Home » Top 10 stofzuigers 2020 » Top 10 stofzuigers met zak

Top 10 stofzuigers met zak 2020

Door Bram | Laatste update: 5 januari 2020

Op deze pagina vind je een top 10 stofzuigers met zak. In deze top 10 lichten we de tien beste stofzuigers met zak uit van dit moment. Omdat er tegenwoordig zo veel verschillende soorten en modellen zijn heb ik deze top 10 opgesteld om jou te voorzien van goed advies.

Voor het opstellen van deze top lijst is er dan ook onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak en deze modellen zijn vergeleken op de functionaliteiten. Aan de hand van deze resultaten zijn de posities in deze top 10 bepaald.

In het onderzoek zijn de stofzuigers vergeleken op basis van de volgende factoren: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en natuurlijk speelt prijs ook een belangrijke rol. Onder deze top 10 stofzuigers met zak vind je meer informatie over de gevonden resultaten.

Top 10 stofzuiger met zak selectie

philips performer ultimate

1. Philips Performer Ultimate FC8941/09

Deze Philips Performer Ultimate is zowel geschikt voor de harde vloeren als voor tapijten. Wordt geleverd met accessoires die de stofzuiger geschikt maakt voor verschillende ondergronden.

Miele complete c2

2. Miele Complete C2 Black Pearl

Een stofzuiger met een HEPA 13-filter, is zeer geschikt voor als je een stofallergie hebt. Zo’n filter filtert namelijk 99,95% van de stofdeeltjes.

Miele Complete C3 Cat & Dog

3. Miele Complete C3 Cat & Dog

Een stofzuiger die zeer geschikt is voor het verwijderen van honden en katten haren. Wordt geleverd met een turboborstel en een Air-Clean Filter die de nare geurtjes neutraliseert.

miele complete c3

4. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Deze Complete C3 stofzuiger behoort tot de EcoLine van Miele. Het is een zeer goede stofzuiger, vooral voor het opzuigen van stof van harde vloeren.

Bosch BGL8508 In'genius ProPerformance

5. Bosch In’genius ProPerformance BGL8508

Zeer goede stofzuiger van Bosch. Is aan de prijzige kant, maar daarentegen zeer geschikt voor zowel harde en zachte vloeren.

philips performer acative fc8576-09

6. Philips Performer Active FC8576/09

Deze Performer Active van Philips is momenteel de beste stofzuiger met zak van dit moment. Zeer krachtige stofzuiger en is zeer geschikt voor harde vloeren.

Philips Performer Expert

7.  Philips Performer Expert FC8722/09

De Philips Performer Expert, het broertje van de Active. Is wat prijziger dan bovenstaande model. Is zeer geschikt voor het zuigen van harde vloeren en parket.

Bosch MoveOn

8. Bosch MoveOn BGL35MOV20

Deze stofzuiger verdiend een plekje in deze top 10 om compacte formaat en wendbaarheid, daarnaast zijn de zuigprestaties ook goed.

Inventum ST306RZA

9. Inventum ST306RZA

Een stofzuiger van het merk Inventum. Is scherp geprijsd en heeft zeer goede prestaties, daarnaast wordt dit model geleverd met veel stofzuigeraccessoires.

AEG VX3-1-WB-P

10. AEG VX3-1-WB-P

Mooi model van AEG met zeer goede prestaties en is nog scherp geprijsd ook. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor harde vloeren.

Het onderzoek

Om jou te voorzien van goed en juist advies heb ik onderzoek uitgevoerd naar stofzuigers met zak. Hiervoor heb ik gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers die werkzaam zijn met een zak. Hiervoor zijn diverse modellen getest en onderzocht om uiteindelijk op basis van de gevonden resultaten de modellen te kunnen rangschikken. Hoe dit onderzoek is uitgevoerd en op welke functies de stofzuigers getest zijn staat hieronder onderbouwd.

Waarom moet je ons vertrouwen?

Met deze top 10 willen we jou voorzien van het beste advies. Met dit advies hopen we er voor te zorgen dat jij het juiste product koopt die je nodig hebt. Vooral bij stofzuigers zit er verschil in prijs, in kwaliteit en in de functionaliteiten. Met deze top 10 die gebaseerd is op ons onderzoek hopen wij je zoveel mogelijk informatie te geven over een stofzuiger.

Daarnaast onderzoeken wij de stofzuigers met een eerlijke en neutrale blik. We hebben geen samenwerkingen of voorkeur voor bepaalde merken, daarom zal ons advies ten alle tijden eerlijk zijn. Verder hebben we voor dit onderzoek diverse stofzuigers met zak met elkaar vergeleken of diverse functionaliteiten en daarop is bovenstaande top 10 gebaseerd.

Waarom deze top 10?

Deze top 10 is opgesteld om jou te voorzien van het juiste advies. Om dit te kunnen waarborgen is er onderzoek uitgevoerd, in dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak. Van deze stofzuigers is er een selectie gemaakt en deze stofzuigers zijn grondig onderzocht.

Hoe deze stofzuigers onderzocht zijn lees je hieronder. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat een stofzuiger goed scoort op stofopname op een harde vloer, maar ook op een stofopname op een tapijt. Wel is er gekeken naar de prijs van een stofzuiger want dit moet wel reëel blijven.

Om jou te voorzien van waardevolle informatie zal ik deze top 10 ook dagelijks updaten zodat er geen oude modellen op staan, wanneer er een nieuw beter model op de markt komt zal ik deze ook weer vergelijken en onderzoeken.

Onderzoeksresultaten van deze top 10

Om een goede een rankschikking te kunnen maken in deze top 10 zijn de stofzuigers onderzocht op verschillende factoren. Elke stofzuiger heeft zijn eigen specialiteiten, naast verschil in merk zit er ook verschil in de werking van de stofzuiger. Zo kan de ene stofzuiger heel stil zijn, maar gaat dit ten koste van de zuigkracht. Op de volgende factoren heb ik de stofzuigers vergeleken: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en prijsindicatie. Van bovenstaande modellen vind je hieronder de gevonden resultaten uit het onderzoek.

 • Gewicht: er zit verschil in het gewicht van verschillende stofzuigers. Dit verschil kan soms wel kilo’s schelen, let hier goed op vooral als je de stofzuiger ook gebruikt voor bijvoorbeeld de boven verdieping.
 • Geluidsniveau: ook in het geluidsniveau kan veel verschil zitten. Er zijn hele stille stofzuigers en stofzuigers die wat voor herrie maken. Vaak is een stille stofzuiger wat minder krachtig dan een stofzuiger die net wat meer decibel produceert.
 • Snoerlengte: op de snoerlengte worden ook veel stofzuigers gekozen. Heb je een lange gang en ben je beperkt in de stopcontacten dan kan het handig zijn om te kiezen voor een stofzuiger met een lang snoer.
 • Stofopname: in mijn ogen de belangrijkste factor de stofopname. Ook hier zit veel verschil in bij verschillende stofzuigers. De ene stofzuiger scoort bijvoorbeeld heel goed op de stofopname op tapijt, maar scoort het model weer minder op harde vloeren. Bekijk hier stofzuigers die goed scoren op tapijten en vloerkleden.
 • Prijsindicatie: vaak worden keuzes gemaakt aan de prijs, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Ook ik heb de prijsindicatie per stofzuiger meegenomen in het bepalen van de posities in deze top 10 stofzuigers met zak.

Hierboven staat een korte beschrijving over de onderzoekfactoren, maar hieronder zal ik dieper ingaan op deze factoren en zal ik de gevonden resultaten per factor tonen.

Gewicht van de stofzuigers met zak

De eerste factor waarop onderzoek is gedaan is het gewicht van een stofzuiger. Hierin zat aardig wat verschil zo woog de zwaarste stofzuiger (Miele Complete C3 Cat & Dog) 8,2 kg en de lichtste stofzuiger (Bosch MoveOn) 4,6 kg. Een verschil van maar liefst 3,6 kg.

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om te kijken waar je de stofzuiger gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld de stofzuiger ook op de boven verdieping nodig, bedenk dan goed of je hoeveel kilo je dan elke keer de trap op en neer moet meenemen. Ook is het me zware stofzuigers wat lastiger om over drempels over te gaan.

Bosch MoveOn

Een makkelijk te tillen stofzuiger

Dit model van Bosch is heel makkelijk in gebruik. Zo weegt dit model maar 4,6 kg, in vergelijking met andere modellen is deze stofzuiger een echte lichtgewicht. Verder is het een compacte stofzuiger dit zorgt er voor dat het model makkelijk te gebruiken is in kleine kamers.

Geluidsniveau een belangrijke factor

De meest stille stofzuiger in deze top 10: Philips Performer Ultimate FC8941 geluid van 74 dB. Ook is er nog een andere stofzuiger in deze top 10 die een geluidsniveau produceert van 74 dB, de Bosch In’genius ProPerformance. Dit model heeft echter een HEPA 10 filter vandaar dat mijn voorkeur uit gaat naar de performer ultimate. Bekijk hieronder de resultaten uit de geluidstest:

 • Philips Performer Active – 79 dB
 • Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine – 76 dB
 • Philips Performer Expert FC8722/09 – 79 dB
 • Miele Complete C2 Black Pearl – 80 dB
 • Philips Performer Ultimate FC8941/09 – 74 dB
 • Miele Complete C3 Cat & Dog – 76 dB
 • Inventum ST306RZA – 69 dB
 • AEG VX3-1-WB-P – 81 dB
 • Bosch In’genius ProPerformance – 74 dB
 • Bosch MoveOn BGL35MOV20 – 75 dB

Zoals je hierboven ziet is de meest stille stofzuiger met 69 decibel, de Inventum ST306RZA. De stofzuiger die het meest decibel produceert is de AEG VX3-1-WP-P, maar liefst 81 dB wat een verschil is van 12 decibel.

philips performer ultimate

Een stille stofzuiger met zak

Deze stofzuiger van Philips, de FC8941/09 Performer Ultimate, scoort erg goed op het geluidsniveau, vandaar dat deze stofzuiger ook op nummer 1 staat in deze top 10. Wel is opvallend dat deze stofzuiger ook de beste zuigprestaties heeft.

Size matters: snoerlengte van de stofzuiger

De snoerlengte van een stofzuiger kan ook een belangrijke fac

The following two tabs change content below.

Smart Brothers

Laatste berichten van Smart Brothers (toon alles)