Home » Top 10 stofzuigers 2023 Door Bram Tigchelaar | Update: 29 september 2023

Beste Stofzuiger van 2023

Wanneer je op zoek bent naar de beste stofzuiger, ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je namelijk de stofzuiger die past bij jouw specifieke huishoudelijke behoeften. Allereerst laten we zien wat momenteel de best beoordeelde stofzuiger is (Miele Complete C3 Allergy PowerLine). Dit model krijgt goede beoordelingen van gebruikers, heeft veel zuigkracht, is geschikt voor alle vloertypes, heeft een laag geluidsniveau en is geschikt voor mensen met stofallergieën (HEPA 13 filter).

Omdat elk huishouden uniek is en je een ander budget kunt hebben, kan het verstandig zijn om naar alternatieven te kijken. We hebben daarom ook een top 10 met goede alternatieven stofzuigers gemaakt.

Over het algemeen worden traditionele stofzuigers het best beoordeeld, zo hebben ze het meeste zuigkracht en zijn ze vaak voorzien van hoogwaardige filters. We laten dan ook in een tabel zien hoe gebruikers verschillende soorten stofzuigers beoordelen. Daarbij hebben we ook gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding en de beste stofzuigers uit verschillende prijsklasse gevonden.

Dé beste stofzuiger van 2023 (best beoordeeld)

Een stofzuiger moet goed en fijn werken, daarom is het belangrijk dat een stofzuiger goed ervaren wordt door gebruikers. We hebben dan ook bij het kiezen van de beste stofzuiger van 2023 gekeken naar de beoordelingen van gebruikers. Momenteel wordt de Miele Complete C3 Allergy Powerline het best beoordeeld.

Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Waarom is dit dan de beste keuze (pluspunten)

 • Beste beoordeelde stofzuiger op basis beoordelingen van gebruikers (9.2).
 • Geschikt voor elke vloertype, ook voor kwetsbare houten vloeren!
 • HEPA 13 filters, dus geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Ergonomisch handvat, dit stofzuigt wat fijner.
 • Wordt geleverd met veel handige accessoires.

Goede alternatieven van deze stofzuiger

In elk huishouden vind je andere vloertypes of omstandigheden. Vaak is een stofzuiger ontwikkeld voor een bepaald doeleinde. Ook de Miele C3 Complete lijn bestaat uit verschillende modellen en elk model heeft zo weer zijn pluspunten. Verschil in deze modellen zit hem dan vooral in accessoires of motor van de stofzuiger. Zie hieronder de verschillende modellen uit de Miele C3 lijn, wat tevens ook goede alternatieven zijn. Mocht je bijvoorbeeld huisdieren hebben, dan is het verstandig om voor een stofzuiger met dierenharenborstel te gaan.

Dé 10 best beoordeelde stofzuigers van 2023!

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw product is het belangrijk om naar alternatieven te kijken. Zeker wanneer het een apparaat dagelijks gebruik gaat worden en de aanschafwaarde hoog is. Om deze reden vind je hieronder een top 10 beste stofzuigers. Het aanbod aan stofzuigers is enorm en je hebt ook nog eens de keuze uit verschillende modellen. Denk hierbij aan stofzuigers met of zonder zak en steelstofzuigers. Hieronder hebben we dan ook gekeken naar alle soorten stofzuigers en de best beoordeelde stofzuigers in een top 10 gezet. Per model vind je specificaties, zo lees je voor welke vloertype een stofzuiger geschikt is, wat de snoerlengte is, het maximale geluidsniveau en de gebruiksduur als dit van belang is.

#1 Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.

#2 Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket

De Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.2. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 74 dB, heeft een kabellengte van 8 meter en weegt 6,4 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een parketborstel om een kwetsbare vloer te beschermen tegen krassen.

#3 Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC

De Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een patroonfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een maximale accuduur van 35 minuten en weegt 2,3 kg. De stofzuiger is ook als kruimeldief te gebruiken en ook de accu's kun je gebruiken voor Bosch apparaten.

#4 Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 87 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 3 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een miniturboborstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen.

#5 Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

De Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een mini-turboborstel voor het verwijderen van dierenharen.

#6 Numatic HVN-200 Henry Next

De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.

#7 Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0

De Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 82 dB, heeft een gemiddelde accuduur van 45 minuten en weegt 5,1 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een turboborstel voor dierenharen en een Aqua vloerzuigmond. Met deze Aqua vloerzuigmond kun je stofzuigen en dweilen tegelijk.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€399,00)

#8 AEG AP81UB25SH 8000 ULTIMATE

De AEG AP81UB25SH 8000 ULTIMATE is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een micofilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 79 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 2,88 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een led verlichte vloerzuigmond, hierdoor worden donkere plekken beter zichtbaar.

#9 Philips Performer Silent FC8780/09

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een anti-allergiefilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4  kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, hiermee voorkom je krassen op je kwetsbare houten vloer.

#10 Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 68 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 6,7 kg. De stofzuiger is voor een zakloze stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 68 decibel vrij stil.

Waarop letten bij het kopen van een goede stofzuiger?

waarop letten bij het kopen van een goede stofzuiger

Verschillende soorten stofzuigers: stofzuiger met zak, zakloze stofzuiger, steelstofzuiger en een robotstofzuiger.

Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers, denk aan en traditionele stofzuiger, draadloze stofzuigers of robotstofzuigers. Daarin heb je vervolgens ook nog de keuze voor een stofzuiger die werkt met een zak of zonder zak, hieronder een beknopte beschrijving van de voordelen per model:

 • Stofzuiger met zak: hygiënischer dan een stofzuiger zonder zak. Ook heb je met een stofzuiger met zak minder onderhoud. Wanneer je last hebt van allergieën is dit de beste keuze.
 • Zakloze stofzuiger: met een stofzuiger zonder zak heb je geen extra kosten voor stofzuigerzakken. Wel dien je het apparaat wat vaker schoon te maken en komt er fijnstof vrij bij het legen ervan. Over het algemeen zijn zakloze stofzuiger goedkoper in aanschaf.
 • Steelstofzuiger: een steelstofzuiger is erg wendbaar en werkt bijna altijd draadloos. Geen gedoe met snoeren, maar je moet wel rekening houden met de gebruiksduur.
 • Robotstofzuiger: een robotstofzuiger is geen vervanging van een traditionele stofzuiger, maar zorgt er wel voor dat je zelf minder hoeft te stofzuigen.

Heb je de keuze gemaakt voor het soort stofzuiger, dan is het ook belangrijk dat je kijkt naar de specificaties van een stofzuiger. Denk hierbij aan de actieradius (snoerlengte), gewicht, wendbaarheid, gebruiksduur en bijvoorbeeld ook aan de accessoires. Hieronder lichten we de belangrijkste specificaties toe:

 1. Accessoires: bij het kopen van een nieuwe stofzuiger ben je op zoek naar de beste stofzuiger voor jouw huishouden. Het is daarom belangrijk dat je kijkt voor welke vloertype een stofzuiger geschikt is. De mondstukken en accessoires bepalen dan ook voor welk type vloer een stofzuiger geschikt is. Heb je een kwetsbare vloer kies dan voor een stofzuiger met parketborstel en heb je huisdieren in huis kies dan voor een zogeheten turboborstel.
  verschillende stofzuiger zuigmonden en accessoires

  Een stofzuigermond maakt een stofzuiger geschikt voor een bepaalde ondergrond. Zo is een zachte borstel geschikt voor kwetsbare vloeren en een ronddraaiende borstel ideaal voor het verwijderen van dierenharen uit tapijt.

 2. Wendbaarheid: hoe wendbaar is een stofzuiger en hoe makkelijk is deze te gebruiken? Let bij het kopen van hierop. Dit doe je door te kijken naar het gewicht, formaat en hoe de stofzuiger te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld last van je rug kies dan voor een ergonomische stofzuiger, hierbij hoef je bijvoorbeeld niet te bukken wanneer je deze aan zet. Ook zijn er lichte stofzuigers die erg ligt zijn en makkelijk te verplaatsen zijn.
 3. Filters: ook is het belangrijk om te kijken naar de filters van een stofzuiger. Deze filters voorkomen dat er fijnstof terug de lucht in wordt geblazen. Tegenwoordig zijn alle goede stofzuigers wel voorzien van een HEPA-filter, maar hier zit wel een gradatie in. Hoe beter de filter hoe schoner de lucht blijft. Zeker aan te raden voor mensen met allergieën.
 4. Geluidsniveau: zeker wanneer je kiest voor een traditionele stofzuiger of steelstofzuiger is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het maximale geluidsniveau van de stofzuiger. Stofzuiger produceren namelijk veel geluid en dit kan vrij irritant zijn.

Verder kun je ook rekening houden met de capaciteit van de stofzuiger, hoe hoger deze is hoe minder vaak je een stofzuigerzak of bak hoeft te legen. Heb je een groot huis dan kun je ook nog rekening houden met de snoerlengte, zo voorkom dat je steeds van stopcontact hoeft te wisselen. Ga je voor een steelstofzuiger dan is één van de belangrijkste factoren de gebruiksduur!

Stofzuiger met of zonder zak?

Het grootste dilemma bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger is vaak of je kiest voor een stofzuiger met of zonder zak. Voorheen waren stofzuigers zonder zak minder krachtig, maar met de komst van cycloon stofzuigers is dit achterhaald en zijn zakloze stofzuigers ook erg krachtig. Wel zijn er voor beide modellen wat voor- en nadelen te benoemen, hieronder hebben we deze opgesomd en onderbouwd:

Voordelen stofzuiger met zak

 • Hygiënischer: stofzuiger vol? Dan hoef je alleen maar de zak eruit te trekken en deze te deponeren in de vuilnisbak. Tegenwoordig zijn de meeste stofzuigers voorzien van zogeheten S-Bags, deze sluiten automatisch wanneer je ze uit de stofzuiger haalt. Je komt hierdoor minimaal in contact met het opgezogen stof. Wanneer je last hebt van een stofallergie is dit ideaal. Bij het legen van een zakloze stofzuiger komt er veel stof vrij. Vaak is dit fijnstof dat terugkomt in de lucht en wanneer je een stofallergie hebt zal je  hier zeker last van hebben.
 • Minder onderhoud: het stof en vuil dat je opzuigt komt met een stofzuiger met zak direct in de stofzuigerzak. Zo’n stofzuigerzak is snel vervangen. Een stofreservoir dien je daarentegen schoon te maken en te reinigen.
 • Langere levensduur: ook zorgt een stofzuigerzak ervoor dat de onderdelen van een stofzuiger minimaal in contact komen met vuil en stof. Bij een zakloze stofzuiger komen deze onderdelen vaak wel in contact met het stof en kunnen daardoor sneller slijten.
stofzuiger met zak vs stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder zak dien je na het legen ook even schoon te maken.

Nadelen stofzuiger met zak

 • Extra kosten: met een stofzuiger met zak heb je stofzuigerzakken nodig en deze kosten simpelweg geld, daarbij dien je ze ook voorradig te hebben. Echter valt het wel mee wat stofzuigerzakken kosten, gemiddeld ben je zo’n € 30,- per jaar kwijt aan stofzuigerzakken.
 • Vaak duurder in aanschaf: zakloze stofzuigers zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan stofzuigers met zak. Wel moet je hierbij rekening houden dat deze modellen dan ook een kortere levensduur hebben.

Maar wat vind de consument en gebruiker?

Wij zijn altijd benieuwd naar wat de consumenten over een bepaald product vinden. Ze zijn tenslotte de gebruikers van een apparaat en kunnen vaak een eerlijk oordeel geven. We hebben daarom ook gekeken of een stofzuiger met zak of zonder zak beter beoordeeld wordt, hieronder vind je de best beoordeelde stofzuiger met zak en zonder zak:

Soort stofzuigerScoreDe beste stofzuiger
Stofzuiger met zak9.1Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Stofzuiger zonder zak9.0Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Beste stofzuiger met zak

Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Beste stofzuiger zonder zak

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 68 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 6,7 kg. De stofzuiger is voor een zakloze stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 68 decibel vrij stil.

Of toch een steelstofzuiger

Met een steelstofzuiger hoef je geen rekening te houden met een snoer en kun draadloos stofzuigen. Met een steelstofzuiger kun je op moeilijk bereikbare plekken stofzuigen en ben je vrij wendbaar. Natuurlijk dien je wel rekening te houden met de gebruiksduur van een steelstofzuiger. Tegenwoordig is de gebruiksduur van steelstofzuiger enorm verbetert en is de gemiddelde gebruiksduur ongeveer 20 tot 60 minuten.

Voordelen steelstofzuiger

 • Erg wendbaar
 • Draadloos stofzuigen
 • Je kunt stofzuigen op moeilijk bereikbare plekken

Nadelen steelstofzuiger

 • Afhankelijk van de gebruiksduur
 • Kleine stofreservoir
 • Weinig tot geen steelstofzuigers met zak
 • Vaak erg prijzig

Beste draadloze stofzuiger van 2023

Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC

De Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een patroonfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een maximale accuduur van 35 minuten en weegt 2,3 kg. De stofzuiger is ook als kruimeldief te gebruiken en ook de accu's kun je gebruiken voor Bosch apparaten.

Best beoordeelde stofzuiger merken

Natuurlijk kun je ook een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Er zijn veel bekende stofzuiger merken, maar ook veel onbekende merken die toch goed scoren. Hieronder vind je een lijst met de best beoordeelde stofzuiger merken van 2023. Deze lijst bestaat uit vijf stofzuiger merken die erg goed beoordeeld worden door consumenten. Per merk hebben we ook het beste beoordeelde stofzuiger geplaatst met de gemiddelde score die de gebruikers de stofzuiger gaven.

Stofzuiger merkScoreDe beste stofzuiger
1. Miele9.5Miele Complete C3 EcoLine Comfort
2. Numatic9.2Numatic HVN-200 Henry Next
3. Bosch9.2Bosch Unlimited 7 BBS712A
4. Dyson9.2Dyson 360 Omni-glide
5. Philips9.1Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

Conclusie: dé beste stofzuiger van 2023

In onze ogen is de Miele Complete C3 EcoLine Comfort de beste stofzuiger op dit moment. Het is een traditionele stofzuiger met zak die geschikt is voor het stofzuigen van de meeste huishoudens. Door consumenten en gebruikers wordt de stofzuiger erg goed beoordeeld.

Daarnaast is het altijd belangrijk om te kijken naar je eigen huishouden. Wat voor vloer heb je en waarvoor ga je de stofzuiger gebruiken. Op basis van jouw situatie kies je dan ook de juiste stofzuiger. Let hierbij goed om de stofzuigermonden en accessoires die je bij een stofzuiger krijgt. Heb je een kwetsbare vloer dan is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger met een parketborstel. Wanneer je huisdieren hebt is het handig om te kiezen voor een stofzuiger met turboborstel.

FAQ: veelgestelde vragen over stofzuigers

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Dit kan gaan om advies of wanneer je vragen hebt over een bepaald type stofzuiger. Daarbij vind je hieronder de meest gestelde algemene vragen:

Wat is een goede stofzuiger?

Een goede stofzuiger is geschikt voor jouw huishouden. Het is dan ook belangrijk dat de stofzuiger de juiste mondstuk heeft. Heb je bijvoorbeeld een houtenvloer dan is het belangrijk dat je een stofzuiger kiest die een parketborstel heeft.

Stofzuiger met of zonder zak?

Beide stofzuiger hebben voor- en nadelen. Een stofzuiger met zak is hygiënischer en heeft minder onderhoud nodig. Met een stofzuiger zonder zak hoef je geen geld uit te geven aan stofzuigerzakken.

Welke goedkope stofzuiger is het beste?

In onze top 10 stofzuigers hebben we ook een goede stofzuiger staan die laaggeprijsd is. Dit model kost minder dan 100 euro en werkt erg goed. Dit is dan ook onze budget keuze.

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.
De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.
De Dyson V11 Absolute is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 87 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 3 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een miniturboborstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen.
De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.
De Philips Performer Silent FC8780/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een anti-allergiefilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4  kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, hiermee voorkom je krassen op je kwetsbare houten vloer.
De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.