Beste Stofzuiger van 2023

Home » Top 10 stofzuigers 2023 Door Bram Tigchelaar | Update: 6 januari 2023

Een stofzuiger is één van de belangrijkste huishoudelijke apparaten en is in elk huishouden wel te vinden. Dagelijks wordt een stofzuiger gebruikt om al het stof en vuil in huis te op te ruimen. Het is daarom belangrijk dat een stofzuiger goed werkt en past bij jouw huishouden. Op deze pagina vind je de beste stofzuiger, deze beste keuze is geselecteerd op basis van consumenten beoordelingen en onze expertise. Omdat er veel verschillende stofzuigers zijn (draadloze, met of zonder zak en steelstofzuigers) hebben we ook een top 10 beste stofzuigers gemaakt.

beste stofzuiger 2022

Momenteel de beste stofzuiger van 2023 (best beoordeeld)

Een stofzuiger moet goed en fijn werken, daarom is het belangrijk dat een stofzuiger goed ervaren wordt door gebruikers. We hebben dan ook bij het kiezen van de beste stofzuiger van 2023 gekeken naar de beoordelingen van gebruikers. Momenteel wordt de Miele Complete C3 EcoLine het best beoordeeld.

Miele Complete C3 Ecoline (best beoordeelde stofzuiger 2023!)

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is momenteel de beste stofzuiger. Consumenten en gebruikers zijn erg tevreden over deze stofzuiger en geven dit model een goede beoordeling. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van harde vloeren en tapijt. Daarbij is de stofzuiger voorzien van een AirClean filter. Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires en deze kun je onder de kap van de stofzuiger opbergen. Dit model komt uit de Black Diamond lijn van Miele. De stofzuiger heeft ook een handige stang die op verschillende lengtes in te stellen is.

Waarom is dit dan de beste keuze?

Deze stofzuiger van Miele wordt door consumenten als beste beoordeeld, daarbij heeft de stofzuiger heeft ook erg goede functionaliteiten. Het is een stofzuiger met zak die voorzien is van een goede filter. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van harde voeren en laagpolig tapijt. Daarbij komt dit model uit de Black Diamond lijn van Miele. De Miele stofzuigers uit de Black Diamond zijn voorzien van Power Efficiency Motor, dit is een nieuw ontwikkelde motor die efficiënter is dan zijn voorganger. Daarbij wordt de stofzuiger ook geleverd met veel handige accessoires, waardoor de stofzuiger veelzijdig in gebruik is.
Goede alternatieven van deze stofzuiger

Elke huishouden is anders, daarom is het belangrijk om ook naar alternatieven te kijken. Heb je bijvoorbeeld veel huisdieren in huis, dan is het handig wanneer de stofzuiger geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Hetzelfde geldt wanneer je een kwetsbare vloer hebt, belangrijk is dat je hiervoor kiest voor een stofzuiger met een zachte borstel die geen krassen maakt op je houten vloer.

Het voordeel van Miele is dat de stofzuigers aangeboden worden in verschillende lijnen, elke lijn heeft weer zijn eigen specialisatie. Er is bijvoorbeeld een Cat & Dog lijn, deze stofzuigers zijn geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Ook is er een Parquet lijn en deze stofzuiger zijn geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren. Ben je dus opzoek naar een stofzuiger die ook geschikt is voor het opzuigen van dierenharen of die geschikt is voor een kwetsbare vloer, dan zijn dit de goede alternatieven:

Top 10 beste stofzuigers van 2023

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw product is het belangrijk om naar alternatieven te kijken. Zeker wanneer het een apparaat dagelijks gebruik gaat worden en de aanschafwaarde hoog is. Om deze reden vind je hieronder een top 10 beste stofzuigers. Het aanbod aan stofzuigers is enorm en je hebt ook nog eens de keuze uit verschillende modellen. Denk hierbij aan stofzuigers met of zonder zak en steelstofzuigers. Hieronder hebben we dan ook gekeken naar alle soorten stofzuigers en de best beoordeelde stofzuigers in een top 10 gezet. Per model vind je specificaties, zo lees je voor welke vloertype een stofzuiger geschikt is, wat de snoerlengte is, het maximale geluidsniveau en de gebruiksduur als dit van belang is.

1. Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

De Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond is de beste stofzuiger op dit moment. Dit is een traditionele stofzuiger met zak. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van harde vloeren en tapijten. De stofzuiger is voorzien van een CleanAir-filter. Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog met een maximaal geluidsniveau van 76 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 8.5 meter en krijg je bij de stofzuiger veel handige opzetstukken.

 • Goede keuze: wanneer je op zoek bent naar een krachtige en betrouwbare stofzuiger

2. AEG VX82-1-ECO

aeg vx82-1-oko

De AEG VX82-1-ECO is een traditionele stofzuiger met zak. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren en tapijten. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën en dierenharen, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter en een turboborstel. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg laag met een maximaal geluidsniveau van slechts 57 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 9 meter.

 • Goede keuze: wanneer je op bent naar een stille en duurzame stofzuiger (gemaakt van gerecycled materiaal).

3. Bosch Unlimited 7 BBS712A

bosch unlimited 7 bbs712a

De Bosch Unlimited 7 BBS712A is een steelstofzuiger en krijgt van gebruikers een goede beoordeling. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten, en kwetsbare houten vloeren. Ook is de stofzuiger geschikt voor dierenharen, zo wordt de stofzuiger geleverd met een turboborstel. Het geluidsniveau van de stofzuiger is  erg hoog met een maximaal geluidsniveau van 85 dB. Verder is de stofzuiger draadloos te gebruiken en heeft dit model een gemiddelde gebruiksduur 30 min.

 • Goede keuze: wanneer je op zoek bent naar een draadloze wendbare stofzuiger

4. Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

Rowenta X-force Flex

De Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 is een steelstofzuiger en krijgt van gebruikers een goede beoordeling. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten, en kwetsbare houten vloeren. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën en dierenharen, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA filter en heeft de een turboborstel. Het geluidsniveau van de stofzuiger is  erg hoog met een maximaal geluidsniveau van 82 dB. Verder is de stofzuiger draadloos te gebruiken en heeft dit model een gemiddelde gebruiksduur 35 min.

 • Goede keuze: wanneer je op zoek bent naar een draadloze wendbare stofzuiger

5. Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL is stofzuiger zonder zak. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren en tapijten. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter. Het geluidsniveau van de stofzuiger is  gemiddeld met een maximaal geluidsniveau van 68 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 9 meter en krijg je bij de stofzuiger veel handige opzetstukken.

 • Goede keuze: wanneer je op zoek bent naar een krachtige stofzuiger zonder zak

6. Samsung Jet 70 Turbo

Samsung Jet 70 Turbo

De Samsung Jet 70 Turbo is een steelstofzuiger en krijgt van gebruikers een goede beoordeling. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten, en kwetsbare houten vloeren. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën en dierenharen, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA filter en heeft de een turboborstel. Het geluidsniveau van de stofzuiger is  erg hoog met een maximaal geluidsniveau van 86 dB. Verder is de stofzuiger draadloos te gebruiken en heeft dit model een gemiddelde gebruiksduur 40 min.

 • Goede keuze: wanneer huisdieren hebt en op zoek bent naar een wendbare stofzuiger

7. Philips Performer Silent FC8780/09

Philips Performer Silent FC8780/09

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een traditionele stofzuiger met zak. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren en tapijten. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën, zo is de stofzuiger voorzien van een anti-allergiefilter. Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg laag met een maximaal geluidsniveau van slechts 66 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 9 meter.

 • Goede keuze: wanneer je op bent naar een stille en compacte stofzuiger met zak

8. Dyson V12 Detect Slim Absolute

dyson v12 detect slim absolute

De Dyson V12 Detect Slim Absolute is een steelstofzuiger en krijgt van gebruikers een goede beoordeling. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten, en kwetsbare houten vloeren. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën en dierenharen, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA filter en heeft de een turboborstel (met groene laser). Het geluidsniveau van de stofzuiger is hoog met een maximaal geluidsniveau van 73 dB. Verder is de stofzuiger draadloos te gebruiken en heeft dit model een gemiddelde gebruiksduur 45 min.

 • Goede keuze: wanneer je op zoek bent naar krachtige steelstofzuiger met een lange accuduur

9. Veripart VPSZ101

Veripart VPSZ101

De Veripart VPSZ101 s een traditionele stofzuiger met zak. De stofzuiger is geschikt voor het stofzuigen van harde vloeren en tapijten.  Het geluidsniveau van de stofzuiger is erg gemiddeld met een maximaal geluidsniveau van slechts 69 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 9 meter.

 • Goede keuze: wanneer je op bent naar een goedkope stofzuiger.

10. Philips PowerPro Expert FC9745/09

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is krachtige stofzuiger zonder zak. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, tapijten en kwetsbare houten vloeren. Ook is de stofzuiger geschikt voor allergieën en dierenharen, zo heeft de stofzuiger een HEPA-filter en een turboborstel. Het geluidsniveau van de stofzuiger is  hoog met een maximaal geluidsniveau van 75 dB. Verder heeft de stofzuiger een kabellengte van 7 meter en krijg je bij de stofzuiger veel handige opzetstukken.

 • Goede keuze: wanneer je op bent naar zakloze stofzuiger die geschikt is voor alle vloertypes.

Waarop letten bij het kopen van een goede stofzuiger?

waarop letten bij het kopen van een goede stofzuiger

Verschillende soorten stofzuigers: stofzuiger met zak, zakloze stofzuiger, steelstofzuiger en een robotstofzuiger.

Er zijn veel verschillende soorten stofzuigers, denk aan en traditionele stofzuiger, draadloze stofzuigers of robotstofzuigers. Daarin heb je vervolgens ook nog de keuze voor een stofzuiger die werkt met een zak of zonder zak, hieronder een beknopte beschrijving van de voordelen per model:

 • Stofzuiger met zak: hygiënischer dan een stofzuiger zonder zak. Ook heb je met een stofzuiger met zak minder onderhoud. Wanneer je last hebt van allergieën is dit de beste keuze.
 • Zakloze stofzuiger: met een stofzuiger zonder zak heb je geen extra kosten voor stofzuigerzakken. Wel dien je het apparaat wat vaker schoon te maken en komt er fijnstof vrij bij het legen ervan. Over het algemeen zijn zakloze stofzuiger goedkoper in aanschaf.
 • Steelstofzuiger: een steelstofzuiger is erg wendbaar en werkt bijna altijd draadloos. Geen gedoe met snoeren, maar je moet wel rekening houden met de gebruiksduur.
 • Robotstofzuiger: een robotstofzuiger is geen vervanging van een traditionele stofzuiger, maar zorgt er wel voor dat je zelf minder hoeft te stofzuigen.

Heb je de keuze gemaakt voor het soort stofzuiger, dan is het ook belangrijk dat je kijkt naar de specificaties van een stofzuiger. Denk hierbij aan de actieradius (snoerlengte), gewicht, wendbaarheid, gebruiksduur en bijvoorbeeld ook aan de accessoires. Hieronder lichten we de belangrijkste specificaties toe:
 1. Accessoires: bij het kopen van een nieuwe stofzuiger ben je op zoek naar de beste stofzuiger voor jouw huishouden. Het is daarom belangrijk dat je kijkt voor welke vloertype een stofzuiger geschikt is. De mondstukken en accessoires bepalen dan ook voor welk type vloer een stofzuiger geschikt is. Heb je een kwetsbare vloer kies dan voor een stofzuiger met parketborstel en heb je huisdieren in huis kies dan voor een zogeheten turboborstel.
  verschillende stofzuiger zuigmonden en accessoires

  Een stofzuigermond maakt een stofzuiger geschikt voor een bepaalde ondergrond. Zo is een zachte borstel geschikt voor kwetsbare vloeren en een ronddraaiende borstel ideaal voor het verwijderen van dierenharen uit tapijt.

 2. Wendbaarheid: hoe wendbaar is een stofzuiger en hoe makkelijk is deze te gebruiken? Let bij het kopen van hierop. Dit doe je door te kijken naar het gewicht, formaat en hoe de stofzuiger te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld last van je rug kies dan voor een ergonomische stofzuiger, hierbij hoef je bijvoorbeeld niet te bukken wanneer je deze aan zet. Ook zijn er lichte stofzuigers die erg ligt zijn en makkelijk te verplaatsen zijn.
 3. Filters: ook is het belangrijk om te kijken naar de filters van een stofzuiger. Deze filters voorkomen dat er fijnstof terug de lucht in wordt geblazen. Tegenwoordig zijn alle goede stofzuigers wel voorzien van een HEPA-filter, maar hier zit wel een gradatie in. Hoe beter de filter hoe schoner de lucht blijft. Zeker aan te raden voor mensen met allergieën.
 4. Geluidsniveau: zeker wanneer je kiest voor een traditionele stofzuiger of steelstofzuiger is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het maximale geluidsniveau van de stofzuiger. Stofzuiger produceren namelijk veel geluid en dit kan vrij irritant zijn.

Verder kun je ook rekening houden met de capaciteit van de stofzuiger, hoe hoger deze is hoe minder vaak je een stofzuigerzak of bak hoeft te legen. Heb je een groot huis dan kun je ook nog rekening houden met de snoerlengte, zo voorkom dat je steeds van stopcontact hoeft te wisselen. Ga je voor een steelstofzuiger dan is één van de belangrijkste factoren de gebruiksduur!

Stofzuiger met of zonder zak?

Het grootste dilemma bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger is vaak of je kiest voor een stofzuiger met of zonder zak. Voorheen waren stofzuigers zonder zak minder krachtig, maar met de komst van cycloon stofzuigers is dit achterhaald en zijn zakloze stofzuigers ook erg krachtig. Wel zijn er voor beide modellen wat voor- en nadelen te benoemen, hieronder hebben we deze opgesomd en onderbouwd:

Voordelen stofzuiger met zak

 • Hygiënischer: stofzuiger vol? Dan hoef je alleen maar de zak eruit te trekken en deze te deponeren in de vuilnisbak. Tegenwoordig zijn de meeste stofzuigers voorzien van zogeheten S-Bags, deze sluiten automatisch wanneer je ze uit de stofzuiger haalt. Je komt hierdoor minimaal in contact met het opgezogen stof. Wanneer je last hebt van een stofallergie is dit ideaal. Bij het legen van een zakloze stofzuiger komt er veel stof vrij. Vaak is dit fijnstof dat terugkomt in de lucht en wanneer je een stofallergie hebt zal je  hier zeker last van hebben.
 • Minder onderhoud: het stof en vuil dat je opzuigt komt met een stofzuiger met zak direct in de stofzuigerzak. Zo’n stofzuigerzak is snel vervangen. Een stofreservoir dien je daarentegen schoon te maken en te reinigen.
 • Langere levensduur: ook zorgt een stofzuigerzak ervoor dat de onderdelen van een stofzuiger minimaal in contact komen met vuil en stof. Bij een zakloze stofzuiger komen deze onderdelen vaak wel in contact met het stof en kunnen daardoor sneller slijten.
stofzuiger met zak vs stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder zak dien je na het legen ook even schoon te maken.

Nadelen stofzuiger met zak

 • Extra kosten: met een stofzuiger met zak heb je stofzuigerzakken nodig en deze kosten simpelweg geld, daarbij dien je ze ook voorradig te hebben. Echter valt het wel mee wat stofzuigerzakken kosten, gemiddeld ben je zo’n € 30,- per jaar kwijt aan stofzuigerzakken.
 • Vaak duurder in aanschaf: zakloze stofzuigers zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan stofzuigers met zak. Wel moet je hierbij rekening houden dat deze modellen dan ook een kortere levensduur hebben.

Maar wat vind de consument en gebruiker?

Wij zijn altijd benieuwd naar wat de consumenten over een bepaald product vinden. Ze zijn tenslotte de gebruikers van een apparaat en kunnen vaak een eerlijk oordeel geven. We hebben daarom ook gekeken of een stofzuiger met zak of zonder zak beter beoordeeld wordt, hieronder vind je de best beoordeelde stofzuiger met zak en zonder zak:

Soort stofzuigerScoreDe beste stofzuiger
Stofzuiger met zak9.1Miele Complete C3 EcoLine Comfort
Stofzuiger zonder zak9.0Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Beste stofzuiger met zak

Miele Complete C3 EcoLine Comfort

Momenteel is deze Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond de beste stofzuiger met zak. De stofzuiger werkt erg goed, heeft veel zuigkracht en is voorzien van een ergonomisch handvat. Met dit handvat kun je de stofzuiger aan- en uitzetten. Verder is de stofzuiger voorzien van een HEPA-filter en daardoor ook geschikt voor mensen met allergieën.

Beste stofzuiger zonder zak

Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL

Liever een stofzuiger zonder zak? Dan is de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL een hele goede keuze. Momenteel is dit de beste stofzuiger zonder zak. De stofzuiger is ook geschikt voor stofzuigen van kwetsbare vloeren, zo krijg je bij de stofzuiger een parketborstel. Ook heeft deze stofzuiger een HEPA-filter en is dus ook geschikt voor mensen met allergieën.

Of toch een steelstofzuiger

Met een steelstofzuiger hoef je geen rekening te houden met een snoer en kun draadloos stofzuigen. Met een steelstofzuiger kun je op moeilijk bereikbare plekken stofzuigen en ben je vrij wendbaar. Natuurlijk dien je wel rekening te houden met de gebruiksduur van een steelstofzuiger. Tegenwoordig is de gebruiksduur van steelstofzuiger enorm verbetert en is de gemiddelde gebruiksduur ongeveer 20 tot 60 minuten.

Voordelen steelstofzuiger

 • Erg wendbaar
 • Draadloos stofzuigen
 • Je kunt stofzuigen op moeilijk bereikbare plekken

Nadelen steelstofzuiger

 • Afhankelijk van de gebruiksduur
 • Kleine stofreservoir
 • Weinig tot geen steelstofzuigers met zak
 • Vaak erg prijzig

Beste draadloze stofzuiger van 2023

bosch unlimited 7 bbs712a

Momenteel is de Bosch Unlimited 7 BBS712A de best draadloze stofzuiger van 2023. Deze steelstofzuiger heeft een gebruiksduur van 30 minuten en je krijgt er een extra accu bij, hierdoor is de steelstofzuiger nog langer te gebruiken. Ook heeft de stofzuiger een speciale turboborstel, waarmee je huisdierharen makkelijk op kunt verwijderen.

Best beoordeelde stofzuiger merken

Natuurlijk kun je ook een voorkeur hebben voor een bepaald merk. Er zijn veel bekende stofzuiger merken, maar ook veel onbekende merken die toch goed scoren. Hieronder vind je een lijst met de best beoordeelde stofzuiger merken van 2023. Deze lijst bestaat uit vijf stofzuiger merken die erg goed beoordeeld worden door consumenten. Per merk hebben we ook het beste beoordeelde stofzuiger geplaatst met de gemiddelde score die de gebruikers de stofzuiger gaven.

Stofzuiger merkScoreDe beste stofzuiger
1. Miele9.5Miele Complete C3 EcoLine Comfort
2. Numatic9.2Numatic HVN-200 Henry Next
3. Bosch9.2Bosch Unlimited 7 BBS712A
4. Dyson9.2Dyson 360 Omni-glide
5. Philips9.1Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

Conclusie: dé beste stofzuiger van 2023

In onze ogen is de Miele Complete C3 EcoLine Comfort de beste stofzuiger op dit moment. Het is een traditionele stofzuiger met zak die geschikt is voor het stofzuigen van de meeste huishoudens. Door consumenten en gebruikers wordt de stofzuiger erg goed beoordeeld.

Daarnaast is het altijd belangrijk om te kijken naar je eigen huishouden. Wat voor vloer heb je en waarvoor ga je de stofzuiger gebruiken. Op basis van jouw situatie kies je dan ook de juiste stofzuiger. Let hierbij goed om de stofzuigermonden en accessoires die je bij een stofzuiger krijgt. Heb je een kwetsbare vloer dan is het belangrijk dat je kiest voor een stofzuiger met een parketborstel. Wanneer je huisdieren hebt is het handig om te kiezen voor een stofzuiger met turboborstel.

FAQ: veelgestelde vragen over stofzuigers

Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Dit kan gaan om advies of wanneer je vragen hebt over een bepaald type stofzuiger. Daarbij vind je hieronder de meest gestelde algemene vragen:

Wat is een goede stofzuiger?

Een goede stofzuiger is geschikt voor jouw huishouden. Het is dan ook belangrijk dat de stofzuiger de juiste mondstuk heeft. Heb je bijvoorbeeld een houtenvloer dan is het belangrijk dat je een stofzuiger kiest die een parketborstel heeft.

Stofzuiger met of zonder zak?

Beide stofzuiger hebben voor- en nadelen. Een stofzuiger met zak is hygiënischer en heeft minder onderhoud nodig. Met een stofzuiger zonder zak hoef je geen geld uit te geven aan stofzuigerzakken.

Welke goedkope stofzuiger is het beste?

In onze top 10 stofzuigers hebben we ook een goede stofzuiger staan die laaggeprijsd is. Dit model kost minder dan 100 euro en werkt erg goed. Dit is dan ook onze budget keuze.

Top 10 stofzuigers per soort

We hebben een complete top 10 stofzuigers lijst klaar staan met stofzuiger model. Hierin zetten we de tien beste stofzuigers van 2023 op een rij. Klik op een van de modellen om direct de top 10 te bekijken!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.