Home » Vergelijken » AEG vs Bosch

AEG vs Bosch

Door Maarten Reijneveld | Update: 21 mei 2021

In de wereld van stofzuigers zijn er een aantal merken die er tussenuit springen. Het is dan nóg interessanter om ze eens naast elkaar te leggen en ze te vergelijken op de belangrijke factoren van een stofzuiger. In deze vergelijking vergelijken we AEG en Bosch met elkaar.

Welk stofzuigermerk past het beste bij jou wensen en behoeftes? In deze vergelijking probeer ik je te helpen door AEG en Bosch eens flink onder de loep te houden en de merken in grote lijnen met elkaar te vergelijken. Want hoewel ze natuurlijk heel veel verschillende modellen hebben, is het zeker geen appels met peren vergelijken!

Geen tijd om mijn hele vergelijking door te nemen? Ga dan gelijk door naar mijn conclusie!

beste aeg stofzuigers

AEG stofzuigers

  • Krachtige stofzuigers
  • Innovatief
beste bosch stofzuigers

Bosch stofzuigers

  • Veel keuze
  • Scherpe prijzen

aeg vs bosch stofzuigers

Overeenkomsten

Laten we starten met eerst eens te kijken naar de overeenkomsten van AEG en Bosch. Het zijn beiden merken die veel meer dan enkel stofzuigers aanbieden. Daarnaast zijn het allebei toonaangevende merken die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Kijken we naar de stofzuigers dan zien we de volgende overeenkomsten.

Stofzuigermodellen: Als we kijken naar de verschillende soorten modellen stofzuigers die AEG en Bosch aanbieden, dan zien we dat beide merken sledestofzuigers met en zonder zak aanbieden. Ook een groot aanbod aan steelstofzuigers vind je bij allebei, evenals individuele kruimelzuigers. Ook lijken zowel AEG als Bosch zich te richten op de smart home liefhebber: we ontdekken van beiden een slimme robotstofzuiger in het assortiment.

Kwaliteit: Zoals we daarnet al aangaven zijn AEG en Bosch allebei een hoogwaardig stofzuigermerk. Kwaliteit staat voorop en dat merken we ook terug in de verschillende stofzuigers die de merken op de markt hebben gebracht. Bij veel webshop en ook in onze eigen onderzoeken staan AEG en Bosch vaak benoemd in de beste keuzes die je kunt maken.

Goede filters: Onder de motorkap zien we ook enkele gelijkenissen en overeenkomsten. Zo hebben zowel AEG als Bosch veel aandacht besteed aan filters en een minimale stofuitstoot. Beiden hebben speciale stofzuigers uitgebracht om de kans op allergische reacties te verminderen of voor het makkelijker verwijderen van dierenharen.

Gebruiksgemak: AEG vs Bosch

Het is interessant om te kijken naar het gebruiksgemak van de stofzuigers van AEG en Bosch. Zijn er unieke eigenschappen die we bijvoorbeeld niet tegenkomen bij het andere merk? Zowel AEG als Bosch lijken steeds meer aandacht te geven aan gebruiksvriendelijke stofzuigers, waarbij gemak voorop staat. In onderstaande video van de AEG steelstofzuiger wordt dat gelijk duidelijk.

Echter is AEG hiermee niet gelijk de winnaar: ook Bosch heeft een aantal modellen die gericht zijn op zo makkelijk mogelijk stofzuigen.

AEG: bediening op de handgreep

Wat AEG wel uniek maak is dat de bediening van de stofzuiger in sommige gevallen op de handgreep zelf gedaan kan worden. Hiermee hoef je dus niet te bukken om de verschillende standen te verstellen. Kijken we bijvoorbeeld naar de AEG stofzuiger VX8215DB, dan kun je de volgende instellingen verrichten via de handgreep:

  • Min Max
  • Auto
  • Aan/uit

Je kunt de handgrepen ook apart aanschaffen bij AEG, maar het is natuurlijk niet zo dat deze standaard op elke stofzuiger toegepast kan worden.

Bosch: zelfde accu als andere apparaten

Bosch heeft ook iets unieks: het merk heeft namelijk een groot voordeel voor mensen die reeds accu-apparatuur van Bosch in huis hebben. Verschillende steelstofzuigers van Bosch maken namelijk gebruik van dezelfde accu. Het gaat hier om de Unlimited Series steelstofzuigers. Dit heeft in grote lijnen twee voordelen:

  • Je kunt goedkoper een steelstofzuiger kopen, omdat je de accu wellicht al thuis hebt
  • Je kunt hebt minder kans om met een lege accu te zitten

Je kunt ook meerdere accu’s kopen, waardoor je er altijd eentje op kunt laden, terwijl je de ander in gebruik hebt. Met het zogeheten Click N’Power systeem kun je de accu gemakkelijk in je stofzuiger klikken, waarna je weer kunt stofzuigen.

AEG vs Bosch

Wanneer je reeds Bosch apparatuur in huis hebt, is het in onze slimmer om hier ook een stofzuiger van te overwegen. Hiermee hoef je namelijk niet opnieuw een accusysteem te gaan gebruiken én kun je ook minder snel misgrijpen. Voor degenen die niet willen bukken en letterlijk de bediening binnen handbereik willen hebben, is de keuze voor een AEG stofzuiger met bediening op de handgreep weer interessanter.

Aanbod: AEG vs Bosch

Zoals we daarnet al aangaven hebben AEG en Bosch exact hetzelfde aanbod. We vinden bij beide stofzuigermerken de volgende type stofzuigers:

Je kunt dus voor beide merken kiezen voor elk model stofzuiger.

Technologie: AEG vs Bosch

Bij AEG hebben ze naar eigen zeggen ‘de zuigkracht opnieuw uitgevonden’. De belofte intelligent en geruisloos klopt: in onze AEG VS82-1-ÖKO review  werd duidelijk dat er sprake is van een unieke ‘smart-functie’ Hiermee wordt de ondergrond herkent en wordt de zuigkracht automatisch aangepast. Daarbij is er inderdaad sprake van een enorm laag geluidsniveau: we overdrijven écht niet als we zeggen dat de stofzuiger uit onze review in sommige gevallen zelfs uit leek te staan, zo zacht hij was.

Bij Bosch is er sprake van een unieke turboborstel technologie voor een grondige reiniging en wordt er ook gesproken over een slimme motortechnologie, voor elke stofzuigerklus. Bosch is zo zelfverzekerd over haar kwaliteit dat je bij de aankoop van een nieuwe Bosch stofzuiger zelfs 10 jaar motorgarantie krijgt op Bosch sledestofzuigers met en zonder stofzak. “Omdat we vinden dat een stofzuiger niet alleen de allerbeste resultaten moet behalen maar ook nog eens heel lang mee moet gaan, garanderen wij jou jarenlang de beste prestaties met onze 10 jaar motorgarantie”, aldus Bosch.

Design: AEG vs Bosch

Het design moeten we natuurlijk ook niet uit het oog verliezen. Het oog wil ook wat: helemaal met stofzuigers die vandaag de dag toch steeds prominenter aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de robotstofzuiger, waarbij je wellicht wil dat hij mooi matcht met de vloer waar hij overheen rijdt.

Prijzen: AEG vs Bosch

Tabel

Conclusie: welke stofzuiger is de winnaar?

FAQ

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)