Home » Top 10 stofzuigers 2020 » Top 10 steelstofzuigers

Top 10 steelstofzuigers 2020

Door Bram | Laatste update: 19 februari 2020 

Steelstofzuigers kunnen heel handig zijn, even de auto stofzuigen of andere plekken waar je moeilijk bijkomt. De meeste steelstofzuigers hebben ook een geïntegreerde kruimelzuiger, waardoor je even snel wat op kunt zuigen. Maar wat is nu de juiste steelstofzuiger om te kopen?

Om het voor jou even makkelijker te maken heb ik een top 10 steelstofzuigers opgesteld. In deze top 10 vind je tien top steelstofzuigers van dit moment. Door onderzoek uit te voeren kijkend naar het huidige aanbod aan steelstofzuigers is deze lijst opgesteld. Na het selecteren van de beste modellen zijn de stofzuigers onderzocht op de prestaties, prijs en functionaliteiten.

Onderaan de pagina vind je de onderbouwing en de resultaten van het onderzoek van deze top 10 steelstofzuigers. Bij het kopen van een steelstofzuigers is het belangrijk dat je let op de volgende factoren: inhoudsreservoir, geluid, gebruikstijd, oplaadtijd en het gewicht van de stofzuiger.

Top 10 steelstofzuigers selectie

Bosch Unlimited

1. Bosch Unlimited BBS1U224

Zeer goede steelstofzuiger van Bosch. Heeft veel handige functionaliteiten en wordt geleverd met twee accu’s, hierdoor zit je nooit zonder zuigkracht.

Philips SpeedPro Max

2. Philips SpeedPro Max FC6823/01

De SpeedPro Max van Philips heeft niet alleen een handige mondstuk met LED-verlichting, maar heeft ook een gebruikstijd van 65 minuten.

Dyson V10 Absolute

3. Dyson V10 Absolute

Ook een zeer goede steelstofzuiger van Dyson. Heeft een geïntegreerde kruimelzuiger, handig als je even snel iets op moet zuigen.

Dyson V10 Motorhead

4. Dyson V10 Motorhead

Deze Dyson V10 staat vooral bekend om zijn zuigkracht. Wordt geleverd met diverse accessoires met onder andere een turbozuigmond.

Dyson Cyclone V10 Animal

5. Dyson V10 Animal

Deze Dyson V10 Animal is geschikt voor huisdierharen. De stofzuiger heeft een turboborstel waarbij het zuigen van huisdierharen eenvoudig gaat.

Bosch Athlet ProAnimal

6. Bosch BBH6256P1 Athlet Zoo’o

Mooie design steelstofzuiger van Bosch. Vooral geschikt voor het zuigen van oppervlakte met waar veel dieren haren op zitten.

AEG CX7-2-45BM

7. AEG CX7-2-45BM

Een steelstofzuiger die geschikt is voor elke vloertype. Heeft een gebruiksduur van 45 minuten en handige LED verlichting aan de zuigmond, zodat je ook in het donker kunt zuigen.

dyson v8 animal

8. Dyson V8 Animal+

Deze Dyson V8 Animal+ is zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen. Erg compat en makkelijk te gebruiken, vooral met de geïntegreerde kruimelzuiger.

Severin SC 7172 S'Power free

9. Severin SC 7172 S’Power free

Een budget keuze wanneer je op zoek bent naar een goedkope steelstofzuiger. Desalniettemin een goede stofzuiger, minpuntje is alleen de gebruiksduur van 35 minuten.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

10. Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Steelstofzuiger van Rowenta. Dit model is laag geprijsd en is zeer geschikt voor harde vloeren. Enig minpuntje van is dat deze stofzuiger maar 20 min gebruikstijd heeft, daarentegen weer snel opgeladen.

Het onderzoek?

Waarom kun je ons vertrouwen?

Voor het opstellen van een top 10 steelstofzuigers hebben we energie gestoken in goed onderzoek. Door gebruik te maken van onze expertise en aanbeveling bespaar je jezelf tijd en hoef je geen moeilijke overwegingen te maken. Wij zijn volledig neutraal en hebben geen voorkeur voor bepaalde merken, dus zullen je ook ten alle tijden eerlijk advies geven.

Ook tijdens dit onderzoek naar de beste steelstofzuigers hebben we gekeken naar de factoren waarop je een steelstofzuiger het best kunt uitzoeken. Op welke factoren we de steelstofzuigers hebben onderzocht en wat de resultaten hiervan zijn lees je onderaan de pagina.

Waarom deze top 10?

Deze top 10 steelstofzuigers is opgesteld met twee redenen. De eerste reden is om jouw zoektocht naar een goede steelstofzuiger te verkorten. Zelf hoef je niet meer winkels of webshops af te struinen naar een steelstofzuiger. Ook hoef je niet te spreken met van die vervelende verkopers in winkels die je het duurste product aan proberen te smeren. Dit is dan ook de tweede reden, we wille je zo eerlijk mogelijk advies geven. Zoals hier boven al staat hebben we geen voorkeuren of samenwerkingen met merken.

In deze top 10 vind je dan ook de stofzuigers die momenteel te koop zijn in Nederland. Van het aanbod aan steelstofzuigers zijn tien modellen geselecteerd op basis van prijs, functionaliteiten en prestaties. Daarna is deze selectie steelstofzuigers verder onderzocht op verschillende factoren, hieronder staat onderbouwd hoe de steelstofzuigers zijn onderzocht.

Waarop zijn de steelstofzuigers onderzocht?

Na het selecteren van de tien beste modellen steelstofzuigers, zijn deze stofzuigers verder onderzocht. Dit is gedaan om de posities in deze top 10 te bepalen. Op de volgende factoren zijn de stofzuigers in dit onderzoek onderzocht:

 • Inhoudsreservoir: let bij het kopen van een steelstofzuiger altijd op de inhoud van reservoir. In het reservoir wordt al het opgezogen stof en vol opgevangen. Let erop dat de inhoud niet te klein is want dan zit de stofzuiger zo vol. In dit onderzoek had de kleinste reservoir een inhoud van 0,4 liter en de grootste een inhoud van 0,9 liter.
 • Geluidsniveau: geluidsniveau is ook een factor waar op dient te letten. Hoe lager het aantal decibel hoe lager het geluid is dat de stofzuiger produceert. In dit onderzoek zat weinig verschil in het geluidsniveau, zo had de luidruchtigste stofzuiger een geluidsniveau van 87 dB en de meest stille een geluidsniveau van 76 dB.
 • Gebruikstijd: waarschijnlijk kan je het al voorstellen dat een steelstofzuiger niet lang te gebruiken is. In een steelstofzuiger zit een kleine accu en zuigen kost best veel energie. Let daarom goed op wat de gebruikstijd van een steelstofzuiger is. In dit onderzoek kwam er naar voren dat de gebruikstijd tussen de 20 en 65 minuten lag. Een flink verschil al zeg ik het zelf.
 • Oplaadtijd: natuurlijk heeft de oplaadtijd ook invloed op de gebruikstijd, zo zal de stofzuiger die 65 minuten te gebruiken is langer nodig hebben om op te laden. Ook belangrijk om hier op te letten!
 • Gewicht: een steelstofzuiger bedien je in plaats van een gewone stofzuiger volledig met de hand. Let daarom goed op het gewicht van de steelstofzuigers. In dit onderzoek was de zwaarste steelstofzuiger 3,9 kilo en de lichtste 1,9 kilo.

De steelstofzuigers van dit onderzoek

De tien steelstofzuigers die onderzocht zijn voor dit onderzoek staan hieronder beschreven met bijbehorende resultaten.

Dyson V10 Animal+

 • De naam van deze Dyson steelstofzuiger zegt het al. Deze stofzuiger is goed in het verwijderen van dierenharen van je vloer op tapijt. Dit model heeft een gebruiksduur van 40 minuten en is na 300 minuten weer volledig opgeladen. Weegt 2,56 kilo en heeft ook een reservoir met een inhoud van 0,5 liter.

AEG CX7-2-45BM

 • Deze AEG steelstofzuiger heeft een gebruiksduur van 45 minuten. Is de accu dan leeg, dan duurt het 240 minuten voordat de accu weer volledig gevuld is. Dit model heeft een geluidsniveau van 45 minuten en weeg ongeveer 2,4 kg.

Dyson V10 Absolute

 • Beste model van Dyson in deze top 10. Heeft een gebruiksduur van 60 minuten en is in 210 minuten volledig opgeladen, erg goede prestaties in vergelijking met andere steel stofzuigers. Daarnaast weegt de stofzuiger 2,67 kg en heeft het een reservoir van 0,8 liter.

Dyson V10 Motorhead

 • Dit model van Dyson is vergelijkbaar met de V10 Absolute, zelfde gebruiksduur van 60 minuten en een oplaadtijd van 210 minuten. Deze Motorhead is wel iets lichter, maar heeft wel een kleinere reservoir en is een stuk goedkoper.

Philips SpeedPro Max FC6823/01

 • Deze Philips SpeedPro Max scoorde goed in de test. Dit is de stofzuiger die de langste gebruiksduur heet van 65 minuten, wat best lang is voor een steelstofzuiger. Voor het volledig opladen van de accu heeft de stofzuiger 300 minuten nodig. De reservoir heeft een inhoud van 0,6 liter en de stofzuiger zelf weegt 2,73 kg.

Bosch BBH6256P1 Athlet Zoo’o

 • Een goede steelstofzuiger van Bosch die gespecialiseerd is in het verwijderen van dierenharen, bekijk hier de beste stofzuiger voor dierenharen. Heeft een gebruiksduur van 60 minuten en is in 360 minuten weer volledig opgeladen. Wel is dit het zwaarste steelstofzuiger in deze top 10, met een gewicht van 3,8 kg. Daarentegen heeft de stofzuiger wel een reservoir van 0,9 liter.

Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057

 • De Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9057 scoort het best op gewicht en is dan ook de lichtste steelstofzuiger in deze top 10. De stofzuiger weeg 1,9 kilo en behoort dan ook tot de lichtgewichten onder de steelstofzuigers. Verder heeft de stofzuiger een reservoir van 0,4 liter en produceert dit model een geluidsniveau van 85 dB. Is 20 minuten te gebruiken en is binnen 180 minuten ook weer opgeladen.

Dyson V10 Fluffy

 • Deze Dyson V10 Fluffy heeft een fluffyborstel waardoor hij zeer geschikt is voor houten vloeren. Door de fluffyborstel voorkom je beschadigingen op de houten vloer, bekijk hier de beste stofzuiger voor houten vloeren. Dit goed te vergelijken met het Motorhead model heeft ongeveer de zelfde specificaties: gebruiksduur 60 minuten en oplaadtijd van 210 minuten. Verder heeft dit model een 0,5 liter reservoir en heeft de stofzuiger een geluidsniveau van 85 dB.

Bosch Unlimited BBS1U224

 • De beste steelstofzuiger in deze top 10. Dit komt met name door de positieve resultaten die tijdens het onderzoek naar voren zijn gekomen. Dit model heeft de een gebruiksduur van 60 minuten en is ook in 60 minuten opgeladen, tevens krijg je een tweede accu geleverd. Minpuntje is wel dat de stofzuiger een gewicht heeft van ongeveer 5 kg.

Severin SC 7172 S’Power free

 • De laatste stofzuiger die is getest in deze top 10 steelstofzuiger is de Severin SC 7172 S’Power free. Dit is ook de goedkoopste steelstofzuiger, kost rond de € 125,-. Heeft een gebruiksduur van 35 minuten en het duur ongeveer 200 minuten voordat de accu volledig opgeladen is. Weegt 2,4 kg, heeft een geluidsniveau van 79 dB en heeft een reservoir van 0,6 liter.
The following two tabs change content below.

Smart Brothers

Laatste berichten van Smart Brothers (toon alles)