stofzuiger hacks

Stofzuiger Hacks: gouden stofzuiger trucjes

Stofzuigen kan op veel verschillende manieren: zo kun je gebruik maken van een robotstofzuiger en hoef je helemaal zelf niets te doen, of kun je met behulp van een steelstofzuiger ook eenvoudig het plafond schoonmaken. Maar wist je dat er ook speciale en handige manieren zijn om een stofzuiger te ‘hacken’. De zogeheten stofzuiger hacks die wij op een rij zetten in dit artikel kun je in veel gevallen gewoon zelf thuis toepassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het tuitje van een sausfles op het mondstuk, om je toetsenbord eenvoudig te kunnen stofzuigen? Of het indoen van een paardenstaart met behulp van een zuigende stofzuiger? Bekijk onze ultieme gouden stofzuiger hacks op een rij en doe er je voordeel mee!

Paardenstaart in doen met een stofzuiger

Een van stofzuiger hacks die we ook bestempelen als de meest leuke, is het indoen van een paardenstaart. Natuurlijk is dit voor vaders die problemen hebben bij het indoen van een paardenstaart bij hun dochters een ultieme hack. Het werkt heel simpel: verwijder het mondstuk van de stofzuiger en doe een elastiekje om de stofzuigerstang. Zuig vervolgens al het haar op, op de hoogte waar je de paardenstaart wil hebben en schuif het elastiekje vervolgens om het haar. Zet de stofzuiger direct uit. Benieuwd hoe dit werkt voor je het zelf probeert? Bekijk dan onderstaande video.

Toiletpapier rolletje voor kieren

Wil je tussen het raam stofzuigen, maar is het huidige opzetstuk niet slank genoeg om er tussen te komen? Dan kan het slim zijn om simpelweg gebruik te maken van een leeg rolletje toiletpapier. Schuif het kartonnen rolletje over het einde van de stofzuigerstang heen en vouw de uiteinde naar elkaar toe. Je kunt nu veel makkerlijk – zonder een nieuwe kierenzuiger te hoeven kopen – kieren en nauwe hoekjes stofzuigen. Is de stofzuigerzang te smal voor de breedte van het toiletrolletje? Geen probleem, hou hem dan gewoon met je handen erom heen, zoals ik doe op onderstaande foto.

stofzuiger hacks

Zo kun je makkelijk kieren zuigen

Vind kleine spulletjes terug met een stofzuiger

Iedereen heeft wel eens iets heel kleins laten vallen, waarbij het voelt als een ‘spelt in een hooiberg’ vinden als je op zoek gaat. Helemaal als je ook nog eens een lastige vloer hebt als vloerbedekking of tapijt (leestip: als je een tapijt heb, lees dan hier hoe vaak je je tapijt moet stofzuigen). Gelukkig heeft onze redactie ook hier weer een gouden tip voor: maak gebruik van een sok of panty. Wanneer je deze over de het uiteinde van de stofzuigerstang heen doet, kun je met een gerust hart de vloer gaan stofzuigen om op zoek te gaan naar bijvoorbeeld die ene oorbel. Hoe het werkt? Wanneer je gaat stofzuigen zullen zaken als oorbelletjes of andere kleine objecten niet opgezogen worden, maar blijven ze tegen de panty of sok aan gezogen worden. Op die manier heb je in no-time je oorbellen weer gevonden!

stofzuiger hacks oorbel

Met een panty kun je makkelijk met stofzuigen spulletjes terugvinden

Met een sausdop je toetsenbord stofzuigen

Het kan aardig lastig zijn om je toetsenbord van je laptop of computer te stofzuigen als je enkel een vloermondstuk hebt. En ook met de stofzuigerstang zelf is het geen slim plan, gezien er al snel schade kan ontstaan op de toetsen. Gelukkig hebben we een handige tip voor je: maak gebruik van een sausdop/tuutje. Deze is vaak smal en kan over de stofzuigerstang gezet worden. Is deze wat groter dan de stang? Geen probleem: dan zuigt deze juist goed vast aan de stofzuiger.

Meer stofzuiger hacks?

We willen onze lijst met stofzuiger hacks blijven aanvullen met handige trucjes die we gewoon thuis kunnen toepassen tijdens het stofzuigen. Heb jij een unieke hack die nog ontbreekt in onze lijst? Tip onze redactie, zodat we hem samen compleet kunnen maken!

Vergelijkbare berichten