Philips PowerPro FC8769/91 review

Philips biedt met de PowerPro lijn diverse zakloze stofzuigers aan die zowel geschikt zijn voor harde vloeren als zachte vloeren. Onlangs heb ik de Philips PowerPro FC8769/91 uitgebreid mogen testen. Ik heb de stofzuiger getest op diverse ondergronden, heb de filter grondig bekeken en zet de verschillende zuigmonden op een rij. Lees mijn complete Philips PowerPro FC8769/91 review!

Geen tijd om de hele review te lezen? Bekijk dan onderaan de pagina mijn oordeel van deze zakloze stofzuiger.

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

De Philips PowerPro is een krachtige zakloze stofzuiger die geschikt is voor meerdere vloersoorten. Deze stofzuiger van Philips wordt geleverd met meerdere zuigmonden.

Beste deal

Wat voor soort stofzuiger is de Philips PowerPro FC8769/91?

Philips heeft meerdere PowerPro stofzuigers op de markt gebracht. Kenmerkend van deze stofzuigerlijn, is dat ze allemaal zakloos zijn. Er is geen sprake van vervangbare stofzuigerzakken: in plaats hiervan kan het stofreservoir geleegd worden.

De PowerPro FC8769/91 is het populairste zakloze model op dit moment. Het opvallend transparante stofreservoir is eenvoudig uit de stofzuiger te halen. Laten we kijken wat we allemaal in de verpakking tegenkomen.

Unboxing de PowerPro FC8769/91

De Philips PowerPro wordt geleverd in een best wel compacte doos. Bij het oppakken van de doos valt in ieder geval al op dat het niet gaat om een super zware stofzuiger: zelfs de complete doos is nog prima op te tillen. Ik heb alles uit de doos overzichtelijk neergelegd.

unboxing philips powerpro fc8769-91

De complete inhoud van de verpakking

Zoals je kunt zien worden er in totaal vier verschillende zuigmonden bijgeleverd. Deze zijn voor verschillende ondergronden of toepassingen. Om de zuigmonden eenvoudig bij de hand te hebben is er ook een speciaal houdertje meegeleverd, die je eenvoudig op de stofzuiger kunt klikken.

Vloerentest: Philips PowerPro FC8769/91 

Bij het uitpakken van de stofzuiger ontdekte ik gelijk een opvallend grote zuigmond, die gebruik maakt van TriActiveMax techniek: hierbij wordt de ondergrond op drie verschillende manieren schoongemaakt. De grote zuigmond is bedoeld voor verschillende ondergronden en is eenvoudig te verstellen middels een voetknop.

voetknop zuigmond philips powerpro

De grote zuigmond is eenvoudig te verstellen voor vloeren

Ik heb deze zuigmond getest op vier verschillende vloeren, om te kunnen ontdekken hoe het gesteld is met de zuigkracht bij diverse toepassingen. In onderstaande foto is het soort ondergrond te zien: een stenen vloer (met richel), een hoogpolig tapijt, laminaat/parket en vloerzeil.

vloeren philips powerpro fc869-91

We hebben de PowerPro getest op vier verschillende vloeren

Stenen vloer

Op de stenen vloer zuigt deze PowerPro erg goed. Zelfs de richels tussen de stenen in worden volledig gezogen, waardoor de stofzuiger geschikt is voor dit type vloeren in mijn ogen. Het is wel belangrijk om erbij te vermelden dat de richels er soms voor zorgden dat de zuigmond wat lastiger te besturen was. Ook maakt de zuigmond wat lawaai bij het overrijden van de stenen.

Vloerzeil

Op het zeil heb ik geen enkel probleem ervaren met PowerPro. De stofzuiger zuigt alles netjes op en glijdt bijna over het vloerzeil heen. Met groot licht heb ik nog gekeken op eventuele afdrukken of lijnen, maar dit heb ik niet kunnen ontdekken.

Tapijt en vloerkleden

Voor de test op vloerkleden en tapijt heb ik de stofzuiger getest op het hoogpolige tapijt in de woonkamer. Gezien wij twee katten hebben was het goed om te kijken of ook dierenharen weggezogen worden. Dit is gelukkig het geval. Ik heb wel de voetknop moeten gebruiken: de haren van de zuigmond klappen dan naar binnen, waardoor de stofzuiger wat meer over het tapijt glijdt.

Let op: op de stofzuiger zelf zit een grote draaiknop die omgezet moet worden naar de stoffen ondervloer instelling. Wanneer je dit niet doet wordt je tapijt constant meegezogen en til je deze op. Bij het verstellen is er sprake van minder zuigkracht. Dit is dan ook wel te merken als ik het vergelijk met een stenen vloer.

Laminaat en parket

Bij het stofzuigen van laminaat en parket ervaar ik helemaal geen problemen. Ik moest even zoeken naar de juiste instelling van de zuigmond, omdat deze wel wat geluid maakt bij het heen en weer bewegen. Ook hierbij dienen de borstels naar beneden te staan, om eventuele krassen op het parket te voorkomen.

Filter en stofopname

Als ik inzoom op de stofopname van de PowerPro FC8769/91 valt me op dat er sprake is van een enorm groot stofreservoir: met 2 liter hoef je deze niet na elke stofzuiger beurt te legen, wat natuurlijk wenselijk is bij een zakloze stofzuiger. Het stofreservoir is eenvoudig uit de stofzuiger te klikken, waarna je deze kunt legen. Klein nadeel: de onderzijde van het reservoir is geen klepje, maar een deksel. Deze kan snel uit je handen in de prullenbak vallen.

HEPA 12 filter

Onder de motorkap van deze Philips stofzuiger is een HEPA 12 filter te vinden. Deze zorgt ervoor dat ook de meest kleine stofdeeltjes prima tegengehouden worden bij het uitstoten van de lucht uit de stofzuiger. Ook aan de achterzijde van de stofreservoir is een filter toegevoegd, die eenvoudig ervan af te halen is.

filter bij het stofreservoir

Achterzijde van het stofreservoir waar het filter goed zichtbaar is

Zuigmond stofopname van diverse afmetingen vuil

Uiteraard heb ik de zuigmond van de zakloze stofzuiger ook getest op vuil met diverse afmetingen. Wat me direct opvalt is dat deze stofzuiger ook in staat is om de wat grotere vuiligheden op te zuigen: aan de voorzijde van de zuigmond is een grote inkeping te zien, die voorkomt dat grote stukken vooruit geschoven worden.

Daarbij zorgen de zijkanten van de zuigmond ervoor dat vuil opzij geschoven wordt, zodat deze vervolgens direct opgezogen kan worden. In onderstaande afbeelding is de zuigmond goed te zien.

zuigmond op laminaat en parket

De inkeping aan de voorzijde van de zuigmond

Mobiliteit en wendbaarheid van de PowerPro

De stofzuiger heeft opvallend grote wielen aan de achterzijde en een draaiwiel aan de voorzijde. Ik merk op dat de stofzuiger dankzij de grotere wielen makkelijk mee te slepen is. Het handvat aan de bovenzijde van de stofzuiger maakt het eenvoudig om de stofzuiger makkelijk mee naar boven te nemen.

Gewicht en afmeting

De stofzuiger is een compacte lichtgewicht zakloze stofzuiger. Met een totaal gewicht van 5,5 kilogram behoort de PowerPro niet tot de beste lichtgewicht stofzuiger, maar is hij zeker niet zwaar.

Dankzij de compacte afmeting en het slim verwerkte 2 liter stofreservoir is de stofzuiger echter wel een zeer kleine stofzuiger.

Snoerlengte

Zelden heb ik stofzuigers van deze afmetingen gezien met een snoerlengte van 7 meter. Hiermee is de stofzuiger prima geschikt voor middelgrote woonkamers en hoef je niet constant de stekker te verwisselen bij het zuigen van de kamer. Wil je een stofzuiger met een langer snoer? Neem dan ook vooral een kijkje bij mijn selectie voor een beste stofzuiger met lang snoer.

philips powerpro fc8769_91 stofzuiger

De Philips PowerPro FC8769/91 heeft opvallend grote wielen

Geluidsniveau

Zoals je van mij kunt verwachten ga ik ook altijd wat dieper in op het geluidsniveau. De Philips PowerPro heeft drie verschillende standen voor het stofzuigen die allen net een wat andere zuigkracht hebben. Ik heb met de decibelmeter het geluidsniveau gemeten bij de hoogste zuigkracht.

Gemeten: 82dB

Hoewel er bij de productomschrijving te lezen is dat het maximale geluidsniveau 76dB is, heb ik 82dB gemeten. Ik moet hierbij wel vermelden dat dit een piekhoogte was, de gemiddelde geluidsproductie over 1 minuut stofzuigen in een rustige woonkamer was 78dB.

Conclusie Philips PowerPro FC8769/91 review

Ik ben zeker te spreken over deze zakloze stofzuiger van Philips. Ik zet de belangrijkste bevinden van mijn review op een rij.

  • Met name harde vloeren: de stofzuiger levert op alle vloeren een prima prestatie, met name door de TriActiveMax zuigmond. Echter is hij het meest geschikt voor kamers met voornamelijk hardere vloeren.
  • Middelgrote woonkamers: de stofzuiger is erg compact, maar heeft daarentegen wel een relatief lang snoer. Hierdoor is hij ook prima te gebruiken bij middelgrote woonkamers.
  • Goede filtering en stofopname: het 2 liter stofreservoir zorgt ervoor dat je hem niet op de haverklap hoeft te legen, iets wat belangrijk is bij een zakloze variant. Daarbij is er sprake van een HEPA 12 filter wat de uitstoot van stof aanzienlijk verminderd, wat positief kan zijn voor mensen met een stofallergie.
  • Hoog geluid, maar geen herriemaker: de stofzuiger produceert in mijn geluidstest wel boven de 80dB, maar eerlijk gezegd is dit niet erg te merken.
Philips PowerPro FC8769/91
  • Zuigkracht
  • Filter/stofopname
  • Mobiliteit
  • Geluidsniveau
4.1

Samenvatting

Een hele lichte zakloze Philips stofzuiger die doet wat hij moet doen. De stofzuiger scoor het best op harde vloeren.

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

De Philips PowerPro is een krachtige zakloze stofzuiger die geschikt is voor meerdere vloersoorten. Deze stofzuiger van Philips wordt geleverd met meerdere zuigmonden.

Beste deal