Home » Top 10 stofzuigers 2021 » Top 10 kruimeldieven

Top 10 kruimeldieven 2021

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Kruimeldieven zijn zeer handig voor het even snel op zuigen van vuil, stof of dierenharen. Echter is het aanbod aan beste handstofzuiger modellen enorm: het is maar net waar jij behoefte aan hebt bij dit type stofzuiger. Om het voor jou wat overzichtelijker te maken heb ik deze top 10 kruimeldieven opgesteld.

In dit lijstje staan de tien modellen die het zeker waard zijn om te bekijken. Deze kruimelzuigers heb ik vergeleken op de accuduur, prijs en functionaliteiten. Ben je benieuwd naar de onderzoeksresultaten van de kruimeldieven, bekijk deze dan onderaan de pagina.

Top 10 kruimeldieven selectie

Bosch BHN1840L Move

1. Bosch BHN1840L Move

In mijn ogen de beste kruimeldief van dit moment. Met name door de lange gebruiksduur van 40 minuten is dit een hele goede kruimeldief.

Bekijk

AEG HX6-23CB

2. AEG HX6-23CB

Een vrij simpele handzuiger van AEG. Daarentegen ook scherp geprijsd en werkt prima. Heeft een uitwasbare filtersysteem en een accuduur van 11 minuten.

Bekijk

BLACK+DECKER 10.8V PET

3. BLACK+DECKER 10.8V PET

Deze kruimeldief van Black en Decker is vooral handig voor het snel verwijderen van dierenharen. Dit komt omdat dit model een geautomatiseerde dierenborstel, hiermee verwijder je eenvoudig vast hangende dierenharen.

Bekijk

dyson v7 trigger

4. Dyson V7 Trigger

Krachtige handstofzuiger van Dyson, de V7 Trigger. Geschikt voor het zuigen van lastige plekjes, werkt goed bij het verwijderen van klein vuil, stof en dierenharen. Tevens ook een hele goede autostofzuiger.

Bekijk

Black & Decker PD1420LP-QW

5. Black & Decker PD1420LP

Handstofzuiger met een slang. Kan heel handig zijn voor het zuigen van moeilijk bereikbare plekjes. Ook heel handig voor het zuigen van tapijten.

Bekijk

Bosch-PAS-18-LI

6. Bosch PAS 18 LI

Goed werkende kruimeldief van Bosch. Heeft erg veel weg van de gereedschap lijn van Bosch. Zuigt goed en is uit te breiden met meer accu’s, zodat je nooit zonder stroom zit.

Bekijk

BLACK+DECKER DVJ315B-QW

7. BLACK+DECKER DVJ315B-QW

Moderne Black en Decker kruimeldief met een Cyclonic Action filtersysteem waardoor de stof en vuil weg draait van de filter.

Bekijk

MEDION® Cyclonische kruimelzuiger

8. MEDION® Cyclonische kruimelzuiger

Scherp geprijsde kruimeldief van MEDION®. Is handig in gebruik, zo wordt er ook een auto oplader bijgeleverd. Dit model kan gebruikt worden voor het zuigen van droog en nat.

Bekijk

philips minivac fc6149-01

9. Philips MiniVac FC6149/01

In mijn ogen de beste kruimeldief van dit moment. Wordt geleverd met veel handige accessoires, zo ook met een auto oplader. Super handig wanneer je even snel de auto wilt stofzuigen.

Bekijk

BLACK+DECKER - WD9610N-QW

10. Black & Decker Nat/Droog

Een echte alleskunner onder de handstofzuigers. Zeer eenvoudig en kan zelf ook vocht opzuigen.

Bekijk

Het onderzoek 

Waarom kun je ons vertrouwen?

Voor het opstellen van deze top 10 kruimeldieven heb ik grondig onderzoek gedaan. In dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar de beste kruimeldief. Tijdens het onderzoek heb ik veel verschillende kruimeldieven onderzocht op verschillende factoren, de factoren staan hieronder beschreven met de gevonden resultaten.

Tijdens dit onderzoek heb ik met een eerlijke en open blik gekeken naar de kruimeldieven die momenteel in Nederland te koop zijn. Van verschillende merken van kruimeldieven heb ik naar de stofzuigers gekeken. Ik heb geen samenwerkingen of voor keur voor bepaalde merken, dus dit oordeel is solide en gebaseerd op mijn bevindingen.

Wat kun je met deze top 10 kruimeldieven?

Doordat je in één opslag de tien beste kruimeldieven ziet of je zelf niet op zoek te gaan naar de beste kruimeldief. Tegenwoordig is het aanbod aan kruimeldieven enorm, speciaal voor jou heb ik uit dit aanbod de tien beste modellen gefilterd met de bijbehorende informatie.

Ook is de informatie die je vind bij de producten eerlijk onderzocht. Vaak kom ik informatie bij webshops tegen dat vaak niet klopt, doordat deze modellen onderzocht zijn klopt de informatie en staat er een eerlijk advies.

Hoe is dit onderzoek uitgevoerd?

Voor deze top 10 kruimeldieven is er gekeken naar het aanbod op de Nederlandse markt. Het aanbod aan kruimeldieven is enorm, daarom zijn er eisen opgesteld waaraan de kruimeldieven moesten voldoen:

 • Draadloos: voor dit onderzoek is er alleen gekeken naar draadloze kruimeldieven. Kruimeldieven met een snoer hebben in mijn ogen geen toegevoegde waarde, wel kan dit handig zijn als het apparaat als autostofzuiger wilt gebruiken. In ons onderzoek naar de beste autostofzuiger zijn twee modellen te zien die ook aangesloten kunnen worden op een autostekker.
 • Gangbare prijs: in dit onderzoek zijn alleen kruimeldieven onderzocht die in de prijsrange van € 50,- tot € 400,- euro vallen.
 • Gebruiksduur langer dan 10 min: ook heb ik in dit onderzoek alleen handstofzuigers onderzocht die minimaal 10 minuten werkzaam konden zijn.

Waar op zijn de kruimeldieven onderzocht?

Om jou te voorzien van goed advies heb ik naar de factoren gekeken die belangrijk zijn voor het kopen van een goede kruimeldief. Daarnaast zijn op basis van dezelfde factoren de posities in deze top 10 bepaald. Hieronder staan de factoren beschreven waarop de kruimeldieven zijn onderzocht:

 • Inhoudsreservoir: bij deze factor heb ik gekeken naar de inhoudsreservoir van de verschillende modellen. Hierbij gaat het erom hoeveel stof en vuil de stofzuiger op kan nemen.
 • Geluidsniveau: ook het geluidsniveau speelt bij kruimeldieven een belangrijke rol. Daarom is ook per kruimeldief gekeken naar het geluidsniveau.
 • Gebruikstijd: niet heel onbelangrijk is de gebruiksduur. Je wilt natuurlijk niet dat halverwege het stofzuigen de stofzuiger er mee kapt. Daarom heb ik ook gekeken na de gebruikstijd per handstofzuiger.
 • Oplaadtijd: omdat een handstofzuiger werkt op een accu dient deze ook weer opgeladen te worden. Om deze reden heb ik de oplaadtijd per handstofzuiger onderzocht.
 • Gewicht: een kruimeldief bedien je vaak met één hand. Een kruimeldief moet daarom niet te zwaar zijn, vandaar dat ook de gewicht onderzocht is in dit onderzoek.
 • Zuigkracht: en waar het allemaal omdraait het zuigen val stof en vuil. Om goed te kunnen zuigen heeft een stofzuiger zuigkracht nodig. Vandaar dat ook het aantal Watt per handstofzuiger is onderzocht.

Daarnaast is in de vergelijking ook rekening gehouden met de prijs van de modellen, eventuele extra accessoires en extra functionaliteiten.

Resultaten van de zuigkracht van de kruimeldieven

Tijdens het onderzoek naar de zuigkracht van verschillende kruimeldieven scoorde de AEG HX6-10SW het best. Met een zuigkracht van 36 Watt is dit de sterkste kruimeldief in deze top 10. De Bosch PAS 18 LI scoorde het laagst op de zuigkracht test met 15 Watt.

AEG HX6-23CB

De sterkste handstofzuiger 

Deze stofzuiger van AEG scoorde als beste in deze top 10 op zuigkracht. Ben je op zoek naar een sterke handstofzuiger bekijk dan dit model.

Bekijk

De kruimeldief die het langst te gebruiken is

In dit onderzoek is er ook gekeken naar de kruimeldief die het langst te gebruiken is. Uit de resultaten was te concluderen dat er veel verschil in de gebruiksduur zat. De stofzuiger met de langste gebruiksduur kon 40 minuten lang zuigen en de stofzuiger met de kortste gebruiksduur was na 11 minuten al klaar.

Wel dien je op te letten dat sommige handstofzuiger speciale power functies heeft. Deze functies kunnen de gebruiksduur extreem verkorten. In dit onderzoek is alleen gebruik gemaakt van de gewone zuigfunctie. Bekijk hieronder de resultaten per model:

 • Philips MiniVac FC6149/01 – 11 minuten
 • BLACK+DECKER DVJ315B-QW – 15 minuten
 • Dyson V6 Trigger+ – 20 minuten
 • BLACK+DECKER – WD9610N-QW – 12 minuten
 • AEG HX6-10SW – 11 minuten
 • Bosch BHN1840L Move – 40 minuten
 • BLACK+DECKER PD1820LF – 15 minuten
 • MEDION® Cyclonische kruimelzuiger – 15 minuten
 • BLACK+DECKER 10.8V PET kruimeldief DVJ325BFSP – 16 minuten
 • Bosch PAS 18 LI – 20 minuten

Bosch BHN1840L Move

Handstofzuiger met goede accu

Deze Bosch stofzuiger heeft een hele goede accu en kan daarom ook het langst gebruikt worden. Is de stofzuiger leeg dan duurt het totaal 300 minuten voordat hij weer volledig opgeladen is.

Bekijk

De handzuiger met het kortste oplaadduur

Wanneer een stofzuiger helemaal leeg is dient de stofzuiger weer opgeladen te worden. Ook heb ik hierbij gekeken hoe snel de accu weer een volle accu had. Ook hier zat veel verschil in de resultaten, zo moest de Black en Decker WD9610N-QW 960 minuten opladen voor een volledig volle accu. De Bosch PAS 18 LI dat er iets sneller over en was binnen 60 minuten weer volledig opgeladen.

Bosch-PAS-18-LI

De kruimeldief die snel opgeladen is

Met deze kruimeldief van Bosch zit je nooit zonder stroom. De accu is extreem snel opgeladen, daarnaast is er ook een mogelijkheid om meerdere accu’s aan te schaffen.

Bekijk

Kruimeldief tegen dierenharen

Tijdens dit onderzoek zijn verschillende factoren van de kruimeldieven onderzocht. Naast de standaard factoren als zuigkracht hebben sommige kruimeldieven ook functies die uniek zijn. De Dsyon V6 Trigger+ heeft bijvoorbeeld een speciale Boostmodus, door gebruik te maken van deze modus zuigt de stofzuiger met een enorme kracht. Ook de Black en Decker 10.8V PET heeft een speciale functie die ervoor zorgt dat dierenharen makkelijk verwijderd kunnen worden.

BLACK+DECKER 10.8V PET

Kruimeldief voor dierenharen

Deze kruimeldief van Black en Decker is vooral handig voor het snel verwijderen van dierenharen. Dit komt omdat dit model een geautomatiseerde dierenborstel, hiermee verwijder je eenvoudig vast hangende dierenharen.

Bekijk
The following two tabs change content below.

Smart Brothers

Laatste berichten van Smart Brothers (toon alles)