Home » Beste Stille Stofzuiger

Beste Stille Stofzuiger

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Een stofzuiger die ontzettend veel geluid maakt is niet aan te raden: het is sowieso al geen pretje als iemand gaat stofzuigen en jij ergens mee bezig bent, maar het is nog veel erger met een stofzuiger met een hoog geluidsniveau.

Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de beste stille stofzuiger op dit moment. We hebben onderzoek naar de beste keuze voor elke stofzuigersoort: van de beste stille robotstofzuiger tot een stille handstofzuiger. Kleine kanttekening: de beste stille varianten hoeven niet per definitie de allerstilisten te zijn.

We stellen kwaliteit voorop en hebben gezocht naar de beste modellen met een laag geluidsniveau. Bekijk naar aanleiding van tientallen uren onderzoek hier de beste stille stofzuiger keuzes op dit moment.

 Stofzuiger met zak 

bosch ingenius prosilence bdb8a32

Philips In’genius ProSilence BGB8A32W

De Philips In’genius ProSilence BGB8A32W is met slechts 59 dB de allerstilste stofzuiger met zak op de markt. Zelden zijn we stofzuigers tegengekomen met dit geluidsniveau!

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

Met de Philips PowerPro FC8769/91 maak je de beste keuze voor een stille stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger heeft een maximaal geluidsniveau van 76 dB.

 Steelstofzuiger 

Bosch Readyy'y BBH2P214L

Bosch Readyy’y BBH2P214L

De Bosch Readyy’y BBH2P214L is de beste keuze voor een stille steelstofzuiger. Met een maximaal geluidsniveau van 76 dB is deze opvallend stiller dan modellen van bijvoorbeeld Dyson.

 Robotstofzuiger 

irobot roomba e5

iRobot Roomba E5

De iRobot Roomba E5 is de beste stille robotstofzuiger op dit moment. Hij is zelfs stiller dan andere typen stofzuigers met een maximaal geluidsniveau van 58 dB. Stil en automatisch stofzuigen, beter kan het zowat niet!

 Handstofzuiger 

aeg hx6-23cb

AEG HX6-23CB

Hoewel de meeste handstofzuigers aardig wat lawaai kunnen maken, valt het geluid bij de AEG HX6023CB mee. Met een geluidsniveau van maximaal 76 dB is dit opvallend stiller dan soortgelijke kruimeldieven.

Randvoorwaarden voor de beste stille stofzuiger

We nemen ons stofzuiger onderzoek altijd serieus, om het zo waardevol mogelijk voor je te maken. Bij het onderzoek naar de beste stille stofzuiger hebben we bijvoorbeeld een bovengrens bepaald: alles wat boven de grens uitkomt hebben we überhaupt niet meegenomen in onze test.

Check welke randvoorwaarden wij hebben gehanteerd bij het opsporen van goede stille stofzuigers.

  • Bovengrens geluidsniveau: bij het onderzoek hebben we een bovengrens van 80 decibel aangehouden. Dit is simpelweg de grens waarop het écht hard begint te worden. Modellen die boven deze grens uitkomen hebben we niet meegenomen in onze selectie.
  • Goede zuigkracht: uiteraard gaat kwaliteit voorop. Een stofzuiger kan nog zo stil zijn, maar als de zuigkracht nihil is, is het geen goede of zelfs beste keuze.
  • Goede ervaringen van eerdere kopers: we hebben ons ook verdiepte in de beoordelingen en reviews van eerdere kopers van specifieke stofzuigers. Hoe hebben zij deze ervaren?

Beste stille stofzuiger met zak

Tijdens ons onderzoek naar stille stofzuigers kwamen we deze Philips In’genius ProSilence tegen. Dit is momenteel ook de meest stille stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 59 dB, erg stil voor een stofzuiger. Dit is een van de stilste beste stofzuiger met zak in het algemeen.

Naast dat deze stofzuiger heel stil is zijn de prestaties ook heel goed. Zo scoort de stofzuiger met zeer sterk op harde vloeren en op tapijt met middelmatig. De stofzuiger heeft een erg langs van 12 meter wat erg handig kan zijn en de stofzuiger zelf weegt maar 5,9 kg. Om zijn zuigprestaties en functionaliteiten kunnen we wel zeggen dat dit de beste stille stofzuiger met zak is.

bosch ingenius prosilence bdb8a32

Stille stofzuiger met goede prestaties

Deze Philips In’genius ProSilence is een hele goede keuze voor een stille stofzuiger met zak. Momenteel de meest stille stofzuiger op de markt, daarnaast levert deze stofzuiger niets in op zijn zuigprestaties.

Beste stille stofzuiger zonder zak

Tijdens onze zoektocht naar de beste stille stofzuiger zonder zak zijn we de Philips PowerPro FC8769/91 tegengekomen. Deze PowerPro van Philips heeft een geluidsniveau van 76 dB, wat voor een zakloze stofzuiger erg stil is (ook als we kijken naar de complete lijst met beste zakloze stofzuiger keuzes).

Qua zuigprestaties levert deze stofzuiger ook niets in, want op harde vloeren scoort de stofzuiger heel goed, tapijten minder maar daarvoor wordt wel een speciale combimond bijgeleverd. Verder is de stofzuiger met 5,5 kg vrij licht en heeft de stofzuiger een snoerlengte van 7 meter. Lees hieronder meer informatie over deze stille stofzuiger.

philips powerpro fc8769-91

Een stille zakloze stofzuiger

Deze Philips PowerPro FC8769/91 is een stille stofzuiger zonder zak. De stofzuiger produceert tijdens gebruik een maximale geluidsniveau van maar 76 dB. Fijne stofzuiger, hij is makkelijk in gebruik en zuigt goed.

Beste stille steelstofzuiger

Heel handig zo’n steelstofzuiger, maar wanneer een steelstofzuiger herrie maakt is dit niet prettig. Vandaar hebben we ook in dit onderzoek gekeken naar de beste stille stofzuiger. Hiervoor hebben we gekeken naar de prestaties van de stofzuiger. In dit onderzoek kwam de Bosch Readyy’y BBH21633 als beste uit de test, die tevens benoemd staat in het onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Deze Bosch Readyy’y produceert namelijk maar 76 dB, wat erg laag is voor een steel stofzuiger. Kijkend naar de zuigprestaties is het ook een hele goede steelstofzuiger. De gebruikstijd van deze stofzuiger is 36 minuten en is in 12 uur weer volledig opgeladen.

Bosch Readyy'y BBH2P214L

Stille steelstofzuiger van Bosch

Deze Readyy’y BBH2P214L stille steelstofzuiger van Bosch scoort goed goed op geluidsniveau, tijdens gebruik maximaal 76 dB. Verder is de stofzuiger makkelijk in gebruik en scoort de stofzuiger goed op zuigprestaties.

Beste stille robotstofzuiger

Ook het geluidsniveau van een robotstofzuiger speelt een belangrijke rol. Zo kan het heel handig wanneer je naar bed gaat even de robotstofzuiger aan te zetten. Heb je dan een stofzuiger die veel geluid maakt kan dit heel irritant zijn. Vandaar dat ik in dit onderzoek ook gekeken heb naar de beste stille robotstofzuiger.

In mijn onderzoek naar de stille stofzuigers kwam de iRobot Roomba E5 als beste uit de test. De maximale geluidsniveau van deze robotstofzuiger werd gemeten op 58 dB, erg stil dus. Verder is de iRobot Roomba een hele fijne robotstofzuiger die te bedienen is via een app en werkt met de spraakassistent van Google. Mede hierdoor hebben we deze ook opgenomen in de lijst met de beste robotstofzuiger keuzes van 2019.

irobot roomba e5

Stille iRobot Roomba e5

Deze Roomba e5 van iRobot is vrij stil. De maximale geluidsniveau van deze robotstofzuiger is gemeten op 58 dB. Verder is het een hele goede robotstofzuiger die zelfstandig de vloer in je huis zuigt.

Beste stille handstofzuiger

Ook bij handstofzuiger kan het goed zijn om op het geluidsniveau te letten. Een handstofzuiger is de stofzuiger die het dichts in de buurt komt van de oor, omdat je deze natuurlijk in je hand hebt. Ben je gevoelig voor de herrie van de stofzuiger kies dan voor een stille handstofzuiger. Dit vinden wij trouwens zo belangrijk, dat het zelfs een randvoorwaarde is geweest voor de selectie van de beste handstofzuiger.

Naar mijn zoektocht naar de meest stille handstofzuiger, ook lettend op de prestaties natuurlijk. Kwam de AEG HX6-23CB als beste uit de test. Een heel mooi model met een maximale geluidsniveau van 76 dB en daarentegen ook nog goede zuigprestaties.

aeg hx6-23cb

Kleine en stille kruimeldief

Deze AEG HX6023CB kleine en stille kruimeldief kwam als beste uit de test op basis van geluidsniveau en prestaties. Een goede handstofzuiger die een gebruiksduur heeft van 23 minuten, tevens ook een hele mooie look.

Eindoordeel en laatste tips

Voor het kopen van een stille stofzuiger dien je dus niet alleen te letten op het geluidsniveau, maar ook op de werking van de stofzuiger. Hierboven hebben we dan ook diverse stille modellen stofzuigers opgesteld met een aantrekkelijke geluidsniveau. Naast deze aanbevelingen willen we je ook nog wat extra tips mee geven waarop je kunt letten.

  • Let op snoerlengte: de snoerlengte van een stofzuiger kan een belangrijke rol spelen in het kopen van de juiste stofzuiger. Heb je lange gangen en kamers, dan kan het best irritant zijn om elke keer het snoer te verplaatsen.
  • Houdt rekening met gewicht: hetzelfde geld voor gewicht. Heb je verschillende verdiepingen of drempels in je huis? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een lichte stofzuiger, zodat je het apparaat niet elke keer hoeft te verslepen.
  • Met of zonder zak: hier ben je waarschijnlijk al bekend mee, maar er zijn stofzuiger met en zonder zak te verkrijgen. Bekijk waar je zelf behoefte aan hebt!

Dan rest ons alleen nog het succes wensen met het kopen van een goede stille stofzuiger. Kom je er alsnog niet uit en zit je met vragen, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij voorzien je dan graag met aanvullende informatie.

The following two tabs change content below.

Robbert

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.