Stofzuiger reviews

Wij hebben ongelooflijk veel verschillende soorten stofzuigers uit mogen testen. Van de nieuwste robotstofzuigers tot compacte zakloze stofzuigers. We hebben voor elke test een uitgebreide stofzuiger review geschreven, zodat jij goed kunt zien wat onze ervaringen zijn met desbetreffend model.

Er zijn tegenwoordig zoveel soorten stofzuigers dat je al snel verdwaald raakt in de enorme keuze. Ga je voor een steelstofzuiger of voor een traditionele stofzuiger met zak? En wil je er een voor tapijt of juist voor harde vloeren?

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, kun je het best eerst een kijkje nemen bij de beste stofzuigers in onze ogen. Ga daarna op zoek naar reviews van specifieke stofzuigersoorten of bekijk de beste modellen per merk, kenmerk of toepassing!

Stofzuiger reviews per merk

Bekijk hieronder welke reviews wij allemaal uitgevoerd hebben per merk. Een review wens? Stuur ons dan een berichtje!

AEG stofzuiger reviews

Dyson stofzuiger reviews

Dreame stofzuiger reviews

Philips stofzuiger reviews

EZIclean stofzuiger reviews

Hoe wij stofzuiger reviews uitvoeren

Bij Bestestofzuigers.nl nemen wij onze stofzuiger reviews erg serieus. We doen er alles aan om te zorgen voor een betrouwbare en waardevolle review. Zo kopen wij alle stofzuigers zo veel mogelijk zelf en zoomen we in op alle belangrijke punten. Wij volgen hiervoor een afgebakende onderzoeksmethodologie.

Onderzoeksmethodologie

Voor het reviewen van een stofzuiger hebben we goed nagedacht hoe we zorgen voor een duidelijk onderzoeksresultaat. Want alleen kijken naar de zuigkracht en dit testen op diverse vloertypen is niet voldoende. Ook een blik onder de motorkap voor aanwezige filters en een geluidsmeting zijn onderdeel van goede stofzuiger reviews, vinden wij.

In onze stofzuiger reviews kijken we standaard naar de volgende onderzoeksfactoren:

  • Zuigkracht: we controleren in onze vloerentest hoe een stofzuiger scoort op verschillende vloertypen. We testen dit op houten vloeren, stenen vloeren, hoogpolige vloerkleden en laagpolige tapijten.
  • Filter/stofopname: we nemen een kijkje onder de motorkap van de stofzuiger en checken welke filter er aanwezig is. Enkel een luchtfilter of ook een sterk HEPA of zelfs ULPA filter? Ook checken we hier de stofopname en de stofemissie (stofuitstoot).
  • Mobiliteit: hoe makkelijk kunnen we stofzuigen met een stofzuiger? Kan hij scherpe bochten maken, is hij helemaal plat te drukken én hoe zwaar is hij eigenlijk? Dit wordt allemaal getest bij de mobiliteit van de stofzuiger.
  • Geluidsniveau: uiteraard bekijken we ook met behulp van onze eigen decibelmeter hoe het gesteld is met het geluidsniveau van een stofzuiger. Is hij erg stil (< 60 decibel)

Uiteraard verliezen we zaken als de prijs en de beoordeling van eerdere kopers niet uit het oog.

Goed om te weten

BesteStofzuigers.nl is onderdeel van VacuumTester. Ook op het gebied van reviews wordt er veelal geschakeld tussen beiden platformen: reviews die ook voor ons Nederlands populair kunnen zijn, nemen we mee op BesteStofzuigers.nl.

Het is goed om te melden dat wij een vergoeding kunnen krijgen als er een stofzuiger – naar aanleiding van ons onderzoek – verkocht wordt. Dit is een manier om een boterham te verdienen aan onze werkzaamheden op deze website.

We laten deze ‘mogelijke’ vergoeding echter nooit van impact zijn op onze onderzoeksresultaten.