stofzuiger stinkt

Stofzuiger stinkt – Oplossingen voor een stinkende stofzuiger

Het is een veelvoorkomend probleem: de stofzuiger stinkt. Heel vervelend, maar het is niets om je zorgen over te maken. Iedereen maakt het vroeg of laat een keer mee. De muffe geur wordt veroorzaakt omdat het vuil voor een langere tijd in de stofzuiger blijft zitten. De luchtstroom gaat bij het stofzuigen steeds langs het vuil waardoor je de vieze lucht ruikt. Gelukkig is er wat te doen aan die nare geurtjes die uit je stofzuiger komen. Wij zetten graag een aantal oplossingen voor je op een rijtje.

1. Stofzuiger geur in de zak?

Het eerste waar je naar kan kijken als je stofzuiger stinkt, is de stofzuigerzak. Zit die vol? Vervang hem dan meteen. Dit niet alleen omdat je zo de nare geurtjes verwijderd uit je stofzuiger, maar ook omdat een volle stofzuigerzak er voor zorgt dat de zuigkracht van je stofzuiger verminderd. Blijf je te lang met een volle stofzuigerzak stofzuigen, dan kan je stofzuiger er zelfs kapot van gaan.

2. Vervang het stofzuigerfilter regelmatig

Niet alleen de stofzuigerzak moet je regelmatig vervangen, ook het stofzuigerfilter kan ervoor zorgen dat er vieze geurtjes uit je stofzuiger komen. Check daarom na de stofzuigerzak ook meteen even of het filter niet verzadigd is.

3. Verwijder zichtbaar vuil meteen

Veel mensen vergeten dat er tijdens het stofzuigen vuil blijft hangen in de stofzuigerslang en in de zuigmond. Denk aan hondenharen of plukken stof. Als je deze stof nooit verwijderd kan dit de oorzaak zijn van je stinkende stofzuiger.

Tip: Verwijder na elke stofzuigerbeurt meteen het stof dat in de borstels van de stofzuigermond blijft hangen.

4. Koop de juiste stofzuiger!

Heb je honden of katten in huis rond lopen? Dan kan dit de oorzaak nummer 1 zijn wanneer je stofzuiger stinkt. Hondenharen en kattenharen kunnen namelijk op den duur gaan stinken, check daarom vooral of de stofzuiger geschikt is voor dierenharen (beste stofzuiger voor dierenharen). Deze stofzuigers hebben vaak een speciale opvang, accessoires of stofzuigerzakken die de stank in de stofzuiger houdt.

4. Geurparels strooien

Mocht je bovenstaande oplossingen hebben geprobeerd, maar is het probleem nog steeds niet opgelost dan kan je altijd nog geurparels proberen. Strooi een paar geurparels op de grond en zuig het op. De geurparels komen zo in de stofzuigerzak terecht. Doordat tijdens het stofzuigen de stofzuiger warm wordt beginnen de geurparels een lekker ruikend geurtje af te geven waardoor de nare geurtjes verdwijnen. Het leuke is dat je de geurparels in verschillende geuren kan kopen.

Tip: wil je geen geld uitgeven aan geurparels, strooi dan een beetje waspoeder op de grond en zuig dit op.

Veel voorkomend probleem: Dyson stinkt naar hond

Over één specifiek probleem krijgen we veel vragen: Mijn Dyson stinkt naar hond, hoe komt dit en hoe los ik dit op? Dat je Dyson naar hond stinkt, heeft te maken met vieze of natte filters. Het kan zelfs voorkomen dat je Dyson naar hond stinkt, terwijl je helemaal geen hond hebt. Maak daarom regelmatig je Dyson volledig schoon, dus het stofreservoir en de filters. Zorg vervolgens dat het filter goed opdroogt voordat je deze weer gebruikt. Droogt de filter niet voldoende dan zal je Dyson naar hond gaan stinken.

Is het kwaad al geschied en stinkt je Dyson naar hond wanneer je hem aanzet? Dan is het belangrijk dat je het filter verwijderd en deze weer schoonmaakt. Dit doe je simpelweg met gewoon kraanwater, maar je zou ook een klein beetje sop kunnen gebruiken. Zorg vervolgens ervoor dat het filter op een droge en warme plek kan drogen. Laat het filter hier minimaal 24 uur drogen en check voordat je het filter terugplaatst of deze echt goed droog is. Is het filter niet goed droog laat hem dan nog even drogen.

Wanneer het filter goed gedroogd heeft, kun je het filter terugplaatsen in je Dyson stofzuiger. Zet de stofzuiger even aan en check of de vieze geur weg is. Mocht dit niet het geval zijn dan is enige oplossing om de filter gewoon te vervangen. Een Dyson filter gaat niet oneindig mee en het is daarom verstandig om deze eens in de zoveel tijd te vervangen, zeker wanneer deze gaat stinken! Lees hier hoe je een Dyson filter vervangen moet.

Vergelijkbare berichten