Home » Siemens

Beste Siemens stofzuiger

Door Rob | Laatste update: 16 september 2019

Inleiding

 Stofzuiger met zak 

miele complete c3

Siem Bodens VSZ7A400 650W taupe

Beste Siemens stofzuiger komt door sterke stofopname op harde en zachte vloeren

 Stille stofzuiger 

miele blizzard cx1 excellence ecoline

Siemens VSZ 7442 S stofzuiger

Op zoek naar een goede stille stofzuiger van Siemens? Bekijk dan deze Siemens VSZ 7442 S stofzuiger eens. Dit is de meest stille Siemens stofzuiger op dit moment (67 dB).

 Stofzuiger tegen allergieën 

miele swing h1 ecoline plus

Siemens VSZ5332 stofzuiger

De Siemens VSZ5332 stofzuiger is met name een goede stofzuiger wanneer je last hebt van allergieën. Deze stofzuiger heeft een wasbare HEPA hygiënefilter, wat voordelig is qua kosten, maar je houdt ook makkelijk het filter schoon.

 Lichtgewicht 

miele scout rx2

Siemens VS06A211 stofzuiger

Deze Siemens VSo6A211 stofzuiger is een echte lichtgewicht. Met een gewicht van 2 kg is deze stofzuiger makkelijk te gebruiken en te verslepen tijdens het zuigen.

Onderzoeksfactoren voor de beste Siemens stofzuiger

Voor het selecteren van de beste Siemens stofzuigers hebben we gekeken naar verschillende factoren. Zo hebben we allereerst gekeken naar het huidige aanbod aan Siemens stofzuigers. Op basis van dit aanbod hebben gekeken naar de soorten stofzuigers, daarvan hebben we de stofzuigers vergeleken op zuigkracht, aanwezige filters en accessoires.

  • Soorten Siemens stofzuigers: 
  • Zuigkracht op diverse oppervlaktes:
  • Aanwezige filters en zuigmonden:

Beste Siemens stofzuiger met zak

Miele

miele complete c3

Miele Complete C3 Ecoline Black Edition

De beste stofzuiger met zak van Miele is de Complete C3 Ecoline Black Edition. Deze krachtige stofzuiger is geschikt voor de wat hardere vloeren en wordt geleverd met vier zuigmonden.

Beste Miele zakloze stofzuiger

Al geruime tijd biedt Miele ook interessante stofzuigers aan die niet voorzien zijn van een stofzak. Deze zakloze stofzuigers zien er, in tegenstelling tot veel andere zakloze varianten, uit als traditionele stofzuigers. Diverse zakloze modellen van Miele hebben meerdere posities behaald in het onderozek naar dee beste zakloze stofzuiger.

De beste Miele zakloze stofzuiger is de Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine. Deze stofzuiger zonder zak is voor zowel harde als zachte vloeren een perfect keuze. Op beide oppervlaktes scoort deze stofzuiger goed en is er sprake van een super sterke zuigkracht. Met een geluidsniveau van 73 dB is deze stofzuiger ook redelijk stil.

miele blizzard cx1 excellence ecoline

Miele Blizzard CX1 Excellence EcoLine

De Blizzard CX1 Excellence EcoLine is de beste zakloze stofzuiger van Miele op dit moment. Opvallend is de sterke zuigkracht op een harde én zachte ondergrond.

Beste Miele steelstofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een draadloze steelstofzuiger kun je ook prima bij Miele aankloppen. Het merk heeft verschillende steelstofzuigers op de markt gebracht, die allen een goede kwaliteit leveren op het gebied van zuigkracht. Ik raad je echter aan om ook een kijkje te nemen bij het onderzoek naar de beste steelstofzuiger in het algemeen, als je dit model stofzuiger interessant vindt.

De beste Miele steelstofzuiger in mijn ogen is de Swing H1 EcoLine Plus. Deze steelstofzuiger heeft een A+ energielabel, waardoor hij extra energiezuinig is. Dankzij het Air-Clean filtersysteem blaast deze stofzuiger schone lucht uit, wat interessant kan zijn voor mensen met een stofallergie.

miele swing h1 ecoline plus

Miele Swing H1 EcoLine Plus

De beste Miele steelstofzuiger is de Swing H1 EcoLine. De opvallend rode stofzuiger heeft een vermogen van 550 Watt en levert zowel op harde als zachte vloeren prima prestaties.

Beste Miele robotstofzuiger

Wat velen niet weten is dat Miele ook interessante automatische stofzuigers aanbiedt, waarbij al het werk letterlijk uit handen genomen wordt. Onder de naam Scout zijn deze zogeheten robotstofzuigers te vinden. Hoewel alle robotstofzuigers van Miele automatisch stofzuigen, zijn er toch een aantal verschillen op te merken. Het gaat dan met name om de maximale drempelhoogte en het geluidsniveau.

Uit ons onderzoek komt de Miele Scout RX2 Home Vision als beste uit de test. Deze robotstofzuiger kan over drempels rijden van maximaal 1,7 centimeter en maakt gebruik van live-beelden, die jij op je smartphone kunt bekijken. Dit is uniek in de robstofzuiger wereld en maakt het dan ook een van de beste robotstofzuiger modellen in mijn ogen.

miele scout rx2

Miele Scout RX2 Home Vision

De Scout RX2 Home Vision is in mijn ogen de beste Miele robotstofzuiger op dit moment. Hou het huis in de gaten met HomeVision en laat de robotstofzuiger een systematische schoonmaakroute volgen.

Conclusie en extra tips

Hoewel bovenstaande lijst een goed beeld kan geven van de beste Miele stofzuigers op dit moment, kun jij een specifieke wens of behoefte hebben die niet aansluit bij mijn onderzoek. Denk aan een lichtgewicht Miele stofzuiger of eentje die het minst geluid maakt.

Om te zorgen dat je toch de beste keuze kunt maken, heb ik wat handige tips op een rij gezet die je hierbij kunnen helpen.

  • Kijk altijd naar het gewicht van de Miele stofzuigers: of het nu gaat om een steelstofzuiger of een stofzuiger met zak, een te zware variant is niet comfortabel en makkelijk op te bergen. Ga voor een licht model. Tip: check ook de beste lichtgewicht stofzuiger.
  • Check de zuigkracht op specifieke vloersoorten: elke stofzuiger zuigt net weer wat sterker op een andere soort vloer. Check welke vloeren jij belangrijk vindt en ga op zoek naar een model van Miele met de sterkste zuigkracht op dit type oppervlaktes. In mijn overzicht voor de beste stofzuiger kun je ook selecteren op het soort vloer!
  • Ga na wat het maximale geluidsniveau is: ook is een stofzuiger van Miele met een te hard geluidsniveau niet aan te raden. Hoewel ze grotendeels stil zijn, zijn er ook modellen met een geluidsniveau boven de 80 dB, wat het stofzuigen niet aangenamer maakt. Als je meer te weten wilt komen, lees dan ook mijn onderzoek naar de beste stille stofzuiger op dit moment.

Mocht je na het lezen van mijn onderzoek van de beste Miele stofzuigers 2019 nog vragen hebben, dan kun je me altijd een berichtje sturen. Bram en ik kijken graag met je mee en helpen je op weg bij het maken van een goede keuze voor jouw wensen.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.