Home » Top 10 stofzuigers 2023 » Top 10 steelstofzuigers – Door Bram Tigchelaar | Update: 6 september 2023

Dé beste steelstofzuiger en de 10 best beoordeelde!

Op deze pagina laten we zien wat de beste steelstofzuiger op dit moment is. We leggen je uit waarom dit de beste keuze is en welke pluspunten het model heeft. Daarbij laten we ook zien wat goede alternatieven zijn, zo hebben we een top 10 gemaakt met de 10 best beoordeelde steelstofzuigers op dit moment. Ook laten we met een tabel zien wat een goede prijs-kwaliteit steelstofzuigers zijn, zo hebben we per prijsklasse de beste steelstofzuiger gevonden. Verder op de pagina lees je ook waarop je moet letten bij het kopen van een goede steelstofzuiger en geven we nog extra tips voor het gebruik van een steelstofzuiger.

Dé beste steelstofzuiger van 2023

Een steelstofzuiger is draadloos te gebruiken en daardoor erg wendbaar. Wel moet je hierbij rekening houden met de accuduur van zo’n stofzuiger. Ook zijn er nog belangrijk factoren als, gewicht, soort filter, geluidsniveau, zuigkracht en voor welk type vloer de stofzuiger geschikt is. Op basis van deze factoren en beoordelingen van gebruikers hebben we de beste steelstofzuiger gevonden. Momenteel is dit de Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC.

Dit model blinkt namelijk uit op verschillende punten, zo krijgt de stofzuiger de beste beoordeling van gebruikers (8.8 uit 115 reviews). Daarbij is de stofzuiger geschikt voor elke vloertype en is het een lichte steelstofzuiger met een gewicht van 2.3 kg. De maximale accuduur van dit model is 35 minuten, maar dit is te verlengen door gebruik te maken van een extra Bosch accu. Heb al elektrisch gereedschap van Bosch, dan kun je de accu daarvan ook gewoon gebruiken voor de steelstofzuiger. Bij de stofzuiger krijg je ook nog extra accessoires, waardoor de stofzuiger veelzijdig te gebruiken is.
Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC

De Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een patroonfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een maximale accuduur van 35 minuten en weegt 2,3 kg. De stofzuiger is ook als kruimeldief te gebruiken en ook de accu's kun je gebruiken voor Bosch apparaten.

Waarom is dit een goede keuze (pluspunten)?

 • Best beoordeelde steelstofzuiger van 2023.
 • Accuduur van 35 minuten en is te verlengen met extra accu van Bosch.
 • De accu’s van je Bosch gereedschap kun je ook voor de stofzuiger gebruiken.
 • Met 2,3 kg een lichte steelstofzuiger.
 • Bij de stofzuiger krijg je veel handige accessoires.
 • Stofzuiger is ook te gebruiken als kruimeldief.

Top 10 met de best beoordeelde steelstofzuigers

Er zijn veel verschillende steelstofzuigers en elke steelstofzuiger ziet er net weer anders uit of heeft weer andere specialiteiten. Ook kun je gewoon een voorkeur hebben voor een bepaald merk. We hebben daarom ook een top 10 steelstofzuigers gemaakt. Deze top 10 bestaat uit de 10 best beoordeelde steelstofzuigers op dit moment. Per steelstofzuiger lees je wat de specificaties zijn, wat de steelstofzuiger kost en waar deze te verkrijgen is.

#1 Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC

De Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een patroonfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een maximale accuduur van 35 minuten en weegt 2,3 kg. De stofzuiger is ook als kruimeldief te gebruiken en ook de accu's kun je gebruiken voor Bosch apparaten.

#2 Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 87 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 3 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een miniturboborstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen.

#3 Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0

De Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 82 dB, heeft een gemiddelde accuduur van 45 minuten en weegt 5,1 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een turboborstel voor dierenharen en een Aqua vloerzuigmond. Met deze Aqua vloerzuigmond kun je stofzuigen en dweilen tegelijk.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€399,00)

#4 AEG AP81UB25SH 8000 ULTIMATE

De AEG AP81UB25SH 8000 ULTIMATE is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een micofilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 79 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 2,88 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een led verlichte vloerzuigmond, hierdoor worden donkere plekken beter zichtbaar.

#5 Philips SpeedPro Aqua FC6728/01

De Philips SpeedPro Aqua FC6728/01 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een dweilmondstuk. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 80 dB, heeft een maximale accuduur van 22 minuten en weegt 2 kg. De stofzuiger kan dweilen en stofzuigen tegelijk.

#6 Dyson Omni-glide

De Dyson Omni-glide is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 73 dB, heeft een maximale accuduur van 20 minuten en weegt 1,9 kg. Deze Dyson stofzuiger heeft een unieke stofzuigermond met twee fluffy borstels. Ook kan de zuigmond 360 graden draaien, hierdoor kun je makkelijk langs stoelpoten en andere voorwerpen stofzuigen.

#7 Bosch Unlimited 7 BBS712A

De Bosch Unlimited 7 BBS712A is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti Airclean filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 85 dB, heeft een maximale accuduur van 30 minuten en weegt 2,3 kg. Bij dit model krijg je een extra accu, waardoor je de stofzuiger langer kunt gebruiken.

#8 Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 Detect Absolute is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.9. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 75 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 2,4 kg. Deze Dyson wordt geleverd met een fluffy borstel met groene laser, hierdoor kun je vuil op de vloer beter zien wat resulteert in een beter schoonmaakresultaat.

#9 Samsung Jet 70 Turbo

De Samsung Jet 70 Turbo is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.9. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 86 dB, heeft een maximale accuduur van 40 minuten en weegt 2,63 kg.

#10 Samsung Bespoke Jet

De Samsung Bespoke Jet is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.9. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 14 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 86 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 1,8 kg. Dit model heeft een uniek laadstation die de stofzuiger ook kan legen, ideaal want er komt geen stof of vuiligheid vrij bij het legen.

Prijs-kwaliteit: Een goede goedkope steelstofzuiger

Over het algemeen zijn steelstofzuigers veel duurder dan traditionele stofzuigers. De prijsrange van steelstofzuigers ligt tussen de € 129,- en € 1349,-. Dit enorme prijs verschil wordt gemaakt doordat er steelstofzuigers zijn die ook geleverd worden met extra accu’s, een laadstation of andere accessoires. In de tabel hieronder hebben we de best beoordeelde steelstofzuigers uit verschillende prijsklasse gevonden. Hier zie je dat de goedkopere steelstofzuigers ook goed beoordeeld worden. Let daarom goed op de accessoires die bij een steelstofzuiger geleverd worden en ga na of je deze ook werkelijk nodig hebt.

Prijsklasse BeoordelingBest beoordeelde steelstofzuiger
Onder de € 200,-8.6Bosch Readyy’y Serie 2 BCHF2MX16 Grijs
Tussen de € 200,- en € 300,-8.8Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC
Tussen de € 300 en € 400,-9.1Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0
Tussen de € 400 en € 500,-9.1Dyson V11 Absolute
Tussen de € 500 en € 600,-9.0Bosch Unlimited 8 ProAnimal BBS8214PET
Duurder dan € 600,-8.9Dyson V15 Detect Absolute

Waarop letten bij het kopen van een steelstofzuigers?

Na het selecteren van de tien beste modellen steelstofzuigers, zijn deze stofzuigers verder onderzocht. Dit is gedaan om de posities in deze top 10 te bepalen. Op de volgende factoren zijn de stofzuigers in dit onderzoek onderzocht:

 • Inhoudreservoir: let bij het kopen van een steelstofzuiger altijd op de inhoud van reservoir. In het reservoir wordt al het opgezogen stof en vol opgevangen. Let erop dat de inhoud niet te klein is want dan zit de stofzuiger zo vol. In dit onderzoek had de kleinste reservoir een inhoud van 0,4 liter en de grootste een inhoud van 0,9 liter.
 • Geluidsniveau: geluidsniveau is ook een factor waar op dient te letten. Hoe lager het aantal decibel, hoe lager het geluid is dat de stofzuiger produceert. In dit onderzoek zat weinig verschil in het geluidsniveau, zo had de luidruchtigste stofzuiger een geluidsniveau van 87 dB en de meest stille een geluidsniveau van 76 dB.
 • Gebruikstijd: waarschijnlijk kan je het al voorstellen dat een steelstofzuiger niet lang te gebruiken is. In een steelstofzuiger zit een kleine accu en zuigen kost best veel energie. Let daarom goed op wat de gebruikstijd van een steelstofzuiger is. In dit onderzoek kwam er naar voren dat de gebruikstijd tussen de 20 en 65 minuten lag. Een flink verschil, al zeg ik het zelf.
 • Oplaadtijd: natuurlijk heeft de oplaadtijd ook invloed op de gebruikstijd, zo zal de stofzuiger die 65 minuten te gebruiken is langer nodig hebben om op te laden. Ook belangrijk om hier op te letten!
 • Gewicht: een steelstofzuiger bedien je in plaats van een gewone stofzuiger volledig met de hand. Let daarom goed op het gewicht van de steelstofzuigers. In dit onderzoek was de zwaarste steelstofzuiger 3,9 kilo en de lichtste 1,9 kilo.

Vergelijking alle steelstofzuigers op een rij

Alle stofzuigers uit de bovenstaande top 10 hebben we hieronder in een tabel gezet met de bijbehorende specificaties. Je kun zo direct de steelstofzuigers met elkaar vergelijken.

SteelstofzuigersMaximale accuduurGeluidsniveauGewichtIndicatieprijs
1. Bosch Unlimited Serie 6 BBS611BSC35 minuten76 dB2,3 kg€ 249,-
2. Dyson V11 Absolute60 minuten87 dB3 kg€ 599,-
3.Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C045 minuten82 dB5,1 kg€ 399,-
4. AEG AP81UB25SH 8000 ULTIMATE60 minuten79 dB2,88 kg€ 349,-
5. Philips SpeedPro Aqua FC6728/0122 minuten80 dB2 kg€ 295,-
6. Dyson Omni-glide20 minuten73 dB1,9 kg€ 399,-
7. Bosch Unlimited 7 BBS712A30 minuten85 dB2,3 kg€ 319,-
8. Dyson V15 Detect Absolute60 minuten75 dB2,4 kg€ 799,-
9.Samsung Jet 70 Turbo40 minuten86 dB2,63 kg€ 305,-
10. Samsung Bespoke Jet60 minuten86 dB1,8 kg€ 649,-
De Dyson V11 Absolute is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 87 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 3 kg. De stofzuiger wordt geleverd met een miniturboborstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen.
De Samsung Jet 70 Turbo is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.9. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 86 dB, heeft een maximale accuduur van 40 minuten en weegt 2,63 kg.
De Samsung Bespoke Jet is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.9. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 14 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt en houten vloeren. Het maximale geluidsniveau is 86 dB, heeft een maximale accuduur van 60 minuten en weegt 1,8 kg. Dit model heeft een uniek laadstation die de stofzuiger ook kan legen, ideaal want er komt geen stof of vuiligheid vrij bij het legen.