Home » Top 10 stofzuigers 2023 » Top 10 stofzuigers met zak – Door Bram Tigchelaar | Update: 6 september 2023

Beste stofzuigers met zak 2023

Een stofzuiger met zak is de meest gebruikte stofzuiger, vaak is het een sledestofzuiger die voor zien is van een stofzak. Ondanks dat je met een stofzuiger iets hogere kosten hebt door het aanschaffen van stofzakken, krijg je veel voordelen voor terug. Zo is een stofzuigerzak makkelijker te legen en dit gaat vaak zelfs stofvrij. Met een zakloze stofzuiger is dit vaak wat lastiger, zo komt er veel stof vrij en dien je het stofreservoir elke keer te reinigen. Ook is een stofzuigerzak een filter, voor je stofzuiger zelf en voor de omgeving. Op deze pagina vind je een overzicht met de beste stofzuiger met zak van 2023 en een top 10 met goede alternatieven.

Onderaan de pagina hebben we alle informatie voor je verzameld over stofzuigers met zak. Zo vertellen we je wat de voor- en nadelen zijn, waarop je moet letten bij het kopen van model met zak en geven we nog extra tips die je misschien nog niet wist over deze stofzuigers.

De beste stofzuiger met zak van 2023

Momenteel is de best beoordeelde stofzuiger met zak de Miele Complete C3 Allergy. Dit model van Miele is een krachtige stofzuiger, is van alle gemakken voorzien en is geschikt wanneer je last hebt met allergieën. De stofzuiger is dan ook voorzien van een goede HEPA 13 filter en een speciale allergie filter. Bij de stofzuiger zelf krijg je ook veel accessoires, deze kun je opbergen in de stofzuiger zelf. De stofzuiger wordt door gebruikers erg goed beoordeeld en dit maakt het de beste stofzuiger met zak op dit moment.
Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.

Waarom dit de beste keuze is (pluspunten)

 • Beste beoordeelde stofzuiger op basis beoordelingen van gebruikers (9.2).
 • Geschikt voor elke vloertype, ook voor kwetsbare houten vloeren!
 • HEPA 13 filters, dus geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Ergonomisch handvat, dit stofzuigt wat fijner.
 • Wordt geleverd met veel handige accessoires.

Top 10 goede stofzuigers met zak:

Ook beste keuze is vaak afhankelijk van verschillende situaties en waarvoor je de stofzuiger gaat gebruiken. Ook budget speelt hier een grote rol in. Om deze reden hebben we een top 10 goede stofzuigers met zak gemaakt. Dit zijn allemaal traditionele stofzuigers die voorzien zijn van een zak en erg goed beoordeeld worden door gebruikers. Per stofzuiger lees je welke specificaties deze heeft en voor welke vloertypes de stofzuiger geschikt is.

#1 Miele Complete C3 Allergy PowerLine Lotuswit

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.

#2 Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket

De Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.2. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 74 dB, heeft een kabellengte van 8 meter en weegt 6,4 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een parketborstel om een kwetsbare vloer te beschermen tegen krassen.

#3 Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

De Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een mini-turboborstel voor het verwijderen van dierenharen.

#4 Numatic HVN-200 Henry Next

De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.

#5 Philips Performer Silent FC8780/09

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een anti-allergiefilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4  kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, hiermee voorkom je krassen op je kwetsbare houten vloer.

#6 Miele Classic C1 PowerLine Mangorood

De Miele Classic C1 PowerLine Mangorood is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.0 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 79 dB, heeft een kabellengte van 5,5 meter en weegt 5,5 kg.

#7 AEG VX82-1-2MG

De AEG VX82-1-2MG is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.0 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 57 dB, heeft een kabellengte van 9 meter en weegt 6,96 kg. Daarbij is dit een duurzame keuze, want de stofzuiger is gemaakt van 55% gerecycled plastic. Daarbij is de stofzuiger met 57 dB één van de stilste stofzuigers.

#8 AEG VX82-1-ECO

De AEG VX82-1-ECO is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.0 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 57 dB, heeft een kabellengte van 9 meter en weegt 7,31 kg. Daarbij is dit een duurzame keuze, want de stofzuiger is gemaakt van 75% gerecycled plastic. Daarbij is de stofzuiger met 57 dB één van de stilste stofzuigers en wordt dit model geleverd met een parketborstel voor kwetsbare vloeren.

#9 Rowenta Green Force Silence RO6164

De Rowenta Green Force Silence RO6164 is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.0 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 65 dB, heeft een kabellengte van 8,4 meter en weegt 6,16 kg. Daarbij is dit een duurzame keuze, want de stofzuiger is gemaakt van 70% gerecycled plastic.

#10 Nilfisk One Allergy

De Nilfisk One Allergy is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA 14 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een snoerlengte van 8 meter en weegt 4,5 kg. De stofzuiger is speciaal ontwikkeld voor mensen met allergieën, zo is de stofzuiger voorzien van een HEPA 14 filter.

Waarom is een stofzuiger met zak een goede keuze?

stofzuiger met zak vs stofzuiger zonder zak

Met een zakloze stofzuiger heb je meer onderhoud, doordat je regelmatig het stofreservoir moet reinigen.

Wanneer iemand een nieuwe stofzuiger koopt staat hij vaak voor het dilemma: stofzuiger met of zonder zak? Onze voorkeur gaat dan ook vaak uit naar een stofzuiger met zak en dit heeft verschillende redenen. Hieronder hebben we dan ook de voor- en nadelen van een stofzuiger met zak opgesomd. Hierbij is het grootste nadeel dat je stofzuigerzakken moet kopen en daardoor extra kosten hebt. Toch zijn deze kosten niet heel hoog en wegen de kosten vaak niet op tegen de voordelen, zo is de levensduur van een stofzuiger met zak vaak langer.

Voordelen van een stofzuiger met zak

In onze ogen heeft een stofzuiger met zak verschillende voordelen. De eerste voordeel is dat er met een stofzuiger met zak, zo min mogelijk stof vrij komt. Stof en vuil wordt opgevangen in een stofzuigerzak en deze is vaak voorzien van filters, hierdoor ontsnapt er zo min mogelijk. Ook zijn stofzuigerzakken tegenwoordig voorzien van een sluiting die direct sluit wanneer je deze uit de stofzuiger trekt, zogeheten S-bags. Wanneer je last hebt van stofallergieën is dit erg belangrijk en doorslaggevend voor je keuze.

Een ander voordeel is dat je met en stofzuiger met zak veel minder onderhoud hebt. Het ligt er aan hoe vaak je stofzuigt, maar gemiddeld dien je één keer in de maand een stofzuiger zak te vervangen. Het enige wat je hoeft te doen is de stofzuiger zak eruit te trekken, weg te gooien en een nieuwe erin te doen. Met een zakloze stofzuiger heb je dan veel minder werk, regelmatig dien je het reservoir te leggen en deze ook schoon te maken. Ook raken de filters vaak sneller verstopt bij een zakloze stofzuiger en deze dienen daarom dan ook regelmatig te worden vervangen of gereinigd.

Doordat een stofzuiger met stofzak al het vuil en stof direct opvangt in een zak, komt de stofzuiger zo min mogelijk in contact met het vuil. Dit zorgt er ook voor dat stofzuigers met zak vaak een langere levensduur hebben. Je zult daarom een zakloze stofzuiger sneller moeten vervangen. Het laatste grootte voordeel is ook dat stofzuigers met zak vaak stiller zijn dan zakloze modellen. Dit komt doordat een stofzuigerzak vaak voor een dempend effect zorgt.
Nadelen van een stofzuiger met stofzak

De nadelen van een stofzuiger met zak heeft vooral te maken met kosten. Een stofzuiger met zak is dan ook qua aanschaf vaak een stuk duurder dan zakloze modellen. Daarbij moet je natuurlijk ook rekening houden met stofzuigerzakken, deze kosten ook extra geld. Met de kosten van stofzuigerzakken moet je uitgaan van zo’n 30 euro per jaar. Ook moet je natuurlijk de stofzuigerzakken op voorraad houden en een plekje moeten hebben om ze op te bergen.

Wat moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger met zak?

Het aanbod aan stofzuiger is erg groot, niet heel gek want elk huishouden is dan ook weer anders. Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger moet je dan ook rekening houden met de gebruikssituatie van je stofzuiger. Let hierbij op de vloertypes die je in je huis hebt, heb je bijvoorbeeld een harde vloer, dan heb je weer een andere stofzuiger nodig dan wanneer je een tapijt hebt. Ook is het belangrijk om na te gaan of een stofzuiger voorzien is van een goede filter, in onze ogen is dit een must. Heeft een stofzuiger geen goede filter, dan blaast deze opgezogen fijnstof gewoon weer terug in de lucht. Daarbij zijn er nog veel meer dingen om rekening mee te houden, denk aan accessoires, budget en extra functies. Hieronder vind je een opsomming met factoren die belangrijk zijn:

 • Filter: controleer of een stofzuiger voorzien is van een filter, kies dan voor minimaal een HEPA filter.
 • Geschikt voor welk vloertype: voor welke vloertype is een stofzuiger geschikt, dit controleer je door te kijken naar de stofzuigermonden en accessoires van een stofzuiger. Een parketborstel is geschikt voor kwetsbare houten vloeren en met een turboborstel kun je makkelijk dierenharen verwijderen.
 • Snoerlengte: het is ook belangrijk om rekening te houden met de snoerlengte van een stofzuiger. Hoe langer de snoerlengte, hoe minder vaak je hoeft te wisselen van stopcontact.
 • Geluidsniveau: ook is het belangrijk om rekening te houden met het geluidsniveau van een stofzuiger. Door hierop te selecteren kun je jezelf herrie besparen, maar ook je omgeving zoals buren.
 • Gewicht: sledestofzuigers zijn ideaal omdat ze achter je aanrijden, toch moet je de stofzuiger wel eens tillen wanneer je op een andere verdieping moet stofzuigen. Ben je niet sterk dan kan het interessant zijn om te kijken naar het gewicht en eventueel voor een lichte stofzuiger te kiezen.

Vergelijking met stofzuigers met zak

In de tabel hieronder hebben we de beste stofzuigers uit bovenstaande top 10 gezet. Daarbij hebben we de specificaties en gegevens per model erin gezet die belangrijk zijn bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger.

Best beoordeelde stofzuigers met zakFilterGeschikt voor vloertype:SnoerlengteGeluidsniveau Gewicht
1. Miele Complete C3 Allergy PowerLine LotuswitHEPA 13 filterHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt8,5 meter77 dB7,4 kg
2. Nilfisk Select MBCO13P08A1 ParketHEPA 13 filterHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt8 meter74 dB6,4 kg
3. Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09AllergiefilterHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt9 meter66 dB5,4 kg
4. Numatic HVN-200 Henry NextEPA 11 filterHarde vloeren, Laagpolig tapijt12,5 meter72 dB8,2 kg
5. Philips Performer Silent FC8780/09AllergiefilterHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt9 meter66 dB5,4 kg
6. Miele Classic C1 PowerLine MangoroodAircleanHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt5,5 meter79 dB5,5 kg
7. AEG VX82-1-2MGHEPA 13 filterHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Laagpolig tapijt9 meter57 dB7,1 kg
8. AEG VX82-1-ECOHEPA 13 filterHarde vloeren, Houten vloeren, Laagpolig tapijt9 meter57 dB7,3 kg
9. Rowenta Green Force Silence RO6164HEPA filterHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt8,4 m65 dB6,2 kg
10. Nilfisk One AllergyHEPA 14 filterHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt8 meter76 dB4,5 kg

Budget: wat is een goede goedkope stofzuiger met zak?

De kosten van stofzuigers met zak variëren sterk. De goedkoopste stofzuiger is verkrijgbaar voor € 67,-, terwijl het meest prijzige model € 389,- kost. Als je beperkt budget hebt, kan het verstandig zijn om stofzuigers in verschillende prijscategorieën met elkaar te vergelijken. Hieronder staat een tabel met de hoogst beoordeelde stofzuiger in elke prijsklasse die we hebben gevonden.

PrijsklasseBeoordeling van gebruikersBest beoordeelde stofzuigers
Onder de € 100,-8.9Inventum ST306RZA
Tussen de € 100,- en € 200,-9.2Nilfisk Select MBCO13P08A1 Parket
Tussen de € 200,- en € 300,-9.2Miele Complete C3 Allergy PowerLine
Duurder dan € 300,-9.1Numatic HVX-200 Henry Xtra

Extra tips voor het gebruik van stofzuigers met een stofzak

extra tips voor stofzuiger met zak

Vergeet ook niet af en toe het filter van je stofzuiger schoon te maken of te vervangen!

Hoewel stofzuigers met zakken over het algemeen minder onderhoud vergen dan zakloze stofzuigers, is het toch belangrijk om regelmatig zorg te dragen voor de stofzuiger. Het is raadzaam om de stofzak te vervangen voordat deze vol raakt. Daarnaast beschikken stofzuigers met zakken over extra filters die van tijd tot tijd gereinigd of vernieuwd moeten worden. Hieronder delen we extra adviezen om ervoor te zorgen dat je stofzuiger in goede staat blijft en optimaal blijft presteren.

 1. Vervang de stofzak regelmatig: houd in de gaten hoe vol de stofzuigerzak wordt. Vervang de zak voordat deze te vol raakt, aangezien een overvolle zak de efficiëntie van de stofzuiger kan verminderen en de zuigkracht kan belemmeren. De meeste zakken hebben een indicator die aangeeft wanneer ze bijna vol zijn.
 2. Koop de juiste stofzakken: Zorg ervoor dat je het juiste type en formaat zak gebruikt zoals aanbevolen door de fabrikant van de stofzuiger. Het gebruik van de verkeerde zak kan problemen veroorzaken en zelfs schade toebrengen aan de stofzuiger. Heb je last van stofallergieën kies van voor zogeheten S-Bags, deze sluiten direct wanneer je ze uit de stofzuiger haalt.
 3. Onderhoud ook de filters: stofzuigers met zakken hebben vaak extra filters (voor- en na-motor filters) die regelmatig moeten worden schoongemaakt of vervangen.
 4. Vermijd nat vuil: Stofzuigers met zakken zijn niet geschikt voor nat reinigen. Vermijd het opzuigen van natte vlekken of vochtig vuil, omdat vocht de zak en de interne onderdelen van de stofzuiger kan beschadigen.

Mocht je nog vragen hebben over stofzuigers met zak of een vraag hebben over een specifiek model, dan kun je ons altijd een berichtje sturen!

De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.
De Miele Complete C3 Allergy Powerline is momenteel de best beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.2 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA-13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8,5 meter en weegt 7,4 kg. Daarbij heeft de stofzuiger een speciale allergie filter en is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën.
De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.
De Philips Performer Silent FC8780/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een anti-allergiefilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 66 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 5,4  kg. De stofzuiger wordt geleverd met een parketborstel, hiermee voorkom je krassen op je kwetsbare houten vloer.
De Rowenta Green Force Silence RO6164 is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 9.0 van gebruikers. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een HEPA filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 65 dB, heeft een kabellengte van 8,4 meter en weegt 6,16 kg. Daarbij is dit een duurzame keuze, want de stofzuiger is gemaakt van 70% gerecycled plastic.