Home » Top 10 stofzuigers 2019 » Top 10 stofzuigers met zak

Top 10 stofzuigers met zak 2019

Door Bram | Laatste update: 29 april 2019

Op deze pagina vind je een top 10 stofzuigers met zak. In deze top 10 lichten we de tien beste stofzuigers met zak uit van dit moment. Omdat er tegenwoordig zo veel verschillende soorten en modellen zijn heb ik deze top 10 opgesteld om jou te voorzien van goed advies.

Voor het opstellen van deze top lijst is er dan ook onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak en deze modellen zijn vergeleken op de functionaliteiten. Aan de hand van deze resultaten zijn de posities in deze top 10 bepaald.

In het onderzoek zijn de stofzuigers vergeleken op basis van de volgende factoren: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en natuurlijk speelt prijs ook een belangrijke rol. Onder deze top 10 stofzuigers met zak vind je meer informatie over de gevonden resultaten.

Top 10 stofzuiger met zak selectie

philips performer ultimate

1. Philips Performer Ultimate FC8941/09

Deze Philips Performer Ultimate is zowel geschikt voor de harde vloeren als voor tapijten. Wordt geleverd met accessoires die de stofzuiger geschikt maakt voor verschillende ondergronden.

Miele complete c2

2. Miele Complete C2 Black Pearl

Een stofzuiger met een HEPA 13-filter, is zeer geschikt voor als je een stofallergie hebt. Zo’n filter filtert namelijk 99,95% van de stofdeeltjes.

Miele Complete C3 Cat & Dog

3. Miele Complete C3 Cat & Dog

Een stofzuiger die zeer geschikt is voor het verwijderen van honden en katten haren. Wordt geleverd met een turboborstel en een Air-Clean Filter die de nare geurtjes neutraliseert.

miele complete c3

4. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Deze Complete C3 stofzuiger behoort tot de EcoLine van Miele. Het is een zeer goede stofzuiger, vooral voor het opzuigen van stof van harde vloeren.

Bosch BGL8508 In'genius ProPerformance

5. Bosch In’genius ProPerformance

Zeer goede stofzuiger van Bosch. Is aan de prijzige kant, maar daarentegen zeer geschikt voor zowel harde en zachte vloeren.

philips performer acative fc8576-09

6. Philips Performer Active FC8576/09

Deze Performer Active van Philips is momenteel de beste stofzuiger met zak van dit moment. Zeer krachtige stofzuiger en is zeer geschikt voor harde vloeren.

Philips Performer Expert

7. Philips Performer Expert FC8722/09

De Philips Performer Expert, het broertje van de Active. Is wat prijziger dan bovenstaande model. Is zeer geschikt voor het zuigen van harde vloeren en parket.

Bosch MoveOn

8. Bosch MoveOn BGL35MOV20

Deze stofzuiger verdiend een plekje in deze top 10 om compacte formaat en wendbaarheid, daarnaast zijn de zuigprestaties ook goed.

Inventum ST306RZA

9. Inventum ST306RZA

Een stofzuiger van het merk Inventum. Is scherp geprijsd en heeft zeer goede prestaties, daarnaast wordt dit model geleverd met veel stofzuigeraccessoires.

AEG VX3-1-WB-P

10. AEG VX3-1-WB-P

Mooi model van AEG met zeer goede prestaties en is nog scherp geprijsd ook. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor harde vloeren.

Het onderzoek

Om jou te voorzien van goed en juist advies heb ik onderzoek uitgevoerd naar stofzuigers met zak. Hiervoor heb ik gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers die werkzaam zijn met een zak. Hiervoor zijn diverse modellen getest en onderzocht om uiteindelijk op basis van de gevonden resultaten de modellen te kunnen rangschikken. Hoe dit onderzoek is uitgevoerd en op welke functies de stofzuigers getest zijn staat hieronder onderbouwd.

Waarom moet je ons vertrouwen?

Met deze top 10 willen we jou voorzien van het beste advies. Met dit advies hopen we er voor te zorgen dat jij het juiste product koopt die je nodig hebt. Vooral bij stofzuigers zit er verschil in prijs, in kwaliteit en in de functionaliteiten. Met deze top 10 die gebaseerd is op ons onderzoek hopen wij je zoveel mogelijk informatie te geven over een stofzuiger.

Daarnaast onderzoeken wij de stofzuigers met een eerlijke en neutrale blik. We hebben geen samenwerkingen of voorkeur voor bepaalde merken, daarom zal ons advies ten alle tijden eerlijk zijn. Verder hebben we voor dit onderzoek diverse stofzuigers met zak met elkaar vergeleken of diverse functionaliteiten en daarop is bovenstaande top 10 gebaseerd.

Waarom deze top 10?

Deze top 10 is opgesteld om jou te voorzien van het juiste advies. Om dit te kunnen waarborgen is er onderzoek uitgevoerd, in dit onderzoek is er gekeken naar het huidige aanbod aan stofzuigers met zak. Van deze stofzuigers is er een selectie gemaakt en deze stofzuigers zijn grondig onderzocht.

Hoe deze stofzuigers onderzocht zijn lees je hieronder. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat een stofzuiger goed scoort op stofopname op een harde vloer, maar ook op een stofopname op een tapijt. Wel is er gekeken naar de prijs van een stofzuiger want dit moet wel reëel blijven.

Om jou te voorzien van waardevolle informatie zal ik deze top 10 ook dagelijks updaten zodat er geen oude modellen op staan, wanneer er een nieuw beter model op de markt komt zal ik deze ook weer vergelijken en onderzoeken.

Onderzoeksresultaten van deze top 10

Om een goede een rankschikking te kunnen maken in deze top 10 zijn de stofzuigers onderzocht op verschillende factoren. Elke stofzuiger heeft zijn eigen specialiteiten, naast verschil in merk zit er ook verschil in de werking van de stofzuiger. Zo kan de ene stofzuiger heel stil zijn, maar gaat dit ten koste van de zuigkracht. Op de volgende factoren heb ik de stofzuigers vergeleken: gewicht, geluidsniveau, soort filter, snoerlengte, stofopname en prijsindicatie. Van bovenstaande modellen vind je hieronder de gevonden resultaten uit het onderzoek.

 • Gewicht: er zit verschil in het gewicht van verschillende stofzuigers. Dit verschil kan soms wel kilo’s schelen, let hier goed op vooral als je de stofzuiger ook gebruikt voor bijvoorbeeld de boven verdieping.
 • Geluidsniveau: ook in het geluidsniveau kan veel verschil zitten. Er zijn hele stille stofzuigers en stofzuigers die wat voor herrie maken. Vaak is een stille stofzuiger wat minder krachtig dan een stofzuiger die net wat meer decibel produceert.
 • Snoerlengte: op de snoerlengte worden ook veel stofzuigers gekozen. Heb je een lange gang en ben je beperkt in de stopcontacten dan kan het handig zijn om te kiezen voor een stofzuiger met een lang snoer.
 • Stofopname: in mijn ogen de belangrijkste factor de stofopname. Ook hier zit veel verschil in bij verschillende stofzuigers. De ene stofzuiger scoort bijvoorbeeld heel goed op de stofopname op tapijt, maar scoort het model weer minder op harde vloeren. Bekijk hier stofzuigers die goed scoren op tapijten en vloerkleden.
 • Prijsindicatie: vaak worden keuzes gemaakt aan de prijs, niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Ook ik heb de prijsindicatie per stofzuiger meegenomen in het bepalen van de posities in deze top 10 stofzuigers met zak.

Hierboven staat een korte beschrijving over de onderzoekfactoren, maar hieronder zal ik dieper ingaan op deze factoren en zal ik de gevonden resultaten per factor tonen.

Gewicht van de stofzuigers met zak

De eerste factor waarop onderzoek is gedaan is het gewicht van een stofzuiger. Hierin zat aardig wat verschil zo woog de zwaarste stofzuiger (Miele Complete C3 Cat & Dog) 8,2 kg en de lichtste stofzuiger (Bosch MoveOn) 4,6 kg. Een verschil van maar liefst 3,6 kg.

Bij het kiezen van een stofzuiger is het belangrijk om te kijken waar je de stofzuiger gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld de stofzuiger ook op de boven verdieping nodig, bedenk dan goed of je hoeveel kilo je dan elke keer de trap op en neer moet meenemen. Ook is het me zware stofzuigers wat lastiger om over drempels over te gaan.

Bosch MoveOn

Een makkelijk te tillen stofzuiger

Dit model van Bosch is heel makkelijk in gebruik. Zo weegt dit model maar 4,6 kg, in vergelijking met andere modellen is deze stofzuiger een echte lichtgewicht. Verder is het een compacte stofzuiger dit zorgt er voor dat het model makkelijk te gebruiken is in kleine kamers.

Geluidsniveau een belangrijke factor

De meest stille stofzuiger in deze top 10: Philips Performer Ultimate FC8941 geluid van 74 dB. Ook is er nog een andere stofzuiger in deze top 10 die een geluidsniveau produceert van 74 dB, de Bosch In’genius ProPerformance. Dit model heeft echter een HEPA 10 filter vandaar dat mijn voorkeur uit gaat naar de performer ultimate. Bekijk hieronder de resultaten uit de geluidstest:

 • Philips Performer Active – 79 dB
 • Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine – 76 dB
 • Philips Performer Expert FC8722/09 – 79 dB
 • Miele Complete C2 Black Pearl – 80 dB
 • Philips Performer Ultimate FC8941/09 – 74 dB
 • Miele Complete C3 Cat & Dog – 76 dB
 • Inventum ST306RZA – 69 dB
 • AEG VX3-1-WB-P – 81 dB
 • Bosch In’genius ProPerformance – 74 dB
 • Bosch MoveOn BGL35MOV20 – 75 dB

Zoals je hierboven ziet is de meest stille stofzuiger met 69 decibel, de Inventum ST306RZA. De stofzuiger die het meest decibel produceert is de AEG VX3-1-WP-P, maar liefst 81 dB wat een verschil is van 12 decibel.

philips performer ultimate

Een stille stofzuiger met zak

Deze stofzuiger van Philips scoort erg goed op het geluidsniveau, vandaar dat deze stofzuiger ook op nummer 1 staat in deze top 10. Wel is opvallend dat deze stofzuiger ook de beste zuigprestaties heeft.

Size matters: snoerlengte van de stofzuiger

De snoerlengte van een stofzuiger kan ook een belangrijke factor zijn. Je wilt niet in elke kamer vast lopen, omdat het snoer knelt en niet lang genoeg is. Het kan daarom goed zijn om even de maten op te meten van de stopcontact en de ruimte waarin je gaat zuigen.

Ben je bekend met de maten dan kun je kijken naar stofzuigers die voldoen aan de snoerlengte. In deze top 10 zit ook veel verschil in de lengte van de snoer. Zo heeft de Philips Performer Active stofzuiger een snoerlengte van 6 meter wat in deze top 10 het minst lange snoer is. De stofzuiger met het langste snoer is de Bosch In’genius ProPerformance. Met een snoerlengte van 12 meter behoort deze stofzuiger tot de langste in zijn klasse.

Bosch BGL8508 In'genius ProPerformance

Stofzuiger met groot bereik door snoer 

De stofzuiger met de langste snoer in deze top 10. Deze Bosch In’genius ProPerformance heeft een snoer lengte van maar liefst 12 meter, daar kan je een heel eind mee komen.

Stofopname van de stofzuigers met zak

Niet de meest belangrijke factoor waarop de stofzuigers getest zijn, is de stofopname. De stofopname is getest op basis van harde vloeren en tapijt. Ook dit is een belangrijke factor bij het kopen van een stofzuiger, bekijk goed op welke ondergrond de stofzuiger gaat zuigen. Kies op basis van je ondergrond de stofzuiger uit die hiervoor geschikt is.

Stofopname harde vloeren:

Eerst kijkend naar de stofopname van harde vloeren kunnen we zeggen dat hier meerdere stofzuigers goed op scoren. De volgende stofzuigers scoren op harde vloeren met zeer sterk:

 • Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline
 • Miele Complete C2 Black Pearl
 • Philips Performer Ultimate FC8941/09
 • Miele Complete C3 Cat & Dog
 • Inventum ST306RZA
 • AEG VX3-1-WB-P

Stofopname tapijt

Na het testen van de stofopname op harde vloeren is er gekeken naar de stofopname op tapijten. Hierop scoorde één stofzuiger met zeer sterk: de Bosch In’genius ProPerformance. De Philips Performer Ultimate die op harde vloeren met een zeer sterk scoorde, scoorde met stofopname op tapijten met sterk. Kijkend naar de meeste huishoudens die harde vloeren hebben is mijn keuze gevallen op de Philips Performer Ultimate voor beste stofzuiger in deze top 10. Bekijk hier de volledige resultaten van alle stofzuigers die in de bovenstaande top 10 te zien zijn.

Naam stofzuigerStofopname harde vloerenStofopname tapijt
Philips Performer Active
HoogLaag
Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine
Zeer sterkLaag
Philips Performer Expert FC8722/09
LaagMiddelmatig
Miele Complete C2 Black Pearl 
Zeer sterkMiddelmatig
Philips Performer Ultimate FC8941/09
Zeer sterkSterk
Miele Complete C3 Cat & Dog
Zeer sterkMiddelmatig
Inventum ST306RZA
Zeer sterkLaag
AEG VX3-1-WB-P
Zeer sterkLaag
Bosch In’genius ProPerformance
SterkZeer sterk
Bosch MoveOn BGL35MOV20
Sterk
Matig

philips performer ultimate

Scoort goed op harde vloeren en tapijt

De stofzuiger die zowel goed scoort met de stofopname test op harde vloeren als op tapijt is deze Philips Performer Expert. Vandaar ook de nummer #1 positie in deze top 10 stofzuigers met zak.

Mijn aanbeveling: Philips Performer Ultimate

Na het afwegen van bovenstaande resultaten kan ik overtuigend zeggen dat de Philips Performer Ultimate op plek #1 in deze top 10 stofzuiger met zak hoort. Ten eerste scoort de stofzuiger goed op de stofopname op harde vloeren en op tapijt. Daarnaast is dit één van de meest stille stofzuigers in deze top 10, wat eigenlijk best opmerkelijk is aangezien de stofzuiger het best scoort bij stofopname.

Verder is de stofzuiger niet heel zwaar en weegt het model 6,2 kg en heeft het een vrij lang snoer van 8,5 meter. Ook kijkend naar de prijs/kwaliteit verhouding is dit goed. Het is niet de duurste stofzuiger in deze top 10, maar wel de stofzuiger met de beste prestaties. Al met al kunnen we wel zeggen dat deze stofzuiger zeker op plek 1 hoort in deze top 10 stofzuiger met zak.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is altijd op zoek naar de beste stofzuigers: hij creëert dan ook graag nieuwe stofzuiger top 10 lijsten. Samen met Rob is hij dagelijks in de weer met het testen van de allernieuwste stofzuigers en leest hij over de actuele innovaties en ontwikkelingen. Hoewel Bram geen liefhebber is van huishoudelijke taakjes, staat hij er wel voor open om een rondje te stofzuigen met de nieuwste Dyson stofzuigers.

Laatste berichten van Bram (toon alles)