Home » Top 10 stofzuigers 2021 » Top 10 steelstofzuigers

Top 10 steelstofzuigers 2021

Door Maarten Reijneveld | Update: 1 april 2021

Steelstofzuigers kunnen heel handig zijn, even de auto stofzuigen of andere plekken waar je moeilijk bijkomt. De meeste steelstofzuigers hebben ook een geïntegreerde kruimelzuiger, waardoor je even snel wat op kunt zuigen. Maar wat is nu de juiste steelstofzuiger om te kopen?

Om het voor jou even makkelijker te maken heb ik een top 10 steelstofzuigers opgesteld. In deze top 10 vind je tien top steelstofzuigers van dit moment. Door onderzoek uit te voeren kijkend naar het huidige aanbod aan steelstofzuigers is deze lijst opgesteld. Na het selecteren van de beste modellen zijn de stofzuigers onderzocht op de prestaties, prijs en functionaliteiten.

Onderaan de pagina vind je de onderbouwing en de resultaten van het onderzoek van deze top 10 steelstofzuigers. Bij het kopen van een steelstofzuigers is het belangrijk dat je let op de volgende factoren: inhoudsreservoir, geluid, gebruikstijd, oplaadtijd en het gewicht van de stofzuiger.

Wil je eerst nog meer weten over wat een steelstofzuiger is? lees dat dan hier in onze kennisbank.

Top 10 met de beste steelstofzuigers:

dyson v11 absolute

1. Dyson V11 Absolute Pro

Dyson is de koning van de steelstofzuigers. Dit komt vooral omdat Dyson voor loopt op het gebied van accu’s en dit is erg belangrijk bij steelstofzuigers. Je wilt dat een stofzuiger goed zuigt en dat je hem lang kunt gebruiken, deze Dyson V11 Absolute Pro is in beide factoren erg goed.

Bosch Unlimited

2. Bosch Unlimited Serie 8 BBS812AM

Zeer goede steelstofzuiger van Bosch. Deze Bosch Unlimited Serie 8 BBS812AM heeft veel handige functionaliteiten en wordt geleverd met twee accu’s, hierdoor zit je nooit zonder zuigkracht.

philips speedpro fc6727

3. Philips SpeedPro FC6727/01

Deze SpeedPro van Philips heeft niet alleen een handige mondstuk met LED-verlichting, maar is ook als kruimeldief te gebruiken en heeft een erg krachtige motor.

Dyson Cyclone V10 Animal

4. Dyson V10 Animal

Deze Dyson V10 Animal is geschikt voor huisdierharen. De stofzuiger heeft een turboborstel waarbij het zuigen van huisdierharen eenvoudig gaat.

Dyson V10 Absolute

5. Dyson V10 Parquet

Ook een zeer goede steelstofzuiger van Dyson. Deze Dyson V10 Parquet heeft een geïntegreerde kruimelzuiger, handig als je even snel iets op moet zuigen. Ook is dit model bedoelt voor het zuigen van Parket, met de bijgeleverde borstels beschadigd je niet je parketvloer.

Dyson V10 Absolute

6. Dyson V10 Absolute

Deze Dyson V10 staat vooral bekend om zijn zuigkracht. Wordt geleverd met diverse accessoires met onder andere een turbozuigmond.

Bosch Flexxo 2in1 BBH32101

7. Bosch Flexxo 2in1 BBH32101

Handige 2in1 stofzuiger van Bosch. Deze Flexxo BBH32101 is namelijk te gebruiken als steelstofzuiger, maar ook als kruimeldief. Ook heeft de stofzuiger een vrij goede accu en moet de stofzuiger zo’n 50 minuten meegaan met een volle accu.

AEG CX7-1-30IW

8. AEG CX7-1-30IW

Deze AEG CX7-1-30IW is geschikt voor elke vloertype, zo is deze stofzuiger ook geschikt voor harde vloeren. De stofzuiger heeft namelijk zachte wielen en een borstel die geschikt is voor het zuigen op hout.

Philips Speedpro Max Aqua

9. Philips SpeedPro Max Aqua FC6904/01

Gave steelstofzuiger met dweilfunctie. Naast het zuigen van je vloer kun je met deze SpeedPro Max Aqua de vloer direct dweilen.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

10. Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

Deze Rowenta Air Force Flex 560 RH9474 is een vrij nieuwe stofzuiger van Rowenta. Pluspunten van dit model zijn dat het een vrij flexibele stofzuiger is, dit komt door de inklapbare stang. Verder is de stofzuiger ook als kruimeldief te gebruiken en is de stofzuiger voorzien van alle gemakken.

Het onderzoek?

Waarom kun je ons vertrouwen?

Voor het opstellen van een top 10 steelstofzuigers hebben we energie gestoken in goed onderzoek. Door gebruik te maken van onze expertise en aanbeveling bespaar je jezelf tijd en hoef je geen moeilijke overwegingen te maken. Wij zijn volledig neutraal en hebben geen voorkeur voor bepaalde merken, dus zullen je ook ten alle tijden eerlijk advies geven.

Ook tijdens dit onderzoek naar de beste steelstofzuigers hebben we gekeken naar de factoren waarop je een steelstofzuiger het best kunt uitzoeken. Op welke factoren we de steelstofzuigers hebben onderzocht en wat de resultaten hiervan zijn lees je onderaan de pagina.

Waarom deze top 10 steelstofzuigers?

Deze top 10 steelstofzuigers is opgesteld met twee redenen. De eerste reden is om jouw zoektocht naar een goede steelstofzuiger te verkorten. Zelf hoef je niet meer winkels of webshops af te struinen naar een steelstofzuiger. Ook hoef je niet te spreken met van die vervelende verkopers in winkels die je het duurste product aan proberen te smeren. Dit is dan ook de tweede reden, we wille je zo eerlijk mogelijk advies geven. Zoals hier boven al staat hebben we geen voorkeuren of samenwerkingen met merken.

In deze top 10 vind je dan ook de stofzuigers die momenteel te koop zijn in Nederland. Van het aanbod aan steelstofzuigers zijn tien modellen geselecteerd op basis van prijs, functionaliteiten en prestaties. Daarna is deze selectie steelstofzuigers verder onderzocht op verschillende factoren, hieronder staat onderbouwd hoe de steelstofzuigers zijn onderzocht.

Waarop zijn de steelstofzuigers onderzocht?

Na het selecteren van de tien beste modellen steelstofzuigers, zijn deze stofzuigers verder onderzocht. Dit is gedaan om de posities in deze top 10 te bepalen. Op de volgende factoren zijn de stofzuigers in dit onderzoek onderzocht:

  • Inhoudsreservoir: let bij het kopen van een steelstofzuiger altijd op de inhoud van reservoir. In het reservoir wordt al het opgezogen stof en vol opgevangen. Let erop dat de inhoud niet te klein is want dan zit de stofzuiger zo vol. In dit onderzoek had de kleinste reservoir een inhoud van 0,4 liter en de grootste een inhoud van 0,9 liter.
  • Geluidsniveau: geluidsniveau is ook een factor waar op dient te letten. Hoe lager het aantal decibel hoe lager het geluid is dat de stofzuiger produceert. In dit onderzoek zat weinig verschil in het geluidsniveau, zo had de luidruchtigste stofzuiger een geluidsniveau van 87 dB en de meest stille een geluidsniveau van 76 dB.
  • Gebruikstijd: waarschijnlijk kan je het al voorstellen dat een steelstofzuiger niet lang te gebruiken is. In een steelstofzuiger zit een kleine accu en zuigen kost best veel energie. Let daarom goed op wat de gebruikstijd van een steelstofzuiger is. In dit onderzoek kwam er naar voren dat de gebruikstijd tussen de 20 en 65 minuten lag. Een flink verschil al zeg ik het zelf.
  • Oplaadtijd: natuurlijk heeft de oplaadtijd ook invloed op de gebruikstijd, zo zal de stofzuiger die 65 minuten te gebruiken is langer nodig hebben om op te laden. Ook belangrijk om hier op te letten!
  • Gewicht: een steelstofzuiger bedien je in plaats van een gewone stofzuiger volledig met de hand. Let daarom goed op het gewicht van de steelstofzuigers. In dit onderzoek was de zwaarste steelstofzuiger 3,9 kilo en de lichtste 1,9 kilo.

De steelstofzuigers van dit onderzoek

De steelstofzuigers die onderzocht zijn voor dit onderzoek naar de top 10 steelstofzuigers staan hieronder beschreven met bijbehorende resultaten.

Dyson V11 Absolute Pro

In onze ogen op dit moment de beste steelstofzuiger van Dyson. De stofzuiger heeft een lange gebruiksduur en heeft een hele krachtige motor. Ook heeft deze steelstofzuiger een handige LCD schermpje waarop je de status van de stofzuiger kunt zien, dit geeft een indicatie hoelang je de stofzuiger kunt gebruiken. Ook heeft deze stofzuiger handige zuigfuncties, waarmee je ook kunt besparen op je accuduur.

Bosch Unlimited Serie 8 BBS812AM

De beste steelstofzuiger in deze top 10. Dit komt met name door de positieve resultaten die tijdens het onderzoek naar voren zijn gekomen. Dit model heeft de een gebruiksduur van 60 minuten en is ook in 60 minuten opgeladen, tevens krijg je een tweede accu geleverd. Minpuntje is wel dat de stofzuiger een gewicht heeft van ongeveer 5 kg.

Philips SpeedPro Max series 7000 XC7043/01

Deze Philips SpeedPro Max scoorde goed in de test. Dit is de stofzuiger die de langste gebruiksduur heet van 65 minuten, wat best lang is voor een steelstofzuiger. Voor het volledig opladen van de accu heeft de stofzuiger 300 minuten nodig. De reservoir heeft een inhoud van 0,6 liter en de stofzuiger zelf weegt 2,73 kg.

Dyson V10 Absolute

Ook een goede steelstofzuiger van Dyson in deze top 10. Heeft een gebruiksduur van 60 minuten en is in 210 minuten volledig opgeladen, erg goede prestaties in vergelijking met andere steel stofzuigers. Daarnaast weegt de stofzuiger 2,67 kg en heeft het een reservoir van 0,8 liter.

Dyson V10 Motorhead

Dit model van Dyson is vergelijkbaar met de V10 Absolute, zelfde gebruiksduur van 60 minuten en een oplaadtijd van 210 minuten. Deze Motorhead is wel iets lichter, maar heeft wel een kleinere reservoir en is een stuk goedkoper.

  • Bekijk de prijs bij Bol.com
  • Bekijk de prijs bij Coolblue

Dyson V10 Animal

Deze Dyson V10 Animal is ook een goede keuze en is vooral bedoelt voor het zuigen van dierenharen. Vandaar ook de naam V10 Animal, bij dit model krijg je stofzuigeronderdelen die geschikt zijn voor het zuigen van dierenharen.

Bosch BBH6256P1 Athlet Zoo’o

en goede steelstofzuiger van Bosch die gespecialiseerd is in het verwijderen van dierenharen, bekijk hier de beste stofzuiger voor dierenharen. Heeft een gebruiksduur van 60 minuten en is in 360 minuten weer volledig opgeladen. Wel is dit het zwaarste steelstofzuiger in deze top 10, met een gewicht van 3,8 kg. Daarentegen heeft de stofzuiger wel een reservoir van 0,9 liter.

AEG CX7-2-45BM

Deze AEG steelstofzuiger heeft een gebruiksduur van 45 minuten. Is de accu dan leeg, dan duurt het 240 minuten voordat de accu weer volledig gevuld is. Dit model heeft een geluidsniveau van 45 minuten en weeg ongeveer 2,4 kg.

Philips SpeedPro Max Aqua series 8000

Eén van de beste steelstofzuigers van Philips. Deze SpeedPro Max Aqua heeft namelijk een handige functie waarmee je ook direct de vloer kunt dweilen. Je activeert deze modus en je zult zien dat je direct de vloer dweilt.

Rowenta Air Force Flex 560 RH9474

De Rowenta Air Force Flex scoort het best op gewicht en is dan ook de lichtste steelstofzuiger in deze top 10. De stofzuiger weeg 1,9 kilo en behoort dan ook tot de lichtgewichten onder de steelstofzuigers. Verder heeft de stofzuiger een reservoir van 0,4 liter en produceert dit model een geluidsniveau van 85 dB. Is 20 minuten te gebruiken en is binnen 180 minuten ook weer opgeladen.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.