Home » Top 10 stofzuigers 2021 » Top 10 stofzuigers met zak

Top 10 stofzuigers met zak 2021

Door Bram Tigchelaar | Update: 18 mei 2021

Op deze pagina vind je een top 10 stofzuigers met zak. In deze top 10 lichten we de tien beste stofzuigers met zak uit van dit moment. Omdat er tegenwoordig zo veel verschillende soorten en modellen zijn hebben we deze top 10 opgesteld om jou te voorzien van goed advies.

Voor het opstellen van deze top lijst is er dan ook onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak en deze modellen zijn vergeleken op de functionaliteiten. Aan de hand van deze resultaten zijn de posities in deze top 10 bepaald.

In het onderzoek zijn de stofzuigers vergeleken op basis van de volgende factoren: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en natuurlijk speelt prijs ook een belangrijke rol. Onder deze top 10 stofzuigers met zak vind je meer informatie over de gevonden resultaten.

Top 10 beste stofzuiger met zak:

bosch ingenius prosilence bdb8a32

1. Bosch In’genius BGL8X329

Deze Bosch In’genius stofzuiger is één van de beste stofzuigers zak. Met name de zuigkracht en goede prestaties op zachte en harde vloeren scoort deze stofzuiger hoog. Ander pluspunt van deze stofzuiger is dat dit model een erg lang snoer heeft.

aeg vx82-1-oko

2. AEG VX82-1-ÖKO

Gave stofzuiger van AEG (AEG VX82-1-ÖKO). De stofzuiger heeft een paar punten waarop hij goed scoort, zo bestaat de stofzuiger uit 75% gerecyclede kunststof en is de stofzuiger erg stil (slechts 57 dB).

aeg vx7-2

3. AEG VX6-2 Animal Edition

Erg goede stofzuiger met veel zuigkracht. Dit model wordt geleverd met speciale borstels die bedoelt zijn voor het verwijderen van dierenharen. Op zoek naar een krachtige stofzuiger die ook nog eens dierenharen makkelijk verwijderd? Kies dan voor deze AEG VX6-2 Animal Edition.

philips performer silent

4. Philips Performer Silent FC8782/09

Deze Philips Performer Silent FC8782 is zowel geschikt voor de harde vloeren als voor tapijten, de parketborstel beschermt zelfs je vloer tegen krassen. Ook is het een vrij stille stofzuiger, vandaar de naam.

Miele Complete C3 Cat & Dog

5. Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

Deze Miele Complete C3 Powerline Cat&Dog is een stofzuiger die zeer geschikt is voor het verwijderen van honden en katten haren. Wordt geleverd met een turboborstel en een Air-Clean Filter die de nare geurtjes neutraliseert.

miele complete c3

6. Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

Deze Complete C3 stofzuiger behoort tot de EcoLine van Miele. Het is een zeer goede stofzuiger, vooral voor het opzuigen van stof van harde vloeren. In vergelijking met bovenstaande stofzuiger, is deze iets goedkoper en energiezuinig.

AEG VX7-2-EB-C

7. AEG VX7-2-EB-C

Een lichte stofzuiger van AEG die ook een lang snoer heeft. Verder zijn de zuigprestaties van deze stofzuiger erg goed en scoort de stofzuiger goed op harde en zachte vloeren.

aeg vx82 1 2mg

8. AEG VX82-1-2MG

Deze AEG VX82-1-2MG heeft een slimme functie, waarmee de stofzuiger zich automatische aanpast op de ondergrond. De stofzuiger heeft vrij veel zuigkracht en een lang snoer van 9 meter.

Miele Complete C3 Silence

9. Miele Complete C3 PowerLine Allergy

Nog een Miele Complete C3 in deze top 10 beste stofzuiger met zak. Deze Miele Complete C3 PowerLine Allergy is vooral geschikt voor mensen met een stofallergie, dankzij een goede HEPA 13-filter.

Bosch Ergomaxx'x BGL7EXCL

10. Bosch Ergomaxx’x BGL7EXCL

Deze Bosch Ergomaxx’x BGL7EXCL  is een erg goede stofzuiger met een HEPA 13-filter, goed tegen stofallergie. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor harde vloeren. Ook wordt de stofzuiger geleverd met handige accessoires, waaronder een parketborstel die de houten vloer beschermt tegen krassen.

Het onderzoek

Om jou te voorzien van goed en juist advies hebben we onderzoek uitgevoerd naar de beste stofzuigers met zak. Hiervoor heb ik gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers die werkzaam zijn met een zak. Hiervoor zijn diverse modellen getest en onderzocht om uiteindelijk op basis van de gevonden resultaten de modellen te kunnen rangschikken. Hoe dit onderzoek is uitgevoerd en op welke functies de stofzuigers getest zijn staat hieronder onderbouwd.

Waarom moet je ons vertrouwen?

Met deze top 10 willen we jou voorzien van het beste advies. Met dit advies hopen we er voor te zorgen dat jij het juiste product koopt die je nodig hebt. Vooral bij stofzuigers zit er verschil in prijs, in kwaliteit en in de functionaliteiten. Met deze top 10 die gebaseerd is op ons onderzoek hopen wij je zoveel mogelijk informatie te geven over een stofzuiger.

Daarnaast onderzoeken wij de stofzuigers met een eerlijke en neutrale blik. We hebben geen samenwerkingen of voorkeur voor bepaalde merken, daarom zal ons advies ten alle tijden eerlijk zijn. Verder hebben we voor dit onderzoek diverse stofzuigers met zak met elkaar vergeleken of diverse functionaliteiten en daarop is bovenstaande top 10 gebaseerd.

Waarom deze top 10?

Deze top 10 is opgesteld om jou te voorzien van het juiste advies. Om dit te kunnen waarborgen is er onderzoek uitgevoerd, in dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak. Van deze stofzuigers is er een selectie gemaakt en deze stofzuigers zijn grondig onderzocht op de functionaliteiten.

Hoe deze stofzuigers onderzocht zijn lees je hieronder. Persoonlijk vinden we het heel belangrijk dat een stofzuiger goed scoort op stofopname op een harde vloer, maar ook op een stofopname op een tapijt. Ook is er natuurlijk gekeken naar de prijs van een stofzuiger want dit moet wel reëel blijven.

Om jou te voorzien van waardevolle informatie zullen we deze top 10 ook dagelijks updaten zodat er geen oude modellen op staan, wanneer er een nieuw beter model op de markt komt zullen deze ook weer vergelijken en onderzoeken.

Onderzoeksresultaten van deze top 10

Om een goede een rankschikking te kunnen maken in deze top 10 zijn de stofzuigers onderzocht op verschillende factoren. Elke stofzuiger heeft zijn eigen specialiteiten, naast verschil in merk zit er ook verschil in de werking van de stofzuiger. Zo kan de ene stofzuiger heel stil zijn, maar gaat dit ten koste van de zuigkracht. Op de volgende factoren hebben we de stofzuigers vergeleken: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en prijsindicatie. Van bovenstaande modellen vind je hieronder de gevonden resultaten uit het onderzoek.

 • Gewicht: er zit verschil in het gewicht van verschillende stofzuigers. Dit verschil kan soms wel kilo’s schelen, let hier goed op vooral als je de stofzuiger ook gebruikt voor bijvoorbeeld de boven verdieping.
 • Geluidsniveau: ook in het geluidsniveau kan veel verschil zitten. Er zijn hele stille stofzuigers en stofzuigers die wat voor herrie maken. Vaak is een stille stofzuiger wat minder krachtig dan een stofzuiger die net wat meer decibel produceert.
 • Snoerlengte: op de snoerlengte worden ook veel stofzuigers gekozen. Heb je een lange gang en ben je beperkt in de stopcontacten dan kan het handig zijn om te kiezen voor een stofzuiger met een lang snoer.
 • Stofopname: in onze ogen is de belangrijkste factor de stofopname. Ook hier zit veel verschil in bij verschillende stofzuigers. De ene stofzuiger scoort bijvoorbeeld heel goed op de stofopname op tapijt, maar scoort het model weer minder op harde vloeren. Bekijk hier stofzuigers die goed scoren op tapijten en vloerkleden.
 • Prijsindicatie: vaak worden keuzes gemaakt aan de prijs, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Ook hebben we de prijsindicatie per stofzuiger meegenomen in het bepalen van de posities in deze top 10 stofzuigers met zak.

Hierboven staat een korte beschrijving over de onderzoekfactoren, maar hieronder zullen we dieper ingaan op deze factoren en zullen we de gevonden resultaten per factor tonen.

Gewicht van de stofzuigers met zak

De eerste factor waarop onderzoek is gedaan is het gewicht van een stofzuiger. Hierin zat aardig wat verschil zo woog de zwaarste stofzuiger (Miele Complete C3 Cat & Dog) 8,2 kg en de lichtste stofzuiger (AEG VX6-2 Animal Edition) 4,3 kg. Een verschil van maar liefst 3,9 kg.

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om te kijken waar je de stofzuiger gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld de stofzuiger ook op de boven verdieping nodig, bedenk dan goed of je hoeveel kilo je dan elke keer de trap op en neer moet meenemen. Ook is het me zware stofzuigers wat lastiger om over drempels over te gaan.

aeg vx7-2

Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog – Lichtste stofzuiger!

Dit model van Miele is heel makkelijk in gebruik. Zo weegt dit model maar 4,3 kg, in vergelijking met andere modellen is deze stofzuiger een echte lichtgewicht. Verder is het een compacte stofzuiger dit zorgt er voor dat het model makkelijk te gebruiken is in kleine kamers.

Geluidsniveau een belangrijke factor

De meest stille stofzuiger in deze top 10: AEG VX82-1-ÖKO geluid van 57dB, wat erg stil is voor een stofzuiger. Bekijk hieronder de resultaten uit de geluidstest van de stofzuigers in deze top 10 beste stofzuigers met zak:

 • Bosch In’genius BGL8X329 – 74 dB
 • AEG VX82-1-ÖKO – 57dB
 • AEG VX6-2 Animal Edition – 76dB
 • Philips Performer Silent FC8782/09 – 66 dB
 • Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog – 76 dB
 • Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond – 76 dB
 • AEG VX7-2-EB-C – 70 dB
 • Bosch Free’e Allergy Plus BSGL5409 – 74dB
 • Miele Complete C3 PowerLine Allergy – 77 dB
 • Bosch Ergomaxx’x BGL7EXCL – 76 dB

Zoals je hierboven ziet is de meest stille stofzuiger met 57 decibel, de AEG VX82-1-ÖKO. Dit bleek ook in onze AEG VX82-1-ÖKO review. De stofzuiger die het meest decibel produceert is de Miele Complete C3 PowerLine Allergy, maar liefst 77 dB wat een verschil is van 20 decibel!

aeg vx82-1-oko

AEG VX82-1-ÖKO – Een stille stofzuiger met zak

Deze stofzuiger van AEG, de VX82-1-ÖKO, scoort erg goed op het geluidsniveau, vandaar dat deze stofzuiger ook op nummer 2 staat in deze top 10. Wel is opvallend dat deze stofzuiger ook één van de beste zuigprestaties heeft.

Size matters: snoerlengte van de stofzuiger

De snoerlengte van een stofzuiger kan ook een belangrijke factor zijn. Vooral wanneer je weinig stopcontacten in je huis hebt en je hebt veel kamer dan kan het irritant stofzuigen zijn, wanneer je elke keer de stekker uit het contact moet halen. In dit onderzoek viel ons op dat ook hier veel verschil in zit, zo had de AEG VX6-2 Animal Edition een snoerlengte van 6 meter en de Bosch Free’e Allergy Plus BSGL5409 een snoerlengte van maar liefst 15 meter! Bekijk hieronder per model de resultaten van de snoerlengte:

 • Bosch In’genius BGL8X329 – 12 meter
 • AEG VX82-1-ÖKO – 9 meter
 • AEG VX6-2 Animal Edition – 6 meter
 • Philips Performer Silent FC8782/09 – 9 meter
 • Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog – 8,5 meter
 • Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond – 8,5 meter
 • AEG VX7-2-EB-C – 9 meter
 • Bosch Free’e Allergy Plus BSGL5409 – 15 meter
 • Miele Complete C3 PowerLine Allergy – 8,5 meter
 • Bosch Ergomaxx’x BGL7EXCL – 9 meter

Bosch Free’e Allergy Plus BSGL5409 – Lang snoer!

Deze Bosch Free’e Allergy Plus heeft een flink snoer hangen! Mocht je op zoek zijn naar een goede stofzuiger met zak met een lang snoer, dan is dit een hele goede  keuze. Snoer van deze stofzuiger is maar liefst 15 meter lang, daar kun je een heel eind mee komen!

Is de prijs belangrijk?

Mocht je op zoek naar naar een goedkope stofzuiger met zak, dan zijn er veel modellen die heel goedkoop geprijsd zijn online. In de werkelijkheid lever je hier dan wel direct in op de zuigkracht. Zelf zijn wij van mening dat goedkoop altijd duur koop is en dat je beter een goede stofzuiger kunt kopen met goede kwaliteiten, dan een goedkope stofzuiger die toch net niet goed genoeg is. Natuurlijk zijn er ook hele goede stofzuigers die qua prijs alsnog aantrekkelijk kunnen zijn, bekijk bijvoorbeeld hieronder de prijzen van de stofzuigers in deze top 10 (adviesprijzen):

 • Bosch In’genius BGL8X329 – € 249,-
 • AEG VX82-1-ÖKO – € 279,-
 • AEG VX6-2 Animal Edition – € 125,-
 • Philips Performer Silent FC8782/09 – € 209,-
 • Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog – € 247,99
 • Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond – € 209
 • AEG VX7-2-EB-C – € 179,-
 • Bosch Free’e Allergy Plus BSGL5409 – € 169,99
 • Miele Complete C3 PowerLine Allergy – € 249,-
 • Bosch Ergomaxx’x BGL7EXCL – € 199,99

De AEG VX6-2 Animal Edition is in deze top 10 de goedkoopste stofzuiger met € 125,-. Gezien de prestaties van de stofzuiger is dit helemaal niet zo een slechte keuze, want de stofzuiger scoort goed op zuigkracht op harde vloeren en zachte vloeren, daarnaast is de stofzuiger ook geschikt voor het verwijderen van dierenharen. Enige minpuntje van deze stofzuiger is de kleine snoer.

aeg vx7-2

AEG VX6-2 Animal Edition – Goed geprijsd!

Mocht je niet te veel uit willen geven aan een goede stofzuiger met zak, dan is deze AEG VX6 Animal Edition een hele goede keuze! De stofzuiger heeft hele goede zuigprestaties en wordt geleverd met goede zuigaccessoires.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.