stofzuiger 60 db

Ssst: Een Stofzuiger tot 60 db is pas echt stil

We willen hem allemaal: een zo stil mogelijke stofzuiger. Niet alleen fijn voor jou, maar ook voor andere bewoners en huisdieren. Wanneer je op zoek bent naar een stille stofzuiger ben je bij dit artikel aan het juiste adres: ik heb namelijk onderzoek vanaf hoeveel decibel je een ware fluisterzuiger te pakken hebt. Dus: wil jij mee zingen met de muziek terwijl je aan het stofzuigen bent zoals in de afbeelding hierboven? Let’s check it out!

Maximaal geluidsniveau: 60 dB

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: wanneer jij op zoek bent naar een stille variant zul je een maximaal geluidsniveau van 60 decibel (dB) aan moeten houden. Alles wat daaronder valt is niet zo luidruchtig en maakt het stofzuigen een stuk aangenamer.

Om je een beter beeld te geven hoeveel geluid 60 decibel nu ongeveer is, heb ik wat geluidsniveaus van andere huishoudelijke apparaten op een rij gezet:

  • Waterkoker: 70 decibel
  • Airconditioning: 75 decibel
  • Viool spelen: 103 decibel
  • Rockconcert: 130 decibel

Je ‘hoort’ het al: willen we een stille keuze maken dan zal je echt onder de grens van 60 dB moeten blijven.

Keuze blijkt niet reuze

Eerder deed ik al grondig onderzoek naar de beste stille stofzuiger op dit moment. Daarin bleek dat een 60 dB stofzuiger nog best wel zeldzaam is. Toch had ik echter wel een model voor mijn stofzuiger reviews die ik kon testen: de AEG VX82-1-ÖKO.

Deze stofzuiger is met zijn ‘smart modus’ onwijs stil. Zo stil dat je hem bijna niet hoort; ik lieg niet. Het model valt zo in de smaak dat we hem zelfs bestempelen als de beste AEG stofzuiger op het gebied van geluidsniveau.

Bekijk hieronder een video van dit model stofzuiger.

Interesse in deze stofzuiger? Lees dan hier mijn uitgebreide AEG VX82-1-ÖKO review of bekijk hem direct.

Het voordeel van een stofzuiger < 60 dB

Graag licht ik nog wat grote voordelen uit van een stofzuiger onder de 60 decibel. Want niet alleen jij zal hiervan genieten, maar ook anderen in en om jouw woning. Laat ik de voordelen op een rij zetten:

  • Je kunt zelf aangenamer stofzuiger
  • Slapende baby’s worden niet wakker (al hoewel een baby en stofzuigers best wel goed samen lijken te gaan)
  • Kinderen kunnen huiswerk blijven doen
  • Buren worden niet gestoord

Ik hoop dat mijn artikel je een beter beeld heeft gegeven van het maximale geluidsniveau van een stofzuiger om te spreken van en een stille keuze. Mocht je aanvullingen of feedback hebben: stuur me gerust een berichtje.

Vergelijkbare berichten