onderzoek factoren grotendeels afhankelijk zijn van het type stofzuiger, heb ik ze ingedeeld per stofzuigersoort en vervolgens een beste model uitgelicht.

Ontdek in onderstaande lijst de beste Miele stofzuiger keuzes op dit moment. Van de beste keuze voor een robotstofzuiger tot de beste Miele stofzuiger met zak!

 Stofzuiger met zak 

miele complete c3

Miele Complete C3 Ecoline Black Diamond

De Miele Complete C3 Ecoline Black Diamond is de beste stofzuiger met zak op dit moment. Met name de stofopname op hardere vloeren is zeer sterk. De stofzuiger heeft een opvallend lang snoer van 8.5 meter!

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

miele blizzard cx1 excellence ecoline

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

De beste zakloze stofzuiger van Miele is de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine. Deze stofzuiger is zowel geschikt voor harde vloeren als zachte vloeren. Dankzij het HEPA 13 filter wordt 99,95% van de stofdeeltjes gefilterd.

Bekijk

 Steelstofzuiger 

miele swing h1 ecoline plus

Miele Swing H1 EcoLine Plus

Op zoek naar een steelstofzuiger van Miele? Dan maak je de beste keuze met de Miele Swing H1 EcoLine Plus. Deze steelstofzuiger is geschikt voor harde en zachte vloeren en kan tevens meubelstukken schoonmaken.

Bekijk

 Robotstofzuiger 

miele scout rx2

Miele Scout RX2 Home Vision

De Scout RX2 Home Vision is de beste Miele robotstofzuiger op dit moment. De automatische stofzuiger gaat zelf aan de slag en volgt een systematische schoonmaakroute. Dankzij sensoren ontwijkt de robotstofzuiger meubels.

Bekijk

Onderzoeksfactoren voor de beste Miele stofzuiger

Een onderzoek op Bestestofzuigers.nl gaat diep: we onderzoeken de belangrijkste factoren en kenmerken van stofzuigers. Hoewel het enorm relevant is om welk type stofzuiger het gaat, duiken we in grote lijnen dieper in op de volgende onderzoeksfactoren van de beste Miele stofzuiger.

  • Soorten Miele stofzuigers: eerst heb ik onderscheid gemaakt in de verschillende soorten stofzuigers. Dit heb ik gedaan om geen appels met peren te vergelijken.
  • Zuigkracht op diverse oppervlaktes: ik test altijd de zuigkracht op verschillende ondergronden. Van de zuigkracht op zachtere vloeren als tapijt en vloerkleden tot de hardere vloeren als parket of laminaat.
  • Actieradius: bij Miele stofzuigers met snoeren heb ik ook goed gekeken naar de totale actieradius. Dit is in mijn ogen een belangrijk onderdeel om de beste keuzes er tussen uit te kunnen lichten.
  • Aanwezige filters en zuigmonden: ook heb ik goed gekeken naar de filters onder de motorkap van de verschillende Miele stofzuigers. Hoewel er in veel gevallen een HEPA filter te vinden is, is het nog maar de vraag op welk niveau het filter stofdeeltjes vangt.
beste miele stofzuigers selectie

Een foto uit ons archief van een van de eerste beste Miele stofzuigers tests!

Beste Miele stofzuiger met zak

Miele is misschien wel het meest bekend vanwege haar stofzuigers met zak. Deze hebben allen een specifieke factor gemeen: ze zijn super krachtig en vaak van enorm goede kwaliteit. Eerder hebben we Miele modellen opgenomen als beste keuze in het onderzoek naar de beste stofzuiger met zak!

De beste Miele stofzuiger met zak op dit moment is onze ogen de Complete C3. Deze Stofzuiger met zak kwam niet alleen bij ons als beste uit de test: ook de Consumentenbond bestempelde deze Miele stofzuiger als de beste keuze. De stofzuiger scoort met name veel punten op de stofopname voor harde vloeren.

miele complete c3

Miele Complete C3 Ecoline Black Edition

De beste stofzuiger met zak van Miele is de Complete C3 Ecoline Black Edition. Deze krachtige stofzuiger is geschikt voor de wat hardere vloeren en wordt geleverd met vier zuigmonden.

Bekijk

Beste Miele zakloze stofzuiger

Al geruime tijd biedt Miele ook interessante stofzuigers aan die niet voorzien zijn van een stofzak. Deze zakloze stofzuigers zien er, in tegenstelling tot veel andere zakloze varianten, uit als traditionele stofzuigers. Diverse zakloze modellen van Miele hebben meerdere posities behaald in het onderozek naar dee beste zakloze stofzuiger.

De beste Miele zakloze stofzuiger is de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine. Deze stofzuiger zonder zak is voor zowel harde als zachte vloeren een perfect keuze. Op beide oppervlaktes scoort deze stofzuiger goed en is er sprake van een super sterke zuigkracht. Met een geluidsniveau van 73 dB is deze stofzuiger ook redelijk stil.

miele blizzard cx1 excellence ecoline

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

De Blizzard CX1 Excellence EcoLine is de beste zakloze stofzuiger van Miele op dit moment. Opvallend is de sterke zuigkracht op een harde én zachte ondergrond.

Bekijk

Beste Miele steelstofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een draadloze steelstofzuiger kun je ook prima bij Miele aankloppen. Het merk heeft verschillende steelstofzuigers op de markt gebracht, die allen een goede kwaliteit leveren op het gebied van zuigkracht. Ik raad je echter aan om ook een kijkje te nemen bij het onderzoek naar de beste steelstofzuiger in het algemeen, als je dit model stofzuiger interessant vindt.

De beste Miele steelstofzuiger in mijn ogen is de Swing H1 EcoLine Plus. Deze steelstofzuiger heeft een A+ energielabel, waardoor hij extra energiezuinig is. Dankzij het Air-Clean filtersysteem blaast deze stofzuiger schone lucht uit, wat interessant kan zijn voor mensen met een stofallergie.

miele swing h1 ecoline plus

Miele Swing H1 EcoLine Plus

De beste Miele steelstofzuiger is de Swing H1 EcoLine. De opvallend rode stofzuiger heeft een vermogen van 550 Watt en levert zowel op harde als zachte vloeren prima prestaties.

Bekijk

Beste Miele robotstofzuiger

Wat velen niet weten is dat Miele ook interessante automatische stofzuigers aanbiedt, waarbij al het werk letterlijk uit handen genomen wordt. Onder de naam Scout zijn deze zogeheten robotstofzuigers te vinden. Hoewel alle robotstofzuigers van Miele automatisch stofzuigen, zijn er toch een aantal verschillen op te merken. Het gaat dan met name om de maximale drempelhoogte en het geluidsniveau.

Uit ons onderzoek komt de Miele Scout RX2 Home Vision als beste uit de test. Deze robotstofzuiger kan over drempels rijden van maximaal 1,7 centimeter en maakt gebruik van live-beelden, die jij op je smartphone kunt bekijken. Dit is uniek in de robstofzuiger wereld en maakt het dan ook een van de beste robotstofzuiger modellen in mijn ogen.

miele scout rx2

Miele Scout RX2 Home Vision

De Scout RX2 Home Vision is in mijn ogen de beste Miele robotstofzuiger op dit moment. Hou het huis in de gaten met HomeVision en laat de robotstofzuiger een systematische schoonmaakroute volgen.

Bekijk

Conclusie en extra tips

Hoewel bovenstaande lijst een goed beeld kan geven van de beste Miele stofzuigers op dit moment, kun jij een specifieke wens of behoefte hebben die niet aansluit bij mijn onderzoek. Denk aan een lichtgewicht Miele stofzuiger of eentje die het minst geluid maakt.

Om te zorgen dat je toch de beste keuze kunt maken, heb ik wat handige tips op een rij gezet die je hierbij kunnen helpen.

  • Kijk altijd naar het gewicht van de Miele stofzuigers: of het nu gaat om een steelstofzuiger of een stofzuiger met zak, een te zware variant is niet comfortabel en makkelijk op te bergen. Ga voor een licht model. Tip: check ook de beste lichtgewicht stofzuiger.
  • Check de zuigkracht op specifieke vloersoorten: elke stofzuiger zuigt net weer wat sterker op een andere soort vloer. Check welke vloeren jij belangrijk vindt en ga op zoek naar een model van Miele met de sterkste zuigkracht op dit type oppervlaktes. In mijn overzicht voor de beste stofzuiger kun je ook selecteren op het soort vloer!
  • Ga na wat het maximale geluidsniveau is: ook is een stofzuiger van Miele met een te hard geluidsniveau niet aan te raden. Hoewel ze grotendeels stil zijn, zijn er ook modellen met een geluidsniveau boven de 80 dB, wat het stofzuigen niet aangenamer maakt. Als je meer te weten wilt komen, lees dan ook mijn onderzoek naar de beste stille stofzuiger op dit moment.

Mocht je na het lezen van mijn onderzoek van de beste Miele stofzuigers 2021 nog vragen hebben, dan kun je me altijd een berichtje sturen. Bram en ik kijken graag met je mee en helpen je op weg bij het maken van een goede keuze voor jouw wensen.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)