Philips FC9334/09 PowerPro Compact review

Het is weer tijd voor een nieuwe review. In dit onderzoek nemen we de Philps FC9334/09 PowerPro compact onder de loep en onderzoeken we hem op allerlei belangrijke factoren. Zo hebben we ingezoomd op de geschiktheid voor verschillende ondervloeren en bekijken we onder meer het geluidsniveau en de actieradius van deze compacte stofzuiger.

Heb je geen tijd om onze complete en uitgebreide review door te nemen? Ga dan gelijk naar onze conclusie onderaan de pagina.

 Zakloze stofzuiger 

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Deze Philips stofzuiger is een compacte en zakloze stofzuiger. Met slechts 4,5 kilogram berg je hem makkelijk op. De zuigkracht is het beste op harde vloeren. Hou rekening met een wat hoger geluidsniveau.

Beste deal

Philips FC9334: lichtgewicht stofzuiger

De Philips FC9334 PowerPro Compact is een populaire stofzuiger. Bij veel webshops staat deze lichtgewicht stofzuiger bovenaan de lijsten met betaalbare stofzuigers die doet wat hij hoort te doen: goed stofzuigen. We hebben hier te maken met een PowerPro stofzuiger van Philips: het is dus een zakloze stofzuiger.

Met een gemiddelde verkoopprijs van slechts 136 euro trok deze stofzuiger direct onze aandacht. Het is namelijk een zeer scherpe prijs voor een Philips stofzuiger die ook nog eens een keer zakloos is. En kijken we naar de beoordelingen bij webshops als Coolblue en Bol.com lijken deze ook niet mis. De stofzuiger scoort een 9,2 bij Coolblue (bekijk hier alle reviews).

Unboxing Philips FC9334/09

Laten we de review aftrappen met een overzicht van alles wat in de doos ontdekken van de FC99334/09. Net als bij andere PowerPro stofzuigers ontdekken we onder meer een TriActive combiborstel en een aparte turboborstel. Dit laatste mondstuk is erg interessant voor het opzuigen van dierenharen van je huisdieren.

Naast deze twee mondstukken ontdekken we ook een parketborstel een kierenzuigmond. Alle inhoud op een rij:

  • Stofzuiger
  • Telescopische stofzuigerstang
  • TriActive Combiborstel
  • Turboborstel
  • Parketborstel
  • Kierenzuigmond

Benieuwd naar meer informatie over stofzuigermondstukken? Bekijk dan ook mijn uitgebreide gids over alle stofzuiger opzetstukken. Er is een uitgebreide productvideo te vinden van de Philips FC9334/09 PowerPro Compact.

https://youtube.com/watch?v=przYIeVrlr8%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Vloerentest

Wanneer we de beschrijving bij webshops als Coolblue erbij pakken, dan beloven zij dat de Philips FC9334/09 PowerPro Compact met name geschikt is voor harde vloeren. Echter gaven we net al aan dat dit mogelijk wordt met de verschillende meegeleverde opzetstukken.

Het is goed om te melden dat de zuigkracht van de stofzuiger niet handmatig ingesteld kan worden, in tegenstelling tot andere zakloze stofzuigers.

Stenen vloer

De TriActive combiborstel zorgt ervoor dat de stofzuiger een prima zuigkracht heeft op de wat hardere vloeren. Heb jij tegels in de keuken liggen of heb je een marmeren vloer? Dan is dat geen probleem voor deze Philips stofzuiger.

Vloerzeil

Een vloerzeil kan kwetsbaar zijn: voor je het weet heb je strepen of krassen in je zeil die je niet meer weg kan werken. En als je ze eenmaal ziet, kun je ze ook niet níet meer zien. Gelukkig kun je ook hiervoor de daarnet benoemde parketborstel gebruiken: deze zal ervoor zorgen dat je met een gerust hart het mondstuk heen en weer kunt schuiven op je vloer.

Tapijt

In tapijt kan snel dierenharen genesteld zijn. In een eerder onderzoek zetten we al de beste stofzuiger voor dierenharen op een rij, waarin bleek dat met name stofzuigers die voorzien zijn van een turboborstel goed scoren.

Tijdens onze unboxing ontdekten we zo’n turboborstel, waarmee de stofzuiger een goede zuigkracht heeft op tapijt en vloerkleden. Hoogpolig en laagpolig.

Laminaat en parket

Er is een speciale parketborstel te vinden in de verpakking, waarmee de stofzuiger prima gebruikt kan worden voor laminaat en parket. De zuigkracht is goed op laminaat met deze opzetborstel, die je dus ook prima voor grondzeil kunt gebruiken.

Meubels

We ontdekken bij de FC9334/09 PowerPro Compact geen aparte meubelborstel. Maar niet getreurd: in de telescopische stofzuigerstang zit namelijk de meubelzuiger geïntegreerd. In onze Philips FC9745/09 PowerPro Expert review, een vergelijkbaar model, lichtten we deze unieke integratie al uit.

geïntegreerde meubelzuiger op stofzuigerslang

De geïntegreerde meubelzuiger op de stofzuigerslang kan eenvoudig uitgeschoven worden.

Filter en stofopname

Door de verschillende mondstukken is er voor elke vloer een goede stofopname mogelijk. Onder de motorkap van de Philips FC9334/09 PowerPro Compact is een anti-allergie filter verwerkt. Dit allergiefilter vang 99,9% van fijne stofdeeltjes op, wat in onze ogen groen licht is voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor dierenharen of pollen.

Capaciteit stofopvang

Met een opvangbak met een capaciteit van anderhalve liter, is er sprake van een prima grootte capaciteit. Bij normaal gebruik zou je rekening moeten houden met het legen van deze zakloze stofzuiger om de twee weken á anderhalve week.

Mobiliteit en wendbaarheid

Op het gebied van mobiliteit scoort de Philips FC9334/09 erg goed. Het gaat om een zeer compacte stofzuiger, die eerder ook al uitgelicht werd in ons onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger. Laten we inzoomen op de precieze afmetingen en het gewicht.

Gewicht, actieradius en afmeting

De stofzuiger is slechts 4,5 kilogram. Dit is enorm licht in vergelijking met andere stofzuigers. Het klopt dat stofzuigers zonder zak sowieso al stukken lichter zijn dan traditionele modellen (met zak). De stofzuiger is eenvoudig op te tillen en kan makkelijk opgeborgen worden. De stofzuigerstang kan in de stofzuiger gestoken worden in zowel de horizontale als de verticale stand.

Ook de omvang van de stofzuiger is prima: het gaat om een kleine stofzuiger die dus – zoals we net vertelden – plat en verticaal opzij gezet kan worden. De actieradius is wat minder: er is sprake van slechts 6 meter snoerlengte, wat beneden het door ons vastgestelde minimum van 7 meter is.

Geluidsniveau

Net als al onze stofzuiger reviews nemen we geen genoegen met specificaties die belooft worden. We testen het zelf uit: waaronder ook het geluidsniveau. We hebben hier te maken met een Philips PowerPro model: een zakloze stofzuiger.

Zakloze stofzuigers staan er – helaas – om bekend dat ze een stuk luidruchtiger zijn dan andere stofzuigers.

Gemeten: 76/77 dB

Bij de webshops ontdekken we dat Philips een maximaal geluidsniveau van 76 decibel belooft. We hebben de decibelmeter ernaast gehouden en komen uit op 76/77 decibel uit. Dat komt dus overeen met de belofte.

Een geluidsniveau van 76 decibel is echter niet stilletjes. Ben je op zoek naar een minder luidruchtige stofzuiger, dan raad ik je aan om ook ons onderzoek naar de beste stille stofzuiger.

Conclusie Philips FC9334/09 review

Tijd voor de round-up van onze Philips FC9334/09 review. Het gaat om een zeer compacte en lichte stofzuiger die prima wendbaar is. Hou wel rekening met een kleine actieradius; met een snoerlengte van 6 meter is hij niet geschikt voor middelgrote tot grote woningen.

De stofzuiger wordt geleverd met verschillende mondstukken, waardoor er sprake is van een goede zuigkracht op verschillende ondergronden. In de stang is een meubelzuiger geïntegreerd, waar je snel aan gewend raakt. De FC9934/09 is voorzien van een anti-allergiefilter wat 99,9% van de fijne stofdeeltjes opvangt.

Al met al een prima stofzuiger die voor een gemiddelde prijs van € 136 erg goedkoop is. Het is zeker niet de allerbeste stofzuiger, maar is het voor de prijs meer dan waard.

Samenvatting
  • Zuigkracht
  • Stofopname
  • Geluidsniveau
  • Prijs/kwaliteit
4

Samenvatting

Een lichtgewicht stofzuiger voor een scherpe prijs.

 Zakloze stofzuiger 

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Deze Philips stofzuiger is zeer scherp geprijsde zakloze stofzuiger. Met slechts 4.5 kilogram berg je hem snel op. Dankzij de vele mondstukken kun je de stofzuiger gebruiken voor verschillende ondergronden. Hou wel rekening met een wat luidruchtige stofzuiger.

Beste deal