Home » Numatic stofzuiger

Numatic Stofzuiger

numatic stofzuiger

Het merk Numatic ken je waarschijnlijk van de Henry stofzuigers, de stofzuiger met het gezichtje. Naast deze Henry stofzuigers is het aanbod van Numatic een stuk groter en fabriceert het ook andere apparaten. Denk hierbij aan schrobmachines, werkwagens, mopsystemen, bedrijfsstofzuiger en meer. Niet alleen apparaten voor de consument maar ook veel schoonmaak apparaten voor bedrijven.

Op deze pagina laten we het aanbod aan Numatic stofzuigers zien, zo krijg je een beetje indruk welke stofzuiger Numatic in haar assortiment heeft. Want wist je bijvoorbeeld dat de Henry ook een familie heeft? Zo bestaat er een hele “Henry & Friends” lijn.

Verschillende Numatic stofzuigers:

Henry & Friends

Laten we beginnen met de meest bekende stofzuiger van Numatic: Henry. Bijna iedereen heeft wel eens een Henry stofzuiger gezien, de rode stofzuiger met oogjes, glimlach en een stofzuigerslang als neus. De Henry stofzuiger wordt vooral gebruikt op in de professionele stofzuigerbranche, mede door stevigheid van de stofzuiger en doordat bij een volle zak de stofzuiger zijn kracht niet verliest. Ook is de stofzuiger zo gemaakt dat die wel tegen een stootje kan en is de opvangreservoir van de stofzuiger erg groot.

De rode Henry is het meest standaard Numatic stofzuiger, maar er zijn nog veel meer andere Henry. Er is zelfs een hele “Henry Family” en elke stofzuiger heeft weer zijn eigen specialiteiten, hieronder hebben we een kleine opsomming gemaakt van de verschillende stofzuigers en de kenmerken per stofzuiger:

 • Henry – Meest standaard Henry stofzuiger. De stofzuiger heeft een opslagreservoir van 8 Liter en een snoer van 10 meter.
 • Henry Xtra – Dit is de Extra model van Henry, dit model heeft extra dingen zoals een 620 Watt motor, meer ketel inhoudt en een extra accessoires kit.
 • Henry Allergy – Dit model is geschikt voor huishoudens met mensen die last hebben van allergieën. Deze stofzuiger heeft een TriTex filter, HEPA filter en HepaFlo filterzak.
 • Henry Micro – Ook dit model is geschikt voor mensen met een stofallergie en heeft een speciale filter dat zorgt voor optimale filtratie.
 • Edward stofzugier – George is de grote broer van Henry, dit model heeft een stofreservoir van maar liefst 15 liter.
 • Henry Parquet – Deze stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, wordt standaard geleverd met speciale zuigmonden.
 • Henry Petcare – Geschikt voor een huishouden met dieren, de stofzuiger heeft een speciale MicroFresh filter die nare geurtjes tegenhoudt en wordt geleverd met speciale borstel waarmee dierenharen makkelijk op te zuigen zijn.
 • James stofzuiger – De meest simpele Numatic stofzuiger is James. James is een stofzuiger zonder toeters en bellen, maar is wel geschikt voor zware zuigklussen.
 • Charles stofzuiger – Charles is de waterstofzuiger uit de Henry familie. De stofzuiger kan zowel zuigen op een droge als op een natte ondergrond.
 • Henry Cordless – De Henry stofzuiger die ook te gebruiken is zonder snoer.

Bekijk hieronder de verschillende modellen, zoals je kunt zien hebben verschillende Numatic Henry stofzuigers andere kleuren. De meeste van deze stofzuigers zijn te verkrijgen in rood, blauw en groen.

numatic henry standaard

Henry 

De meest standaard Henry stofzuiger, hij lacht altijd en kan tegen een stootje. Wanneer het stofreservoir gevuld is verliest de stofzuiger geen kracht, heeft een snoerlengte van 10 meter en wordt geleverd met een handige combizuigmond.

henry xtra

Henry Xtra

Een Henry stofzuiger met wat extra power (620 Watt motor), extra ketelinhoud en extra uitgebreide accessoires, waaronder AiroBrush Tilt taptijreiniging, parketzuigmond en de combi-zuigmond.

henry allergy

Henry Allergy

Deze Henry Allergy stofzuiger is geschikt voor huishoudens met personen die last hebben van allergieën. De stofzuiger heeft een speciale TriTex filter, HEPA filter en HepaFlo filterzakken, hierdoor kan Henry Allergy stofdeeltjes opnemen die 800 keer kleiner zijn dan een mensenhaar.

henry micro

Henry Micro

De Henry Micro is speciaal ontwikkeld voor mensen met een stofallergie. In de stofzuiger zit een speciale Microtex filter dat zorgt voor optimale filtratie van stofdeeltjes.

edward stofzuiger

Edward stofzuiger Numatic

Edward is de grote broer van Henry. Met name het grote stofreservoir maakt hem de grote broer. De standaard henry heeft namelijk een stofreservoir van 8 liter en Edward heeft een stofreservoir van maar liefst 15 liter.

Numatic Henry Parquet

Deze Henry Parquet is een stofzuiger die geschikt is voor harde vloeren. Bij de stofzuiger krijg je namelijk een accessoire kit met drie verschillende zuigmonden: een speciale parketzuigmond, FreeFlo Zuigmond en combi zuigmond.

james stofzuiger

James stofzuiger

De James stofzuiger is de meest simpele stofzuiger uit de Henry collectie en daarbij ook de goedkoopste Henry stofzuiger. Desalniettemin is het een goede stofzuiger en is de stofzuiger te gebruiken voor al je zuigklussen.

Henry Charles

Henry Charles is het model dat zowel droog als nat ondergrond kan zuigen. Je kunt de Charles gebruiken als waterstofzuiger, handig in bijvoorbeeld de bouw of plekken waar het vochtig kan zijn.

henry cordless

Henry Cordless

De Henry stofzuiger die draadloos te gebruiken is. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor een kleine ruimte waar je even snel wilt stofzuigen. De accu gaat zo’n 30 minuten mee.

Numatic Bedrijfsstofzuigers

Ook wanneer we naar de lijn van bedrijfsstofzuigers kijken zien we een vergelijking met de Henry stofzuiger, zo is vooral de vorm en het formaat van de stofzuiger vergelijkbaar. Echter hebben deze stofzuiger geen oogjes en geen glimlach, het verschil in deze stofzuigers zit hem vooral in de specificaties. Zo is heeft de ene stofzuiger een extra groot afvalreservoir en zo heeft de andere stofzuiger weer een extra lang snoer.

Numatic noemt de stofzuigers zelf: betrouwbaar, energiezuinig, duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk. Ze beweren zelfs dat wanneer je met een Numatic stofzuiger hebt gewerkt je geen andere stofzuiger meer wilt. De vier kernwaarden van Numatic zijn:

 1. Duurzaam
 2. Innovatief
 3. Betrouwbaar
 4. Productiviteit

Numatic rugstofzuigers

Eén van onze favoriete stofzuigers zijn rugsstofzuigers, deze stozfuigers zie je niet veel in huishoudens maar worden wel veel gebruikt in de professionele schoonmaak. Voordelen van een rugstofzuiger is dan ook dat je er erg flexibel mee bent en je op plekken kunt zuigen waar het normaal niet zo gemakkelijk is. Daarnaast heb je ook geen last van apparaten die op de grond staan en kun je jezelf makkelijk verplaatsen.

Helaas zijn de Numatic rugstofzuigers niet voor particulieren verkoop

De henry rugstofzuiger is niet voor particulieren verkoop, wil je wel een rugstofzuiger check hier dan de verschillende rugstofzuigers.

Numatic rugstofzuigers

Een van onze favoriete stofzuigers zijn rugsstofzuigers, deze stozfuigers zie je niet veel in huishoudens maar worden wel veel gebruikt in de professionele schoonmaak. Voordelen van een rugstofzuiger is dan ook dat je er erg flexibel mee bent, je hebt bijvoorbeeld geen last van apparaten die op de grond staan en je kun je makkelijk verplaatsen. Verschil in de stofzuigers zit hem vooral in de capaciteit van de tank, en of deze werkt op batterijen of ewerkt met een

nilfisk rugstofzuiger

De Henry rugstofzuiger is niet voor particulieren verkoop, wil je wel een rugstofzuiger check hier dan de verschillende rugstofzuigers. Bovenstaande rugstofzuiger is van Nilfisk en heeft een stekker. De Numatic rugstofzuiger werken zonder stekker en met een accu, waardoor je nog vrijer bent. Nadeel van een accu is dat je maar een beperkte tijd kunt stofzuigen totdat de accu leeg is.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.