camper stofzuiger

Beste stofzuiger voor de camper (camping)

Ook wanneer je op vakantie gaat met de camper of caravan ontkom je aan wat huishoudelijke taken. Af en toe moet je toch de kruimels wegwerken en de afwas doen. Veelal word op de camping gebruik gemaakt van een bezem, maar vaak verplaats je hiermee de kruimels en het vuil naar een andere plek. Veel makkelijker is om gewoon even de camping stofzuiger er bij te pakken! Op deze pagina hebben we dan ook de beste stofzuiger voor de camper of camping voor je gevonden. Bekijk hieronder onze top 5 met verschillende stofzuigers die geschikt zijn voor op de camping. Ook vertellen we waarop je moet letten bij het kopen van zo’n stofzuiger.

Beste stofzuiger voor camper 2023

Bij het kopen van een stofzuiger voor de camper is het belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren: grootte, gewicht, stroomvoorziening en accessoires. Hieronder hebben we de vijf beste modellen voor je gevonden die je het best kunt gebruiken in een camper.

Rowenta X-Touch AC9736

1. Rowenta X-Touch AC9736

De Rowenta X-Touch AC9736 is in onze ogen de beste stofzuiger voor de camper. Het is een compact model en daarom makkelijk mee te nemen en op te bergen. Ook is het laadstation erg klein waardoor de stofzuiger weinig ruimte in beslag neemt wanneer deze oplaad. Ook kun je hem makkelijk verstoppen in een kastje. Verder is de stofzuiger erg krachtig, heeft een lange accuduur en handige accessoires. Van consumenten en gebruikers krijgt deze stofzuiger ook een hele goede beoordeling.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

2. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

De BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW is ook een hele goede camping stofzuiger. Deze handstofzuiger heeft veel zuigkracht en een gebruiksduur van 21 minuten. Ook krijg je bij de stofzuiger een gemotoriseerde borstel, speciaal voor het verwijderen van dierenharen van meubels en tapijten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Princess Turbo Tiger

3. Princess Turbo Tiger

De Princess Turbo Tiger is een goede budget keuze en daarbij ook voorzien van een handige stekker. Veel camping stofzuigers hebben een accu waarbij je afhankelijk bent van de accuduur, maar bij deze stofzuiger heb je dit niet. Je kunt de stofzuiger gewoon gebruiken op het netstroom en daardoor lang stofzuigen. Ook is dit een klein model, waardoor de stofzuiger makkelijk mee te nemen en op te bergen is.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

4. BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW

De BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW is ook een zeer geschikte camping stofzuiger. Dit model is laaggeprijsd, maar je moet wel rekening houden met een korte accuduur van 9 minuten. Een voordeel van deze handstofzuiger is dat je deze ook water op kan zuigen. Handig wanneer er iets vochtigs is om gevallen. Daarbij is dit een compacte stofzuiger en daardoor makkelijk om mee te nemen en op te bergen.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

5. BLACK+DECKER PD1820LF-QW

De BLACK+DECKER PD1820LF-QW is een handige kruimeldief met een flexibele stang. Ideaal voor het stofzuigen van moeilijkbereikbare plekken, daarbij krijg je bij de stofzuiger ook een handige stang. Daarmee kun je bijvoorbeeld grond van de voortent stofzuigen zonder dat je hoeft te bukken. Wel moet je bij deze stofzuiger rekening houden met een korte gebruiksduur van 9 minuten.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

Waarop letten bij het kopen van een stofzuiger voor de camper of camping

Voor de camping heb je een heel ander soort stofzuiger nodig dan voor thuis. Thuis wil je waarschijnlijk een krachtige stofzuiger met zak die voorzien is van veel handige accessoires. Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger voor de camper moet de stofzuiger aan hele andere eisen voldoen. Je hebt in een camper vaak weinig ruimte, het is daardoor belangrijk dat de stofzuiger makkelijk mee te nemen en op te bergen is. Hieronder hebben we de factoren opgesomd die belangrijk zijn voor de beste stofzuiger de camper:

  • Grootte van de stofzuiger: één van de belangrijkste factoren van een camping stofzuiger is de grootte. Je wilt niet dat een stofzuiger veel ruimte in beslag neemt met vervoeren, maar ook niet wanneer je uitgepakt bent. In bovenstaande top 5 hebben we dan ook rekening gehouden met de grootte van de stofzuigers. Deze modellen zijn dan ook makkelijk mee te nemen en op te bergen.
  • Gewicht: omdat de ideale camping stofzuiger een handstofzuiger is, is het ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de stofzuiger.
  • Stroomvoorziening: bij handstofzuigers heb je de keuze uit verschillende stroomvoorziening: draadloos met accu of bedraad. Beide gevallen zijn interessant maar wel dien je bij een bedrade stofzuiger een stroompunt te hebben en dat is niet altijd het geval op de camping. Bij een draadloze stofzuiger moet je vervolgens weer rekening houden met de gebruiksduur.
  • Accessoires: ook de accessoires zijn belangrijk. Zoals je in bovenstaande top 5 hebt kunnen zien zijn accessoires een doorslaggevende factor. Zo hebben we een stofzuiger met gemotoriseerde mondstuk, hiermee kun je dierenharen eenvoudig verwijderen. En hebben we een handstofzuiger met stang, wat er weer voor zorgt dat je grotere oppervlaktes kunt stofzuigen zonder te bukken.

Vergelijking van de beste camper stofzuigers

Hieronder vind je de beste camper stofzuigers uit onze top 5 in een tabel. In het tabel vind je een vergelijking van de stofzuigers met de belangrijkste factoren. Ook hebben we hierbij rekening gehouden met de beoordelingen van consumenten. Dit geeft een duidelijk en eerlijk beeld hoe consumenten bepaalde modellen ervaren.

ModelGewichtAccuduurBeoordelingPrijs
1. Rowenta X-Touch AC97360,85 kg10 minuten8.5€ 99,95
2. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW1,2 kg21 minuten8.4€ 118,99
3. Princess Turbo Tiger1,6 kgN.v.t.8.0€ 36,99
4. BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW0,63 kg9 minuten7.9€ 49,95
5. BLACK+DECKER PD1820LF-QW1,47 kg18 minuten7.8€ 141,99

Conclusie: dit is de beste camper stofzuiger

Wanneer je op zoek bent naar een camper stofzuiger raden wij aan te kijken naar een compacte stofzuiger. De meest ideale stofzuigers zijn dan ook handstofzuigers of kruimeldieven. Veel van deze kruimeldieven zijn voorzien van een accu en hebben daarom een beperkte accuduur. Wel zijn er modellen ook voorzien zijn van een stekker, maar daarvoor moet je wel een stroompunt nodig.

Kijken we naar het huidige aanbod dan zouden vinden wij de Rowenta X-Touch AC9736 de beste stofzuiger voor de camper. Dit model is erg compact en daardoor makkelijk mee te nemen en op te bergen. Verder is de stofzuiger krachtig en wordt de stofzuiger erg goed beoordeeld door gebruikers. Mocht je liever een stofzuiger met stekker hebben dan kun je kiezen voor de Princess Turbo Tiger, deze is tevens ook voorzien van een stekker. Wanneer je ook dierenharen op moet zuigen kun je het best kiezen voor de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW deze stofzuiger heeft een gemotoriseerde zuigmond. Mocht je de stofzuiger willen gebruiken voor wat grotere oppervlaktes en wil je niet te veel bukken dan kun je kiezen voor een handstofzuiger met steel, dan is de BLACK+DECKER PD1820LF-QW een hele goede keuze.

Vergelijkbare berichten