Home » Top 10 stofzuigers 2023 » Top 10 stofzuigers zonder zak – Door Bram Tigchelaar | Update: 6 september 2023

Beste zakloze stofzuiger 2023 (top 10)

Een zakloze stofzuiger, ook wel bekend als een stofzuiger zonder zak, is ideaal omdat je geen gedoe hebt met stofzuigerzakken. Zodra het stofreservoir vol is, kan het eenvoudig uit de stofzuiger worden genomen en geleegd in de prullenbak. Vaak is het reservoir ook gemakkelijk af te spoelen, waardoor de stofzuiger meteen weer schoon wordt. Omdat er geen stofzuigerzakken nodig zijn, heb je ook geen extra kosten hiervoor. Bovendien zijn zakloze stofzuigers over het algemeen lager in aanschafkosten. Op deze pagina vind je de beste stofzuigers zonder zak is, ook laten we goede alternatieve zakloze stofzuigers zien en geven we je handige tips voor het effectieve gebruik van deze stofzuigers.

Dé beste stofzuiger zonder zak van 2023

Bekijk hieronder de beste stofzuiger zonder zak van dit moment! Momenteel wordt de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL als best beoordeeld door gebruikers. De stofzuiger is zakloos en is voorzien van een goede filter (HEPA 13). Daarbij is de stofzuiger veelzijdig te gebruiken en is dit model geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Ook is het geluidsniveau voor een stofzuiger zonder zak vrij laag (68 dB) en heeft de stofzuiger een lang snoer van 9 meter.

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 68 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 6,7 kg. De stofzuiger is voor een zakloze stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 68 decibel vrij stil.

Waarom een goede keuze (pluspunten)

  • Goede zuigkracht.
  • Geschikt voor alle vloertypes, ook voor houten vloeren (parketborstel).
  • Stofzuiger heeft een HEPA 13 filter, dus voor mensen met een stofallergie.
  • Voor een zakloze stofzuiger maakt dit model weinig lawaai (68 dB).
  • Wordt geleverd met veel accessoires.

De 10 best beoordeelde zakloze stofzuigers

Omdat elk huishouden anders is, denk aan andere type vloer, kan het verstandig zijn om naar alternatieven te kijken. Hieronder vind je dan ook een top 10 met goede zakloze stofzuigers, van gebruikers krijgen de stofzuigers goede scores. Ook kan budget een belangrijke rol spelen, daarom kan het handig zijn om de stofzuigers met elkaar te vergelijken. Let naast de prijs ook op het soort filter, voor welke vloertype de stofzuiger geschikt is, het geluidsniveau, snoerlengte, gewicht en welke accessoires of extra’s een stofzuiger heeft. Bekijk hieronder een top 10 met de best beoordeelde stofzuigers zonder zak:
#1 Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx'x Ultimate BGS7RCL is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.0. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 68 dB, heeft een snoerlengte van 9 meter en weegt 6,7 kg. De stofzuiger is voor een zakloze stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 68 decibel vrij stil.

#2 Rowenta Silence Force RO7691

De Rowenta Silence Force RO7691 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een microfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 67 dB, heeft een kabellengte van 8,4 meter en weegt 8,8 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een parketborstel, turboborstel, combiborstel verstelbare up-top borstel en een zachte afstofborstel. Met een maximaal geluidsniveau van 67 decibel is dit één van de stilste stofzuigers zonder zak.

#3 Miele Blizzard CX1 PowerLine Grafietgrijs

De Miele Blizzard CX1 PowerLine Grafietgrijs is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een airclean filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 7 meter en weegt 8,5 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel.

#4 AEG AL61A4UG 6000 ANIMAL

De AEG AL61A4UG 6000 ANIMAL is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.8. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een microfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 74 dB, heeft een kabellengte van 9 meter en weegt 5,4 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel en een parketborstel. De stofzuiger is geschikt voor alle vloertypes, vrij compact en daardoor makkelijk op te bergen.

#5 Philips FC9745/09 PowerPro Expert

De Philips FC9745/09 PowerPro Expert is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 75 dB, heeft een kabellengte van 7 meter en weegt 5,5 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel, speciale tapijtborstel en een parketborstel. De stofzuiger is hierdoor geschikt voor elke vloertype. Voor kwetsbare houten vloeren met gebruik je de parketborstel en voor tapijt de speciale tapijtborstel, hiermee reinig je tapijten dieper in de vezels.

#6 Philips FC9334/09 PowerPro Compact

De Philips FC9334/09 PowerPro Compact is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 76 dB, heeft een kabellengte van 6 meter en weegt 4,5 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel en een parketborstel. De stofzuiger is hierdoor geschikt voor elke vloertype en dus ook voor kwetsbare houten vloeren.

#7 Philips XB9154/09

De Philips XB9154/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8 meter en weegt 6,2 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Met de turboborstel kun je makkelijk dierenharen verwijderen.

#8 Miele Boost CX1 Parquet

De Miele Boost CX1 Parquet is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 78 dB, heeft een kabellengte van 6,5 meter en weegt 7,75 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een parketborstel. De stofzuiger wordt geleverd in een Parquet uitvoering en is hierdoor erg geschikt voor kwetsbare vloeren.

#9 Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 80 dB, heeft een kabellengte van 6,6 meter en weegt 7,89 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel en parketborstel. Het is een krachtige stofzuiger die geschikt is voor alle vloertypes en met de turboborstel kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen.

#10 AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN

De AEG AL61C2ECO 6000 CLEAN is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.2. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een microfilter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 74 dB, heeft een kabellengte van 7 meter en weegt 5,4 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een parketborstel om een kwetsbare vloer te beschermen tegen krassen. Ook is dit model een duurzame keuze, zo is de stofzuiger gemaakt van 76% gerecycled plastic.

Zakloze stofzuigers met elkaar vergelijken

Bekijk de tabel hieronder met de belangrijkste specificatie van de stofzuigers uit de bovenstaande top 10. In de tabel vind je onder andere de indicatieprijs, gewicht, geluidsniveau, snoerlengte en ook voor welke vloertype een stofzuiger geschikt is. Heb je bijvoorbeeld een kwetsbare houten vloer, dan is het ook belangrijk dat je kijkt of de stofzuiger hier ook geschikt voor is.

Best beoordeelde zakloze stofzuigersGeschikt voor vloertypeGeluidsniveauSnoerlengtePrijs
1. Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCLHarde vloeren, houten vloeren, laagpolig tapijt68 dB9 meter€ 229,-
2.Rowenta Silence Force RO7691Harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt67 dB8,4 meter€ 269,-
3. Miele Blizzard CX1 PowerLine GrafietgrijsHarde vloeren, houten vloeren, laagpolig tapijt77 dB7 meter € 335,-
4. AEG AL61A4UG 6000 ANIMALHarde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt74 dB9 meter € 209,-
5. Philips FC9745/09 PowerPro ExpertHarde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt75 dB7 meter€ 229,-
6. Philips FC9334/09 PowerPro CompactHarde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt76 dB6 meter€ 150,-
7. Philips XB9154/09Harde vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt77 dB8 meter€ 265,-
8. Miele Boost CX1 ParquetHarde vloeren, houten vloeren, laagpolig tapijt78 dB6,5 meter€ 299,-
9. Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2Harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt.80 dB6,6 meter€ 499,-
10. AEG AL61C2ECO 6000 CLEANHarde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt74 dB7 meter€ 169,-

Een stofzuiger zonder zak of toch een stofzuiger met zak?

Bij de aanschaf van een nieuwe stofzuiger, sta je voor de beslissing tussen een stofzuiger met zak of een zakloze variant. Soms is het wel een moeilijke keuze, want beide modellen hebben voor- en nadelen. Vaak ook veel nadelen die pas duidelijk worden wanneer je de stofzuiger gebruikt.

Het grootste voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je minder kosten hebt. Vaak is een zakloze stofzuiger qua aanschafkosten lager en heb je geen terugkomende kosten van stofzuigerzakken. Echter, is het wel belangrijk om te weten dat een zakloze stofzuiger vaker schoongemaakt dient te worden. Hierbij moet je niet alleen het stofreservoir vaker schoonmaken, maar ook de filters van de stofzuiger. De filters komen namelijk vaker in aanraking met stof en vuil dan bij een stofzuiger met zak. De stofzak van een stofzuiger fungeert dan als het ware ook als filter, waarin het meeste van de fijnstof wordt opgevangen.

Dat wetend is het dan ook belangrijk om te benoemen dat de levensduur van een stofzuiger zonder zak dan ook korter is. Simpelweg omdat zo’n stofzuiger veel meer in contact komt met vuil en stof. Een ander nadeel van een stofzuiger zonder zak is dat deze vaak ook wat meer geluid produceert. Ook benieuwd hoe gebruikers de beste zakloze stofzuiger en de beste stofzuiger met zak beoordelen en wat het prijsverschil hier tussen is? Bekijk dan onderstaand tabel, hier zie je dat een stofzuiger met zak iets beter beoordeeld wordt. Wel zie je dat de stofzuiger met zak een stuk duurder is, met een prijsverschil van  € 60,-.

StofzuigerModelBeoordelingPrijsindicatie
Miele Complete C3 Allergy PowerLine LotuswitStofzuiger met zak9.2€ 289,-
Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCLStofzuiger zonder zak9.0€ 229,-

Steelstofzuiger zonder zak natuurlijk ook nog een keuze

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zakloze steelstofzuiger. Bijna elke steelstofzuiger is namelijk zakloos en daarmee ook een goede keuze. Met een steelstofzuiger kun je vrij bewegen door het huis en kun je moeilijke plekken vrij makkelijk bereiken. Andere voordelen van een steelstofzuiger zijn dat ze vrij licht zijn, makkelijk te gebruiken zijn en makkelijk op te bergen zijn. Bekijk hier onze beste steelstofzuiger pagina, of bekijk de beste beoordeelde steelstofzuiger zonder zak hieronder.
Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0

De Rowenta X-Force Flex 12.60 RH98C0 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een steelstofzuiger en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 82 dB, heeft een gemiddelde accuduur van 45 minuten en weegt 5,1 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een turboborstel voor dierenharen en een Aqua vloerzuigmond. Met deze Aqua vloerzuigmond kun je stofzuigen en dweilen tegelijk.

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€399,00)

Extra tips voor het gebruik van stofzuigers zonder zak

De Philips XB9154/09 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een anti allergie filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 77 dB, heeft een kabellengte van 8 meter en weegt 6,2 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel. Met de turboborstel kun je makkelijk dierenharen verwijderen.
De Miele Boost CX1 Parquet is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak en is voorzien van een HEPA 13 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 78 dB, heeft een kabellengte van 6,5 meter en weegt 7,75 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een parketborstel. De stofzuiger wordt geleverd in een Parquet uitvoering en is hierdoor erg geschikt voor kwetsbare vloeren.
De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 8.7. Dit model is een stofzuiger zonder zak. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 80 dB, heeft een kabellengte van 6,6 meter en weegt 7,89 kg. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, waaronder een combiborstel, turboborstel en parketborstel. Het is een krachtige stofzuiger die geschikt is voor alle vloertypes en met de turboborstel kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen.