steelstofzuiger met zak

Steelstofzuiger met zak

Heb je last hebt van stofallergie dan is een stofzuiger met zak een must. Bij het legen van een stofzuiger met zak komt er namelijk weinig tot geen fijnstof vrij en bij een zakloze stofzuiger wel. Sinds kort is het dan ook mogelijk om een steelstofzuiger met zak te kopen. Zo heeft Numatic een nieuwe steelstofzuiger: Henry Quick, maar zijn er ook wat gave alternatieven op de markt. In dit bericht lees je over deze nieuwe ontwikkeling en vertellen we je waarom het wel of niet handig is om voor zo’n draadloze stofzuiger met zak te gaan!

Waarom is een steelstofzuiger met zak handig? (voordelen)

Een groot voordeel van een steelstofzuiger is dat je geen snoer hebt. Je kunt dus vrij bewegen door het huis zonder dat je rekening hoeft te houden de lengte van het snoer. Ook kun je een steelstofzuiger op moeilijk bereikbare plekken gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de auto. Kies je voor een steelstofzuiger met zak dan heb je ook de volgende voordelen:

  • Geen stof dat vrij komt bij het legen: een groot voordeel van een stofzuiger met zak is dat deze weinig tot geen stof verliest bij het legen ervan. Zeker met stofzuigerzakken die direct sluiten wanneer ze uit de stofzuiger verwijderd worden. Bij het legen van een stof reservoir komt veel stof vrij en dat kan heel irritant zijn voor mensen met een stofallergie.
  • Minder onderhoud: ook hoef je de stofzuiger minder vaak schoon te maken dan een stofzuiger met zak. Dat komt omdat een zak het vuil opvangt en de zak kun je gewoon weggooien. Een stofreservoir moet je goed schoonmaken en daarbij komt er ook veel stof bij filters te zitten dat je moet je ook af-en-toe goed schoonmaken.
  • Vaak langere levensduur: ook hebben stofzuigers met zak vaak een langere levensduur. Dit komt doordat het stof en vuil zo min mogelijk in contact komt met het vuil.
  • Stofzak is ook een filter: een stofzak functioneert ook vaak als filter en dit is handig wanneer je last hebt van stofallergie. Veel fijnstof blijft gevangen in een stofzak en wordt niet teruggeblazen in de lucht.

voordelen van een steelstofzuiger met zak

Met het legen van een steelstofzuiger zonder zak ontsnapt er veel fijnstof.

Wat zijn dan de nadelen?

Een groot nadeel van een steelstofzuiger is dat je rekening moet houden met een bepaalde gebruiksduur. Het verschilt per stofzuiger hoe lang deze mee gaat, sommige kunnen zo’n 60 minuten stofzuigen en sommige slechts 10 minuten. Belangrijk om rekening te houden met de gebruiksduur. Gelukkig kunnen de beste steelstofzuigers van tegenwoordig wel lang stofzuigen. Ook een model met zak heeft enkele nadelen:

  • Extra kosten voor zakken of pods: je dient stofzuiger zakken te kopen en dat kost je extra geld. Daarbij moet je ze ook altijd op voorraad hebben, veel stofzuigers werken namelijk niet zonder. Mocht je onverwachts een volle stofzak hebben dan kun je dus niet stofzuigen.

Numatic Quick een nieuwe steelstofzuiger met zak

grijze henry hetty steelstofzuiger met zak

Het bedrijf Numatic (bekend van de Henry stofzuiger)

De nieuwe Henry Quick is sinds kort te koop en het is de eerste steelstofzuiger van Numatic. Dit nieuwe model heeft een paar pluspunten, zo is de steelstofzuiger voorzien van een zogeheten pod. De pod is een stofzak waarmee je maar liefst 1 liter vuil en stof kunt opvangen.

Doordat de Henry Quick werkt met een pod heb je dus geen gedoe met het legen van de stofzuiger. Het enige wat je hoeft te doen is de hendel over te halen en de pod schiet eruit. De Henry Quick heeft een lange accuduur van 60 minuten en heeft een ergonomische grip. Ook heeft de stofzuiger een geurfilter, waardoor de stofzuiger een frisse geur achterlaat.

Specificaties van de Henry steelstofzuiger:

  • Geschikt voor: dierenharen, tapijten, harde en zachte vloeren
  • Gemiddelde accuduur: 1 uur
  • Maximale geluidsniveau: 85 dB (wel vrij luid!)
  • Gewicht: 3,2 kg

Numatic Henry Quick HEN100R

Henry Quick is de nieuwste stofzuiger van Numatic. Het is een krachtige steelstofzuiger met zak met een gebruiksduur van een uur. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes en wordt geleverd met handige accessoires.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Alternatieven: Swirl of een steelstofzuiger met basisstation

Naast de Henry Quick zijn er ook nog andere alternatieven, zo heeft Swirl een stofzuiger en heeft Samsung een unieke steelstofzuiger met een zelflegende basisstation. Swirl heeft een zorgt gelijke steelstofzuiger met zak als de Henry Quick. De Samsung stofzuiger is een zakloze steelstofzuiger die werkt met een basisstation die de stofzuiger kan legen!

Swirl® Quinyo® – steelstofzuiger met zak

Swirl is vooral bekend van afvalzakken, maar sinds kort heeft Swirl ook een unieke stofzuiger, de Swirl® Quinyo®. Het is een steelstofzuiger die voorzien is van Swirl Easybag. Deze Easybag is vrij makkelijk te verwijderen en ook met deze stofzuiger komt er geen stof vrij!

Bekijk bij Bol.com

Samsung Bespoke Jet

De Samsung Bespoke Jet is een zakloze steelstofzuiger die een oplaadstation heeft met zak. Wanneer je de stofzuiger terugzet in het basisstation wordt de stofzuiger leeggezogen. Met deze steelstofzuiger heb je dus zowel de voordelen van een stofzuiger met zak als zonder zak.

Vergelijkbare berichten